29-11-2023

Waar culinair uit eten in Limburg dit eindejaar?

Geen betere manier om de eindejaarsfeesten met familieleden of partner te vieren dan met een heerlijke maaltijd. En het mag voor de gelegenheid net dat ietsje meer zijn. Daarom lieten wij ons inspireren door de scores van de nieuwe Gault&Millau. In deze Limburgse toprestaurants zit je goed voor een heerlijk eindejaarsdiner.

Heb je een Visit Limburgcheque? Let op het sterretje *. Deze restaurants aanvaarden de Visit Limburgcheque. Meld het wel even bij de reserving.

Top in fine dining - 4 koksmutsen

* In restaurant Slagmolen (18/20) in Oudsbergen kijk je uit op de authentieke watermolen, zoals de naam van het restaurant al weggeeft. In één van de meest populaire restaurants van het land schotelen chef Bert Meeuwis en zoon Giel klassieke gerechten in een hedendaags jasje voor.

* Chef Ralf Berendsen (18/20) zorgt in het restaurant dat zijn naam draagt voor moderne en elegante gerechten in Lanaken.

* Een moody inrichting met blikvangers, zoals de glazen plafondsculptuur, leverde het Lommelse Cuchara (17,5/20) de titel op van mooiste restaurantdesign 2021.

* Chef Jo Grootaers nam toen hij amper negentien jaar was de keuken van Alter (17/20) over waar hij nu verfrissende en genuanceerde gerechten brengt in een voormalige gemeenteschool in Tongeren.

* Tussen de goddelijke gangen door geniet je bij De Kristalijn (17/20) in Genk van het prachtige uitzicht op de tuin of van de bedrijvigheid in de open keuken.

* In de eerste stad van België, achter een dertiende-eeuws historisch gebouw, ligt Magis (17/20) waar een verfijnde keuken en een rustgevende sfeer samenkomen. Rep je naar Tongeren!

Bijzondere keukens om te ontdekken - 3 koksmutsen

* Siciliaanse warmte komt je volop tegemoet in het Genkse La Botte (16/20) waar chef Peppe Giacomazza in de keuken staat.

Vivendum (16/20) serveert geraffineerde bereidingen met een combinatie van Thais en streekproducten in een achttiende-eeuwse pastoriewoning in Dilsen-Stokkem.

* Proef van Limburgse streekproducten in het Hasseltse Ogst (16/20). In de keuken wordt gewerkt met wat de oogst binnenbrengt.

* In Tongeren zorgt De Mijlpaal (16/20), genoemd naar de Romeinse mijlpaal in de binnentuin van het restaurant, voor een onverwacht modern interieur en intieme sfeer.

Ralf Berendsen Fine Dining Restaurant in Lanaken

 

Aurum (15,5/20) in Sint-Truiden brengt verfijnde gerechten op tafel in het middeleeuwse Kasteel van Ordingen wat zorgt voor zowel een stijlvolle binnenkant als buitenkant.

Nog een restaurant dat volop inspeelt op de streekproducten. In JER (15,5/20) in Hasselt gebruikt de chef liefst lokale en seizoensgebonden producten.

In Sint-Truiden herbeleef en proef je de grandeur van weleer in het 19de eeuws neoclassicistische pand van De Stadt van Luijck (15,5/20).

Trendy interieur met zwarte tinten en grote raampartijen die zicht geven op de Oudsbergse natuur is het decor bij restaurant Modest (15/20).

Een stijlvolle uitstraling is ook aanwezig bij het klasserestaurant De Fakkels (15/20) in Sint-Truiden.

Gezellige culinaire ervaringen - 2 koksmutsen

* Delicatessen eten én meenemen naar huis kan bij Food Emotions (14,5/20) in Hamont-Achel.

* De Poorterij (14,5/20) haalt de dagelijkse ingrediënten rechtstreeks uit de eigen moestuin in Dilsen-Stokkem.

* In het creatieve De Kwizien (14,5/20) in Hasselt staat de charmante gastvrouw helemaal klaar om je in de watten te leggen.

Een restaurant openen, dat was voor Anne-Sophie Breysem en Jaume Soler een droom. Die werd werkelijkheid in Hasselt met het restaurant Ansoler (14,5/20) waar de twee chefs hun Spaanse en Belgische roots samenbrengen.

Restaurant Imprévu (14,5/20) in Houthalen-Helchteren werd volledig gerestyled en neemt je mee voor een verrassende culinaire ervaring.

* Het knusse restaurant Stad10 (14/20) brengt Franse gerechten met wereldse invloeden in een joviale sfeer naar Hamont-Achel.

* Bij The Thrill (14/20) in Genk krijg je de gezelligheid mee van het knetterende vuur terwijl ze jouw vlees grillen.

Food Emotions in Hamont-Achel

 

* In het Genkse restaurant U (14/20) zeg je “u” tegen de gerechten die chef Jo Lemmens bereidt op zijn eigen podium, namelijk de U-vormige toog rond de keuken. Zo heb je steeds persoonlijk contact met hem.

* Wil je gaan voor de Italiaanse keuken, dan moet je bij Arlecchino (14/20) in Hasselt zijn.

* Vous Lé Vous (14/20) is gevestigd in een gerenoveerde boerderij in Wimmertingen (Hasselt). Na een seizoensgebonden menu geniet je voor het slapengaan van de deugddoende wellness.

* Dineer in de warme omgeving van Bistro Philippe (14/20) in Alken, een gemoedelijke bistro die uitgegroeid is tot een verfijnd restaurant met internationale allure.

* Ben je vegetarisch of wil je minder vlees eten? Bij NYDE (14/20) in Borgloon geniet je van de volledig vegetarische gerechten gemaakt van lokale producten.

Tijdens het heerlijke diner in de gerestaureerde vierkantshoeve The Black Knife (14/20) aanschouw je het contrast van het rustige Wellen buiten en de bedrijvigheid in de open keuken via de grote vensters binnen.

Het voelt een beetje als thuiskomen wanneer er een huiselijke warmte in het restaurant hangt. In het Maaseikse Ratatouille (14/20) verwelkomt men je enthousiast en doe je jezelf te goed aan de opvallende bereidingen.

Zet je en tast toe, dat ademt het laagdrempelige Bistro Zutt (14/20) in Sint-Truiden waar ze alles aan doen om jou een onvergetelijke avond te bezorgen.

In Cocotte (14/20) in Lommel krijg je een warme ontvangst in een al even warm interieur.

Eenvoudigweg genieten - 1 koksmuts

Ga voor de Italiaanse keuken in Houthalen-Helchteren bij Cucina di Gio (13,5/20) en krijg de Italiaanse warmte erbovenop.

Het team van restaurant Moonstone (13,5/20) in Genk, onder leiding van Sander Roos, gaat tot het uiterste om seizoensgebonden producten en eigentijdse creaties uit de verfijnde Belgische en Franse keuken op tafel te brengen.

Osteria Moretti (13,5/20) zet de Italiaanse klassiekers op tafel in Hasselt.

Restaurant Moonstone in Genk

 

Restaurant Akko (13,5/20) in Bilzen verwent je met culinaire topgerechten alvorens je in hotel Martin's Rentmeesterij je bed induikt.

In Heers heb je een heus familiedomein met B&B, een wijngaard en niet te vergeten: het restaurant Marsnil (13,5/20).

Restaurant Grevenhuis (13,5/20) bevindt zich in het oudste pand van Borgloon, pal tegenover het stadhuis. Vooral de uitmuntende wijnkaart met tal van Limburgse wijnen trekt meteen de aandacht.

In Sint-Truiden staat een stijlvol gerenoveerde vierkantshoeve die nu dienst doet als restaurant en B&B met privéwellness, namelijk Hoeve Roosbeek (13,5/20).

Het klotsende water van de Dommel en de oude slagmolen vormen het decor waarin de gastvrouw jou aandacht schenkt in het warme Petite Source (13,5/20) in Pelt.

In Bistrôt Le Ciel (13,5/20) loopt het elegante en luxueuze interieur met subtropische boom en de vele decoratieve elementen naadloos over in het hotel La Butte aux Bois in Lanaken.

In Hasselt kijkt chef Jürgen van Jurgen Eetboetiek (13,5/20) steeds naar het aanbod en de seizoenen voor zijn wekelijkse menu.

Luxueus ontspan je in de voormalige vierkantshoeve van restaurant Klost’r (13,5/20) in de Kloosterstraat in Riemst.

Chef Davide en zijn team nemen jou mee op een culinaire reis vol unieke smaken en texturen. Check in bij restaurant Gusto (13,5/20) in Genk!

In ’t Pure Genot (13,5/20) in Dilsen-Stokkem verwennen chef An en gastvrouw Emilia je met een lekkere keuken en een gezellige gastvrijheid.

Restaurant Cocotte in Lommel

 

Om heerlijk te lunchen of te dineren in het hart van het historische centrum van Maaseik, moet je bij restaurant Bienvenue (13/20) zijn.

Bontà betekent ‘heerlijkheid’ of ‘goedheid’ in het Italiaans en omschrijft meteen precies waar restaurant Bontà (13/20) in Hasselt voor staat.

Dineer in de unieke setting van het gerestaureerde oude mijngebouw van het Genkse Waterschei in Partaasch (13/20), een bijzonder hip ingericht belevingsrestaurant.

* Nieuwkomer! Met secure cuissons, zorgvuldig gekozen producten en verleidelijke smaakaccenten heeft de nog jonge chef Lize Willems al meteen haar signatuur neergezet in het Tongerse Ma Marraine (13/20).

In de Hasseltse brasserie Rongese (13/20) geniet je van traditionele gerechten op niveau met een goed glas wijn.

Pascal Peters staat aan het roer van Tiffany's by Pascal (13/20) in Maaseik, een gezellig klasse-restaurant met een verfijnde keuken, een uitstekende wijnkaart en een persoonlijke ontvangst.

Bijna 30 jaar aan vakmanschap proef je in De Weijers Hoven (13/20) in Hoeselt. Ze werken met eerlijke producten van eigen bodem, bereid volgens een klassieke basis en gepresenteerd met een moderne toets.

Restaurant Entrepot del Tartufo (13/20) is gevestigd in een oude opslagplaats in het gezellige Hemelrijkstraatje, op enkele meters van de bruisende Zuivelmarkt van Hasselt. In een ongedwongen sfeer geniet je van de puurheid van de Italiaanse keuken met een touch of truffle.

Eigentijds, eigenzinnig en jeugdig zijn de kernbegrippen van het Hasseltse Leeuw (13/20). Chef-kok Laurens Snykers speelt met uitzonderlijke smaakcombinaties.

Blijf nog even in Hasselt met de heerlijke no-nonsense gastronomie van Taratata (13/20), al jaren een vaste culinaire waarde.

Restaurant Partaasch in Genk

 

* Sint-Truiden heeft met Coco Pazzo (13/20) een topadres in de Italiaanse keuken. Het restaurant huist in de kelder van een klooster waar de gewelven een trendy combinatie vormen met het retro Italiaanse interieur.

Italiaanse specialiteiten serveren ze ook in Trentanove (13/20) in Hasselt. De passie in de keuken merk je meteen op je bord.

* Gastrobar ‘t Genoegen (13/20) is sinds 1984 een vaste waarde in hartje Hasselt. Je tafelt er in een historisch kader.

Restaurant De Loteling (13/20) ligt in het idyllische dorpje Aldeneik, een van de mooiste dorpjes van de Maasvallei vlakbij Maaseik. In de schaduw van de grote lindebomen is het aangenaam vertoeven.

Proef de uitstekende Italiaanse keuken met zorgvuldig geselecteerde wijnen in grand café Leonardo (13/20), op het gelijkvloers van hotel Porta Cité in Genk.

Bij Peppe’s (13/20) in Genk kan iedereen proeven én meenemen van het beste dat Sicilië te bieden heeft. In de foodstore zijn ingrediënten uit de pure Siciliaanse keuken te verkrijgen. Zo kan iedereen een vleugje Italie in huis halen.

Chef Jarne Geladé weet precies hoe hij de klassieke Belgische keuken moet combineren met wereldse gerechten in 't Russelt by Jarne (13/20) in Diepenbeek.