* In het Genkse restaurant U (14/20) zeg je “u” tegen de gerechten die chef Jo Lemmens bereidt op zijn eigen podium, namelijk de U-vormige toog rond de keuken. Zo heb je steeds persoonlijk contact met hem.
* Wil je gaan voor de Italiaanse keuken, dan moet je bij Arlecchino (14/20) in Hasselt zijn.
* Vous Lé Vous (14/20) is gevestigd in een gerenoveerde boerderij in Wimmertingen (Hasselt). Na een seizoensgebonden menu geniet je voor het slapengaan van de deugddoende wellness.
* Dineer in de warme omgeving van Bistro Philippe (14/20) in Alken, een gemoedelijke bistro die uitgegroeid is tot een verfijnd restaurant met internationale allure.
* Ben je vegetarisch of wil je minder vlees eten? Bij NYDE (14/20) in Borgloon geniet je van de volledig vegetarische gerechten gemaakt van lokale producten.
* Tijdens het heerlijke diner in de gerestaureerde vierkantshoeve The Black Knife (14/20) aanschouw je het contrast van het rustige Wellen buiten en de bedrijvigheid in de open keuken via de grote vensters binnen.
Het voelt een beetje als thuiskomen wanneer er een huiselijke warmte in het restaurant hangt. In het Maaseikse Ratatouille (14/20) verwelkomt men je enthousiast en doe je jezelf te goed aan de opvallende bereidingen.
Zet je en tast toe, dat ademt het laagdrempelige Bistro Zutt (14/20) in Sint-Truiden waar ze alles aan doen om jou een onvergetelijke avond te bezorgen.
In Cocotte (14/20) in Lommel krijg je een warme ontvangst in een al even warm interieur.
Eenvoudigweg genieten - 1 koksmuts
* Ga voor de Italiaanse keuken in Houthalen-Helchteren bij Cucina di Gio (13,5/20) en krijg de Italiaanse warmte erbovenop.
* Het team van restaurant Moonstone (13,5/20) in Genk, onder leiding van Sander Roos, gaat tot het uiterste om seizoensgebonden producten en eigentijdse creaties uit de verfijnde Belgische en Franse keuken op tafel te brengen.
* Osteria Moretti (13,5/20) zet de Italiaanse klassiekers op tafel in Hasselt.