Bij The Thrill (14/20) in Genk krijg je de gezelligheid mee van het knetterende vuur terwijl ze jouw vlees grillen. Grilllen, dat kunnen ze bij Nif (13,5/20) in Bilzen ook en neem er zeker een passende cocktail van mixologist Bram erbij. Ben je vegetarisch of wil je minder vlees eten? Bij NYDE (14/20) in Borgloon geniet je van de volledig vegetarische gerechten gemaakt van lokale producten. De Poorterij (14,5/20) haalt zijn dagelijkse ingrediënten dan weer rechtstreeks uit hun eigen moestuin in Dilsen-Stokkem.
Dé chefs van de keuken
De chef is uiteraard belangrijk in ieder restaurant, want zij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van hun keuken. Zo nam chef Jo Grootaers als jonge chef van negentien jaar de keuken van Altermezzo (17/20) over waar hij nu een verfrissende en genuanceerde keuken brengt in een voormalige gemeenteschool in Tongeren. Chef Ralf Berendsen (18/20) zorgt in het restaurant dat zijn naam draagt voor moderne en elegante gerechten in Lanaken. Een restaurant openen, dat was voor Anne-Sophie Breysem en Jaume Soler een droom. Die werd werkelijkheid in Hasselt met het restaurant Ansoler (14,5/20) waar de twee chefs hun Spaanse en Belgische roots samenbrengen. Last but not least: in restaurant Slagmolen (18/20) in Oudsbergen kijk je uit op de authentieke watermolen, zoals de naam van het restaurant al weggeeft. In één van de meest populaire restaurants van het land schotelen chef Bert Meeuwis en zoon Giel klassieke gerechten in een hedendaags jasje voor.