Fietsverhuurpunten

Terug

Je hebt geen fietsdrager aan je auto. Of er is niet genoeg plaats op je fietsdrager. Of je hebt geen fiets. Geen nood! Over heel Limburg zijn er 14 afhaalpunten waar je de enige echte groene Limburg Fietsparadijs-fiets kan huren.

Je reserveert je fiets eenvoudig online op www.fietsparadijslimburg.be. Reserveer zeker tijdig in drukke periodes (zomervakantie, verlengde weekends, bloesemperiode,…) of wanneer je met een grotere groep bent, om te vermijden dat alle fietsen al weg zijn. Grote groepen kunnen ook kiezen voor groepsverhuur op een startpunt naar keuze. 

Reserveren is poepsimpel: kies waar en wanneer je wilt fietsen en, nog belangrijker, kies je fiets! De groene Limburg Fietsparadijs-fiets hadden we al vermeld, maar je kan ook voor een elektrische fiets, een kinderfiets, een tandem,…  gaan. Nog een kinderzitje nodig? KLIK. En een fietstas erbij? KLIK. En ge zijt gereed!

Naast deze 14 afhaalpunten, zijn er in Limburg ook nog heel wat zelfstandige fietsverhuurders waar je terecht kan om een goed onderhouden fiets te lenen. De goede service hoort daar uiteraard bij!

Fietsverhuur Recreatiedomein De Alk in Alken

ALKEN
Je kunt overal op het fietsroutenetwerk vertrekken. Ben je niet van de streek? Een goede tip: start aan de fietsenstalling aan Recreatiedomein De Alk, de poort naar Fietsparadijs Limburg. Je parkeert de auto veilig op de grote parking aan de sporthal (Koutermansstraat, GPS: Alkerstraat), springt op je fiets en zit meteen op het fietsroutenetwerk.

In het Recreatiedomein De Alk vind je alles voor een geslaagde fietstocht of tussenstop. Van een fietsenstalling, picknickplaats, fietscafés en sanitaire voorzieningen tot een volledige fietsherstelplaats en fietsverhuur. Kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven op meer dan 30 speeltoestellen, in het verkeerspark met de gocarts of op de waterfietsen en roeiboten. Of geniet tussendoor met het hele gezin van een partijtje minigolf!

Reserveer jouw huurfiets online op www.fietsparadijslimburg.be. Haal de sleutel af bij de Dienst Vrije Tijd van Alken, Hoogdorpsstraat 5 (tijdens weekdagen) of aan de fietsenstalling aan Recreatiedomein De Alk (Koutermansstraat 1) in het weekend en op feest- en brugdagen.

Fietsverhuurperiode:
van 18 maart t.e.m. 31 maart en van 1 oktober t.e.m. 18 oktober enkel op weekdagen.
van 1 april t.e.m. 30 september ook fietsverhuur in het weekend, feest- en brugdagen.

Openingsuren:
Ma - Di: 9 - 13 u.
Woe: 9 - 17 u.
Do - Vrij: 9 - 13 u.
Weekenden, feest- en brugdagen: 10 tot 13 u. aan Recreatiedomein De Alk: Koutermansstraat 1 (GPS via Laagdorp)

Alle niet-elektrische fietsen kunnen na sluitingstijd ingeleverd worden.
Elektrische fietsen moeten VOOR sluitingstijd ingeleverd worden. In de week is dat voor 17 uur en in de weekends en op feest- en brugdagen voor 18 uur.