In Limburg is het goed eten en drinken. Gezellige terrasjes en culinaire toprestaurants, frisse wijnen en lekkere bieren, vers fruit van eigen bodem en warm gebak. Laat je verrassen door onze Limburgse smaken en neem misschien zelfs zo een lekker souvenir mee naar huis.

Man en vrouw proeven de witte wijn van wijndomein Gloire de Duras in Sint-Truiden

Wijn uit Limburg

Het glooiende landschap zorgt ervoor dat het in Limburg mogelijk is om aan wijnbouw te doen. De populariteit van Limburgse wijn is de laatste jaren sterk gestegen. Bezoek een wijndomein en proef ter plekke van de lekkerste wijn.

Ga naar de Limburgse wijndomeinen

Man en vrouw klinken met bier

Brouwerijen en stokerijen

Limburg is gekend voor de lekkere bieren en van jenever stoken kunnen we ook wel wat. Neem tijdens je trip in Limburg dus zeker de tijd om van dat lekkere gerstenat te proeven.

Zin in een biertje?

Potten kweepeergelei uit Sint-Truiden

Streekproducten van Limburg

Een Meulekeukske, Bierendrèpke of Looise maan. Dat zijn Limburgse streekproducten. Het eerste is een Maaslands koekje, het tweede een bessenjenever en het laatste een appelgebak. Meer van dat lekkers?

Smul van Limburgse streekproducten

Alle eet- en drinkadresjes in Limburg

Vill'Aritstiek: 1 huis, veel beleving - het verborgen venstertje

Vill'Aritstiek: 1 huis, veel beleving

LOMMEL
Beleving met ambachtelijke ‘Joie de vivre’

Vill’Artistiek is een unieke belevingsplaats waar ambacht, kunst, food & beverage elkaar vinden. Sohl Goudsmid en een heerlijke bistro kruisen elkaar onder een dak in het bruisende Lommel. Spetterende eigenzinnige beleving en unieke verhalen vertellen, daar draait het om bij de sympathieke zaakvoerders Mario van Herk en Katelijne Sohl. La vie artistique heeft hier een verrassend en soms eigenzinnig smaakje. Maar altijd met een Belgisch, lokaal en ambachtelijk sausje.
Persoonlijke verwennerij in de hapasserie. Bij Vill’Artistiek is er naast ‘la vie artistique’ ook plaats voor beleving, gastronomie, feestjes afgestemd op de behoefte en de wensen van de gasten. “We hebben deze zomer in Lommel een oud statig pand omgevormd tot een belevingsplaats met een tuinterras. Naast het goudsmeden bieden we een moment aan om achterover te leunen en zalig te ontspannen in een huiselijke sfeer. De persoonlijke touche vinden we belangrijk. We maken het gezellig met soms een hoekje af”, vertelt Mario van Herk.
“ In onze hapasserie kan je genieten van ons eigen koffielabel, kruideninfusies, heerlijke dranken en samen smullen van hapas, wapas en bapas! Laat je verrassen door onze Belgische lokale ambachtelijke producten. Ons aanbod is divers! Van vers gebakken lokaal brood tot verrassend lekkere Belgische, zelfs Limburgse wijnen en likeuren! We beseffen het niet altijd maar onze Belgische producten zijn wereldtop, daar zijn we als Belg fier op”


Wist je dat dit het mooiste huis in Lommel is, meer dan 100 jaar oud, staat op erfgoed en na meer dan 10 jaar leegstand hebben Katelijne en Mario er weer leven ingeblazen en hoe! Na de aankoop begin 2020 en heel wat corona 'geld' problemen, hebben zij gedurende 1 jaar dit pand zelf onder handen genomen en met gekregen, gebruikte of tweedehands materialen het omgetoverde tot een super locatie, waar kinderen welkom zijn en zich kunnen inleven in ons berenverhaal!