In Limburg is het goed eten en drinken. Gezellige terrasjes en culinaire toprestaurants, frisse wijnen en lekkere bieren, vers fruit van eigen bodem en warm gebak. Laat je verrassen door onze Limburgse smaken en neem misschien zelfs zo een lekker souvenir mee naar huis.

Man en vrouw proeven de witte wijn van wijndomein Gloire de Duras in Sint-Truiden

Wijn uit Limburg

Het glooiende landschap zorgt ervoor dat het in Limburg mogelijk is om aan wijnbouw te doen. De populariteit van Limburgse wijn is de laatste jaren sterk gestegen. Bezoek een wijndomein en proef ter plekke van de lekkerste wijn.
>> Bekijk meer

Man en vrouw klinken met kriek in de brouwerij van Wilderen in Sint-Truiden

Brouwerijen en stokerijen

Limburg is gekend voor de lekkere bieren en van jenever stoken kunnen we ook wel wat. Neem tijdens je trip in Limburg dus zeker de tijd om van dat lekkere gerstenat te proeven.
>> Bekijk meer

Potten kweepeergelei uit Sint-Truiden

Limburgse streekproducten

Een Meulekeukske, Bierendrèpke of Looise maan. Dat zijn Limburgse streekproducten. Het eerste is een Maaslands koekje, het tweede een bessenjenever en het laatste een appelgebak. Meer van dat lekkers?
>> Bekijk meer

Topchef maakt gerecht in restaurant Cuchara in Lommel

Aan tafel bij Jong Keukengeweld

Jonge topchefs onder de 35 jaar die lekkere gerechten op tafel toveren, dat is het concept van Jong Keukengeweld. Limburg telt tien Jong Keukengeweld-zaken.
>> Bekijk meer

Alle eet- en drinkadresjes in Limburg