In Limburg is het goed eten en drinken. Gezellige terrasjes en culinaire toprestaurants, frisse wijnen en lekkere bieren, vers fruit van eigen bodem en warm gebak. Laat je verrassen door onze Limburgse smaken en neem misschien zelfs zo een lekker souvenir mee naar huis.

Man en vrouw proeven de witte wijn van wijndomein Gloire de Duras in Sint-Truiden

Wijn uit Limburg

Het glooiende landschap zorgt ervoor dat het in Limburg mogelijk is om aan wijnbouw te doen. De populariteit van Limburgse wijn is de laatste jaren sterk gestegen. Bezoek een wijndomein en proef ter plekke van de lekkerste wijn.

Ga naar de Limburgse wijndomeinen

Man en vrouw klinken met bier

Brouwerijen en stokerijen

Limburg is gekend voor de lekkere bieren en van jenever stoken kunnen we ook wel wat. Neem tijdens je trip in Limburg dus zeker de tijd om van dat lekkere gerstenat te proeven.

Zin in een biertje?

Potten kweepeergelei uit Sint-Truiden

Streekproducten van Limburg

Een Meulekeukske, Bierendrèpke of Looise maan. Dat zijn Limburgse streekproducten. Het eerste is een Maaslands koekje, het tweede een bessenjenever en het laatste een appelgebak. Meer van dat lekkers?

Smul van Limburgse streekproducten

Alle eet- en drinkadresjes in Limburg

Bierexpeditie Duinengordel - Bierexpeditie Duinengordel

Bierexpeditie Duinengordel

OUDSBERGEN (NEERGLABBEEK)
Een gids neemt je mee voor een fietstocht van 14 km door de Duinengordel-natuurkern van Orshof (Neerglabbeek) via de historische Geuzenbaan naar Brouwerij Cornelissen (Opitter), Brouwershof en terug via de vallei van de Itterbeek.

De expeditie start met een heerlijk tasje koffie bij ontvangst aan Orshof. Daarna springt de groep op de fiets voor het eerste deel van de tocht. Eenmaal in Opitter aangekomen, leidt de gids je rond in de eeuwenoude Brouwerij Cornelissen die al meerdere prijswinnende topbieren voortbracht.

In Brouwershof geeft een korte filmvoorstelling een exclusieve blik achter de schermen, waarna het proeven kan beginnen! Je degusteert de pils en Bokkereyer. Na het vervolg van de fietstocht waarbij de kuiten op de proef worden gesteld volgt er bij aankomst in Orshof een afsluitende degustatie van 2 Sint Gummarus-bieren.

Dit is een aanbod ideaal voor een uitje met vrienden, collega’s, familieleden… tot maximum 25 deelnemers. Kleine groepjes zijn ook welkom!

Reserveren?

* € 17,5 per persoon (bij minder dan 10 deelnemers een vaste prijs van € 175). Dit omvat: vergoeding gids, brouwerijbezoek, film, koffie bij ontvangst en 4 bierdegustaties.
Aan -16 jarigen worden 4 niet-alcoholische degustaties geserveerd.
Fietsen zijn zelf te voorzien of kunnen gehuurd worden.

​* De Bierexpeditie is beschikbaar op werkdagen in de voor- of namiddag.

* De totale duur bedraagt ongeveer 4u.

* Fietsverhuur: € 10 per fiets per persoon. Zelf te reserveren bij Orshof via info@orshof.be.