Een terrasje doen en eens goed gaan eten, dat hebben de meeste mensen wel op de planning staan wanneer ze op vakantie gaan. En hé, laat Limburg nou net de ideale plek zijn daarvoor.

Terrasje in Peer - © Raf Ketelslagers

Terrasje in Peer - © Raf Ketelslagers

Wijn of bier?

Voor welk van de twee dat ge ook kiest, probeer eens de Limburgse variant. Je zal niet ontgoocheld zijn. En geef toe, het is toch net even specialer om een wijntje te proeven met zicht op de wijngaard of een biertje te drinken dat getapt werd door de brouwer himself.

Streekproducten - © Koen De Langhe

Streekproducten - © Koen De Langhe

Lokaal en lekker

Een Meulekeukske, Bierendrèpke, Looise maan. Wablieft? Allemaal op en top Limburgse streekproducten. Het eerste is een koekje uit het Maasland, het tweede een jenever gemaakt van bessen en het laatste is een appelgebakje. Kies voor streekproducten, want die zijn lokaal én lekker!

Culinair genieten - © Kristien Wintmolders

Culinair genieten - © Kristien Wintmolders

Waar gaan we eten?

Een zeer belangrijke vraag! Schuif je benen onder tafel in een toprestaurant. Met elf sterrenzaken en tien Jong Keukengeweldrestaurants heb je genoeg keuze uit gastronomische adresjes om duimen en vingers bij af te likken. Ook als het iets minder sjiek mag zijn, vind je gemakkelijk een restaurant of bistro de buurt.

La Source ( Fine Dining restaurant )

LANAKEN ( Neerharen )
LA SOURCE
TWEE MICHELIN-STERRENRESTAURANT IN LANAKEN, BELGIË

Niets op het bord berust op toeval!
Het gastronomische Restaurant La Source heeft twee Michelin-sterren en een Gault & Millau score van 17/20 punten en is één van België’s 40 beste restaurants. Chef-kok Ralf Berendsen serveert de mooiste creaties van de haute cuisine om te bewijzen dat tegenpolen elkaar aantrekken, en dat wereldwijde culinaire invloeden samen kunnen komen in perfecte harmonie. Fijnproevers maken regelmatig een bedevaart naar het twee Michelin-sterrenrestaurant in Lanaken om zich te laten verwennen met gerechten van de chef zoals een Trio van Langoustine met Tandoori Masala, Miso en Couscous en Franse Foie Gras met Chinese Yuzu Tangerine en Belgisch gemberbier.

‘Service, sfeer & vakmanschap’
Het ambitieuze team van Restaurant ‘La Source’ staat onder leiding van Maître. Patrick Logister. Hij heeft een passie voor gastvrijheid, kwaliteit en innovatie.

Match made in heaven
De exquise wijnkaart van Restaurant La Source beschikt momenteel over ongeveer 400 wijnen. Sommelier Thijs van Sambeeck is de man die verantwoordelijk is voor de voortreffelijke selectie van deze heerlijke wijnen. Bovendien adviseert Thijs u met veel passie over de specifieke selectie wijnen welke zijn geselecteerd bij de originele kookstijl van Ralf.

De natuur als decor, de vogels als achtergrondmuziek
La Source kijkt uit over prachtige parkachtige tuinen en het Nationaal Park Hoge Kempen. Het terras van Restaurant La Source werd bekroond als België’s mooiste restaurantterras door de Gault & Millau gids in 2015 en het mooiste restaurantterras in Vlaanderen door FoodTaster in 2016 en is gedurende de warme zomermaanden de place to be.