In Limburg is het goed eten en drinken. Gezellige terrasjes en culinaire toprestaurants, frisse wijnen en lekkere bieren, vers fruit van eigen bodem en warm gebak. Laat je verrassen door onze Limburgse smaken en neem misschien zelfs zo een lekker souvenir mee naar huis.

Man en vrouw proeven de witte wijn van wijndomein Gloire de Duras in Sint-Truiden

Wijn uit Limburg

Het glooiende landschap zorgt ervoor dat het in Limburg mogelijk is om aan wijnbouw te doen. De populariteit van Limburgse wijn is de laatste jaren sterk gestegen. Bezoek een wijndomein en proef ter plekke van de lekkerste wijn.

Ga naar de Limburgse wijndomeinen

Man en vrouw klinken met bier

Brouwerijen en stokerijen

Limburg is gekend voor de lekkere bieren en van jenever stoken kunnen we ook wel wat. Neem tijdens je trip in Limburg dus zeker de tijd om van dat lekkere gerstenat te proeven.

Zin in een biertje?

Potten kweepeergelei uit Sint-Truiden

Streekproducten van Limburg

Een Meulekeukske, Bierendrèpke of Looise maan. Dat zijn Limburgse streekproducten. Het eerste is een Maaslands koekje, het tweede een bessenjenever en het laatste een appelgebak. Meer van dat lekkers?

Smul van Limburgse streekproducten

Topchef maakt gerecht in restaurant Cuchara in Lommel

Aan tafel bij Jong Keukengeweld

Jonge topchefs onder de 35 jaar die lekkere gerechten op tafel toveren, dat is het concept van Jong Keukengeweld. Limburg telt tien Jong Keukengeweld-zaken.

Reserveer een tafel in deze restaurants

Alle eet- en drinkadresjes in Limburg

Slagmolen - 1

Slagmolen

OUDSBERGEN (OPGLABBEEK)
In het hartje van Limburg vind je, te midden van een groene oase, Restaurant Slagmolen.

Zoals de naam al doet vermoeden is het restaurant gevestigd in een authentieke watermolen gelegen aan de Bosbeekvallei te Oudsbergen (Opglabbeek).

RESTAURANT
Al sinds jaar en dag staat Restaurant Slagmolen gekend als gastronomisch restaurant met een klassieke keuken. Gelegen te midden van een groene oase is het de gedroomde plek om culinair te genieten van de kookkunsten van chefkok Bart Meewis en de gastvrijheid van diens echtgenote Karlijn Libbrecht.

GAULT & MILLAU 18/20
GUIDE MICHELIN 2 STERREN
FOODTASTER 85/100

SLAGMOLEN
Slagmolen is een totaal concept waar de klassieke keuken op een eigentijdse manier tot zijn recht komt. Geniet er van een perfecte symbiose tussen een uniek kader en een rijke geschiedenis.
Bij Slagmolen blijven de ervaringen niet beperkt tot bord en gals. Er werd met de grootste aandacht voor detail gekeken naar een totaalconcept waar gastronomie en beleving perfect hand in hand gaan. De sfeer, omgeving en service zijn de bijkomende ingrediënten om je culinaire ervaring naar een nieuw niveau te tillen.

FEESTZAAL
Door zijn unieke architectuur en indeling is onze sfeervolle feestzaal geschikt voor elke gelegenheid. Van droomhuwelijk tot verjaardagfeest, deze schitterende locatie is van alle comfort voorzien om onvergetelijke herinneringen te creëren. De zaal biedt plaats aan 80 gasten aan tafel of 140 voor een walking dinner. De feestzaal is uitgerust met een state of the art multimediascherm van 3 x 1,5 m.

GASTENVERBLIJF
Bij slagmolen combineren we ultieme rust met luxe en verwennerij. Geniet na een culinaire avond met familie of bedrijf van ons gastenverblijf op wandelafstand van het restaurant. Onze vier kamers zijn met hoogwaardige materialen ingericht en voorzien van alle hedendaags comfort.
Meer informatie kan je terug vinden op http://www.slagmolen.be/nl/Overnachten.html
Restaurant Ralf Berendsen (Fine Dining restaurant) - Restaurant

Restaurant Ralf Berendsen (Fine Dining restaurant)

LANAKEN ( NEERHAREN )
Restaurant Ralf Berendsen
TWEE MICHELIN-STERRENRESTAURANT IN LANAKEN, BELGIË

Niets op het bord berust op toeval!
Het gastronomische Restaurant Ralf Berendsen heeft twee Michelin-sterren en een Gault & Millau score van 17,5/20 punten en is één van België’s 40 beste restaurants. Chef-kok Ralf Berendsen serveert de mooiste creaties van de haute cuisine om te bewijzen dat tegenpolen elkaar aantrekken, en dat wereldwijde culinaire invloeden samen kunnen komen in perfecte harmonie. Fijnproevers maken regelmatig een bedevaart naar het twee Michelin-sterrenrestaurant in Lanaken om zich te laten verwennen met gerechten van de chef zoals een Trio van Langoustine met Tandoori Masala, Miso en Couscous en Franse Foie Gras met Chinese Yuzu Tangerine en Belgisch gemberbier.

‘Service, sfeer & vakmanschap’
Het ambitieuze team van Restaurant Ralf Berendsen staat onder leiding van Maître. Ylja Berends. Zij heeft een passie voor gastvrijheid, kwaliteit en innovatie.

Match made in heaven
De exquise wijnkaart van Restaurant Ralf Berendsen beschikt momenteel over ongeveer 400 wijnen. Sommelier David Aerts is de man die verantwoordelijk is voor de voortreffelijke selectie van deze heerlijke wijnen. Bovendien adviseert David u met veel passie over de specifieke selectie wijnen welke zijn geselecteerd bij de originele kookstijl van Ralf.

De natuur als decor, de vogels als achtergrondmuziek
Restaurant Ralf Berendsen kijkt uit over prachtige parkachtige tuinen en het Nationaal Park Hoge Kempen. Het terras van Restaurant Ralf Berendsen werd bekroond als België’s mooiste restaurantterras door de Gault & Millau gids in 2015 en het mooiste restaurantterras in Vlaanderen door FoodTaster in 2016 en is gedurende de warme zomermaanden de place to be.