Eten & drinken

Terug

Een terrasje doen en eens goed gaan eten, dat hebben de meeste mensen wel op de planning staan wanneer ze op vakantie gaan. En hé, laat Limburg nou net de ideale plek zijn daarvoor.

Culinair genieten - © Kristien Wintmolders

Waar gaan we eten?

Een zeer belangrijke vraag! Schuif je benen onder tafel in een toprestaurant. Met elf sterrenzaken en tien Jong Keukengeweldrestaurants heb je genoeg keuze uit gastronomische adresjes om duimen en vingers bij af te likken. Ook als het iets minder sjiek mag zijn, vind je gemakkelijk een restaurant of bistro de buurt. Onderaan deze pagina vind je vast wel een plek waar je kunt gaan eten.

Streekproducten - © Koen De Langhe

Lokaal en lekker

Een Meulekeukske, Bierendrèpke, Looise maan. Wablieft? Allemaal op en top Limburgse streekproducten. Het eerste is een koekje uit het Maasland, het tweede een jenever gemaakt van bessen en het laatste is een appelgebakje. Kies voor streekproducten, want die zijn lokaal én lekker!

Terrasje in Peer - © Raf Ketelslagers

Wijn of bier daarbij?

Voor welk van de twee dat ge ook kiest, probeer eens de Limburgse variant. Je zal niet ontgoocheld zijn. En geef toe, het is toch net even specialer om een wijntje te proeven met zicht op de wijngaard of een biertje te drinken dat getapt werd door de brouwer himself.

Martin's Rentmeesterij