In Limburg is het goed eten en drinken. Gezellige terrasjes en culinaire toprestaurants, frisse wijnen en lekkere bieren, vers fruit van eigen bodem en warm gebak. Laat je verrassen door onze Limburgse smaken en neem misschien zelfs zo een lekker souvenir mee naar huis.

Man en vrouw proeven de witte wijn van wijndomein Gloire de Duras in Sint-Truiden

Wijn uit Limburg

Het glooiende landschap zorgt ervoor dat het in Limburg mogelijk is om aan wijnbouw te doen. De populariteit van Limburgse wijn is de laatste jaren sterk gestegen. Bezoek een wijndomein en proef ter plekke van de lekkerste wijn.

Ga naar de Limburgse wijndomeinen of proef onze Limburgse wijnen

Man en vrouw klinken met bier

Brouwerijen en stokerijen

Limburg is gekend voor de lekkere bieren en van jenever stoken kunnen we ook wel wat. Neem tijdens je trip in Limburg dus zeker de tijd om van dat lekkere gerstenat te proeven.

Zin in een biertje?

Potten kweepeergelei uit Sint-Truiden

Streekproducten van Limburg

Een Meulekeukske, Bierendrèpke of Looise maan. Dat zijn Limburgse streekproducten. Het eerste is een Maaslands koekje, het tweede een bessenjenever en het laatste een appelgebak. Meer van dat lekkers?

Smul van Limburgse streekproducten

Sfeerbeeld van restaurant Alter in Tongeren

Aan tafel bij Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld, dat zijn jonge topchefs van nog geen 35 jaar oud die wel fenomenaal goed kunnen koken. Om duimen en vingers bij af te likken. In 2023 staan er maar liefst 10 Limburgse Jong Keukengeweld-chefs op de lijst.

Dit zijn de 10 restaurants

Alle eet- en drinkadresjes in Limburg