In Limburg is het goed eten en drinken. Gezellige terrasjes en culinaire toprestaurants, frisse wijnen en lekkere bieren, vers fruit van eigen bodem en warm gebak. Laat je verrassen door onze Limburgse smaken en neem misschien zelfs zo een lekker souvenir mee naar huis.

Interieur van het sterrenrestaurant Cuchara in Lommel

Uit eten in een toprestaurant

Schuif je benen onder tafel in een toprestaurant. Met elf sterrenzaken heb je genoeg keuze uit gastronomische adresjes om duimen en vingers bij af te likken.
>> Bekijk meer

Potten kweepeergelei uit Sint-Truiden

Limburgse streekproducten

Een Meulekeukske, Bierendrèpke of Looise maan. Dat zijn Limburgse streekproducten. Het eerste is een Maaslands koekje, het tweede een bessenjenever en het laatste een appelgebak. Meer van dat lekkers?
>> Bekijk meer

Man en vrouw proeven de witte wijn van wijndomein Gloire de Duras in Sint-Truiden

Wijn uit Limburg

Het glooiende landschap zorgt ervoor dat het in Limburg mogelijk is om aan wijnbouw te doen. De populariteit van Limburgse wijn is de laatste jaren sterk gestegen. Bezoek een wijndomein en proef ter plekke van de lekkerste wijn.
>> Bekijk meer

Man en vrouw klinken met kriek in de brouwerij van Wilderen in Sint-Truiden

Brouwerijen en stokerijen

Limburg is gekend voor de lekkere bieren en van jenever stoken kunnen we ook wel wat. Neem tijdens je trip in Limburg dus zeker de tijd om van dat lekkere gerstenat te proeven.
>> Bekijk meer

Topchef maakt gerecht in restaurant Cuchara in Lommel

Aan tafel bij Jong Keukengeweld

Jonge topchefs onder de 35 jaar die lekkere gerechten op tafel toveren, dat is het concept van Jong Keukengeweld. Limburg telt tien Jong Keukengeweld-zaken.
>> Bekijk meer

Alle eet- en drinkadresjes in Limburg

Biej ós Thoes - verwenkoffie

Biej ós Thoes

KINROOI
Brasserie Biej ós Thoes, garantie voor knus peuzelen. Heb je ook al geproefd van de huiselijke woonkamersfeer aan de Venlosesteenweg 398 in Kessenich? Sinds 13 augustus 2019 is de gemeente Kinrooi verrijkt met een knus familiebedrijf waar je gezellig kunt vertoeven in de voormalige huiskamer van Addy en haar gezin. Een lange droom is eindelijk waarheid geworden; het werk van Addy, creatief culinair kokkerellen. De familiaire sfeer straalt in de gezellig romantische huiselijke omgeving! Niet denken dat het huis is opgeofferd aan de zaak. Integendeel. Daar waar de familie zich altijd heeft thuis gevoeld willen zij nu ook hun gasten in dezelfde geborgen sfeer ontvangen en verwennen met eigengemaakte lekkernijen. Hier voel je je echt helemaal op je gemak in de sfeer van vroeger aan die mooie eiken tafel in een oude zetel.

Het gaat nog verder; koffie en thee worden geserveerd in de prachtige collectie Engels porselein. De hele huiskamer is ingericht met huisraad van de vorige eeuw en zorgt voor het warme thuisgevoel. Als je dan ook nog eens wordt verwend met allerlei kunstzinnige gastronomische delicatessen van het huis, die de smaakpapillen strelen, is het geheel in optima forma; Biej ós Thoes! Iedere dag opnieuw worden er weer diverse nieuwe appeltaart, Bienenstich, koek, biscuit en cake gebakken van eigen receptuur, heerlijk voor bij de koffie al dan niet met een likeurtje en wat slagroom. Op reservering kun je ook gebruik maken van het super de luxe ontbijt met vele verrassende heerlijkheden aan vers gebakken broodjes met een diversiteit aan beleg, vlees, kaas en zoet, sapje, fruit enz. Aan alles is gedacht. Daar kun je toch eens echt voor gaan zitten. De High Tea van Addy’s hand is niet alleen een feest voor het oog maar ook voor de mond. Het mag duidelijk zijn dat Brasserie Biej ós Thoes wil uitblinken in extra’s, dagelijks vers en uit eigen keuken in een ultieme huiselijke warme sfeer en dat samen met haar gezin. Laat je verrassen en loop eens binnen!