Unieke fietsbelevingen in Limburg

Het Limburgse fietsroutenetwerk op zich is al top, maar met onze unieke fietsbelevingen gaan we nog een stapje verder. Deze extra laag op het fietsroutenetwerk geeft je een heel unieke kijk op de natuur op plekken waar je anders misschien zomaar langs zou fietsen. Je kan al gaan 'Fietsen door het Water' in Bokrijk, 'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland en 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen. Klik op de fietsbelevingen hieronder om meer te weten te komen.

Fietsen door het Water in Bokrijk - © Luc Daelemans

'Fietsen door het Water' in Bokrijk

Je fietst dwars doorheen het water. Je moet geen regenlaarzen of duikerspak aantrekken, want je blijft gelukkig op droge grond. Maar het fietspad neemt je wel mee dwars door de vijver van de ene oever tot aan de andere.

Meer over 'Fietsen door het Water' in Bokrijk

'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland

'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland

Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel tot op 10 meter hoogte tussen de bomen. Je ziet, voelt en ruikt de natuurpracht.

Meer over 'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland

Fietsen door de Heide in het Nationaal Park Hoge Kempen

'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen

Op een fietstraject van vier kilometer fiets je dwars door het enige Nationaal Park van Vlaanderen waarbij een houten fietsbrug van 300 meter je hogerop brengt naar een prachtig panoramisch zicht.

Meer over 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen

'Fietsen onder de Grond' in het Mergelland

'Fietsen onder de Grond' in het Mergelland

Limburg is weldra een fietsbeleving rijker: 'Fietsen onder de Grond' in het Mergelland. Je trapt doorheen de mergelgroeves langs het Albertkanaal in Riemst.

Meer over 'Fietsen onder de Grond' in het Mergelland