Wist je dat het superhandige fietsroutenetwerk waarbij je van knooppunt naar knooppunt fietst een Limburgse uitvinding is? 2000 km aan verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden. En onderweg zorgen de welgekende blauwe bordjes ervoor dat je niet verdwaalt. Dat is pas relaxed fietsen!

Fietsen door het Water - © Luc Daelemans

Extra large fietsen

Je blijft niet zomaar een fietsparadijs! We doen dan ook ons uiterste best om op kop te blijven door de fietser een unieke beleving te geven. Zo fiets je nu al dwars door het water in Bokrijk of tussen de bomenkruinen in Bosland. Nieuwsgierig naar wat we nog allemaal op de planning hebben? Ontdek al onze innovatieve projecten.

Borgloon - © Raf Ketelslagers

Een goede voorbereiding…

Bereid je fietstocht thuis zelf al voor met de online routeplanner. Natuurlijk kan je ook één van de kant-en-klare themafietsroutes volgen: routes die wij al helemaal voor je uitgestippeld hebben. Als je deze routes altijd op zak wilt hebben, download dan de Limburg Fietsparadijs app. Nu je weet waar je gaat fietsen, moet je ook nog bepalen met wat je gaat fietsen. Huh? Ja, je eigen fiets is goed genoeg, maar je kunt ook een echte Limburg Fietsparadijs-fiets huren, of een e-bike, of een tandem, of…

Hasselt - © Hans Put

…is het halve werk

Ben je van plan om vaker in Limburg rond te trappen? Dan is de fietskaart mét infoboekje een aanrader. Alle informatie die je maar nodig kan hebben, vind je daarin terug. Zoals een overzicht van alle fietscafés, waar je van een frisse pint kunt genieten, en alle fietslogies, waar je van een goede nachtrust kunt genieten.

Fietsverhuur Recreatiedomein De Alk in Alken

ALKEN
Je kunt overal op het fietsroutenetwerk vertrekken. Ben je niet van de streek? Een goede tip: start aan de fietsenstalling aan Recreatiedomein De Alk, de poort naar Fietsparadijs Limburg. Je parkeert de auto veilig op de grote parking aan de sporthal (Koutermansstraat, GPS: Alkerstraat), springt op je fiets en zit meteen op het fietsroutenetwerk.

In het Recreatiedomein De Alk vind je alles voor een geslaagde fietstocht of tussenstop. Van een fietsenstalling, picknickplaats, fietscafés en sanitaire voorzieningen tot een volledige fietsherstelplaats en fietsverhuur. Kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven op meer dan 30 speeltoestellen, in het verkeerspark met de gocarts of op de waterfietsen en roeiboten. Of geniet tussendoor met het hele gezin van een partijtje minigolf!

Reserveer jouw huurfiets online op www.fietsparadijslimburg.be. Haal de sleutel af bij de Dienst Vrije Tijd van Alken, Hoogdorpsstraat 5 (tijdens weekdagen) of aan de fietsenstalling aan Recreatiedomein De Alk (Koutermansstraat 1) in het weekend en op feest- en brugdagen.

Fietsverhuurperiode:
van 18 maart t.e.m. 31 maart en van 1 oktober t.e.m. 18 oktober enkel op weekdagen.
van 1 april t.e.m. 30 september ook fietsverhuur in het weekend, feest- en brugdagen.

Openingsuren:
Ma - Di: 9 - 13 u.
Woe: 9 - 17 u.
Do - Vrij: 9 - 13 u.
Weekenden, feest- en brugdagen: 10 tot 13 u. aan Recreatiedomein De Alk: Koutermansstraat 1 (GPS via Laagdorp)

Alle niet-elektrische fietsen kunnen na sluitingstijd ingeleverd worden.
Elektrische fietsen moeten VOOR sluitingstijd ingeleverd worden. In de week is dat voor 17 uur en in de weekends en op feest- en brugdagen voor 18 uur.

Fietsverhuur Alden Biesen in Bilzen

BILZEN
De landcommanderij Alden Biesen in Bilzen is een uitstekende startplaats voor fietsers. Hier is alle accommodatie aanwezig: autoparking, fietsenstalling, fietscafé.... In het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen vind je ook de nodige fietskaarten.

Het middelpunt van de driehoek Hasselt, Luik, Maastricht en de plek waar Kempen en Haspengouw in elkaar overgaan. Een verkenningstocht door glooiend Haspengouw? Met een elektrische fiets gaat het nog net dat tikkeltje eenvoudiger. Alden Biesen is een ideaal vertrekpunt voor verschillende fietsroutes. Ga zeker eens langs tijdens de bloesemperiode, want dan staat dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen helemaal in bloei.

Reserveer jouw huurfiets online op www.fietsparadijslimburg.be
Op de dag van jouw uitstap staat de fiets klaar in het Toeristisch Onthaal Alden Biesen-Bilzen.

Verhuurperiode:

van 15 maart t.e.m. 31 maart:
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 10 - 17 u.
Zaterdag, zondag en feestdagen: 10 - 16 u.

van 1 april t.e.m. 30 september:
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 9 - 17 u.
Zaterdag, zondag en feestdagen: 10 - 17 u.

van 1 oktober t.e.m. 20 oktober:
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 10 - 17 u.
Zaterdag, zondag en feestdagen: 10 - 16 u.

Alle niet-elektrische fietsen kunnen na sluitingstijd ingeleverd worden. Elektrische fietsen inleveren voor 18 u. of soms mogelijk tot 20 u. Afspraak wordt gemaakt bij het afhalen van de elektrische fietsen.

De sleutels van de fietsen kan je afhalen op de binnenkoer van het kasteel Alden Biesen in het Toeristisch Onthaal Alden Biesen-Bilzen.