Als je er even met het hele gezin tussenuit wilt, is er geen leukere plek dan Limburg. Je hoeft niet ver te gaan om leuke uitstappen met de kinderen te maken. Het is hier één groot en groen speelterrein, waar zowel jong als oud hun hart kunnen ophalen.

Kinderen aan het spelen in het speelbos van de Lommelse Sahara

Ravotten in de bossen

De Limburgse speelbossen dagen kinderen uit om handig en creatief te zijn. Boomhutten bouwen, klauteren en klimmen in de bomen, en zo tegelijkertijd iets bijleren over de natuur, dat is toch helemaal top!
>> Bekijk alle speelbossen

Kind dat met biggetjes speelt op de kinderboerderij

Naar de kinderboerderij

Een uitstap naar de kinderboerderij is altijd feest. Je maakt er kennis met de vele boerderijdieren en je komt alles over hen te weten. En wie weet mag je de dieren zelfs aaien!
>> Bekijk alle kinderboerderijen

Zwemplezier met het hele gezin

Neem een duik in het zwembad

Het is zalig om in de zomer een frisse duik te nemen. En de kinderen zijn blij als ze zien dat er een glijbaan is. Indoor of outdoor, subtropisch of zwemvijver, wat ook jouw voorkeur heeft, Limburg heeft het.
>> Bekijk alle zwembaden

Kinderen knuffelen met ezel

Maak een rit met de pony of ezel

Kinderen vinden het geweldig om een ritje maken op de rug van een pony of ezel. Zelfs voor de allerkleinsten is dit een ware belevenis.
>> Bekijk alle ponyverhuur

Alle activiteiten voor het hele gezin in Limburg

Hooch - The Hooch Escapes

Hooch

SINT-TRUIDEN
Treed binnen bij Hooch in de wondere wereld van Mr. Hoetsch, de oorspronkelijk bewoner van "De Kleynen Engel" op de historisch Grote Markt van Sint-Truiden en beleef een unieke tijd in zijn originele woning van 1904!
Tijdens Hooch Murder Mystery ga je terug naar de noodlottige avond dat Mr. Hoetsch dood is teruggevonden in zijn woning. Die avond was hij er samen met zes van zijn naasten, kan jij ontdekken wie van de zes er alle baat bij hadden dat hij het tijdelijke voor het eeuwige zou ruilen? Tijdens een 3-gangen diner dien je de moordenaar te ontmaskeren. Beleef nu dit unieke spel in Limburg met 6 acteurs en wees een echte detective!

Bij The Hooch Escapes, de meest unieke escape rooms van Limburg en met een totale capaciteit van 18 personen die tegelijk kunnen spelen, dien je op zoek te gaan in "De Kleynen Engel" naar aanwijzingen hoe Mr. Hoetsch de perfecte cocktail zou maken. Je gaat op ontdekking in drie kamers van zijn huis waaruit je niet alleen dient te ontsnappen maar ook de geheime formule van de cocktail dient te vinden en dat terwijl je geniet van heerlijke proevertjes (gin, whisky, rum of alcoholvrij). Al onze formules zijn ideaal voor grotere groepen die tot 18 personen samen kunnen spelen, bij The Hooch Escapes kan je zelfs spelen met groepen tot 40 personen indien je er onze catering bijneemt! Maar ook kleinere groepen zijn welkom.
The Hooch Escapes kan je al spelen vanaf 4 personen en The Hooch Murder Mystery vanaf 10 personen. Combineer één of enkele dagen Sint-Truiden met onze unieke evenementen en het culturele aanbod van de stad. Ideaal voor familiefeesten, vrienden uitjes, personeelsfeesten of als traktatie voor je klantenrelaties. Tot snel bij Hooch!
Educatieve game Maximine (Mijnmuseum Beringen) - badzalen mijnmuseum

Educatieve game Maximine (Mijnmuseum Beringen)

BERINGEN
‘MaxiMine’ is een educatief game dat kinderen op een leuke en interactieve manier laat kennismaken met de mijngeschiedenis. Tijdens het spel ontdek je verschillende activiteiten uit het leven van een mijnwerker en de geschiedenis van de steenkoolmijnen. Het spel bestaat uit verschillende levels, gaande van de start van de werkdag, het ontginnen van kolen tot de sluiting van de mijn. De omgevingen in het spel zijn gebaseerd op de architectuur en plattegrond van de mijn van Beringen. Wanneer je de mijngebouwen van de mijnsite van Beringen bezoekt, zal je ongetwijfeld de link met het spel kunnen leggen.

Download gratis dit spel en breng nadien een bezoek aan het Mijnmuseum om zo het spel in ‘real life’ te ervaren.

MaxiMine is een educatieve game dat het Limburgs mijnerfgoed als thema uitdraagt en dat Polyglot samen met het Mijnmuseum ontwikkelde.

Gratis downloadbaar via de Appstore en Google Play. Speel het spel en breng nadien een bezoek aan het Mijnmuseum. Veel plezier ! Ps : Informeer ook naar de leerlingen- en leerkrachtenbundels.

Prijzen: Leraren met lerarenkaart gratis, leerlingen 4€ per persoon.
Duur: 2 uur.

Hier vind je alle downloadbare elementen. Er bestaat ook een ingevulde versie van de leerlingenbundel. Deze kan u ontvangen indien u ons contacteert via mail naar info@mijnmuseum.be

BUNDELS
Maximine bundel leerlingen : MaxiMine-Bundel-Leerling-Blanco.pdf
Maximine bundel leerkrachten : MaxiMine-Bundel-Leraar.pdf

APPS
Google Play
AppStore

Achtergrondinformatie : Dit kadert binnen een platform getiteld CEGA: Cultureel-Erfgoed Games. CEGA is een kader voor educatieve (