Een zomer vol plezier en afwisseling met ruimte om tot rust te komen, dat kan in Limburg! De hele zomervakantie vind je hier de leukste tips voor een daguitstap, weekend of vakantie met de kinderen. Zo krijgt verveling geen kans.

10 zomerse gezinsuitstappen in Limburg

Papa en dochter in het openluchtmuseum van Bokrijk in Genk

Bereid je voor op een geweldige zomervakantie met deze 10 must-do tips voor uitjes met kinderen in Limburg! Deze bucketlist is jouw ultieme gids om inspiratie te vinden wanneer je het nodig hebt. Houd deze lijst altijd bij de hand, zodat je klaar bent voor avontuurleuke momenten met het hele gezin.

Bekijk de 10 tips voor leuke uitstappen met de kinderen

Vader met kinderen wandelt door het zand van In den Brand in Bosland

Wandelen met kinderen

Wandelen is misschien niet de favoriete activiteit van jouw kinderen. Maar wees gerust, door de prachtige natuurgebieden van Limburg lopen er heel wat toffe wandelroutes speciaal voor korte kinderbeentjes.

Ga naar de gezinswandelingen

Gezin aan het fietsen door de Maasvallei in Kinrooi

Fietsen met kinderen

Samen fietsen langs de natuurlijke schoonheid van het Limburgse landschap klinkt heerlijk. En het wordt nog leuker als er onderweg wat bijzonders valt te zien of doen! Op deze fietstochten gaan jullie lol trappen!

Ga op fietstrip met het gezin

Uitstappen voor kleine dierenliefhebbers

Heb jij een kleine dierenliefhebber thuis rondlopen? Dan scoor je gegarandeerd met een uitstap in het thema van dieren. Knuffelen in de kinderboerderij of op pad met ezeltjes, maak je keuze uit deze beestig leuke tips.

Bekijk de beste beestige uitstappen

Kleuter aan het wandelen in Bosland

Activiteiten op maat van peuters

Op zoek naar inspiratie om je peuter of kleuter in de vakantie goedgezind te houden? Wij geven je graag wat ideeën op mini-maat. Deze tips gaan de verveling vast en zeker tegen!

Bekijk wat er te doen is voor de allerkleinsten

Indoor activiteiten bij slecht weer

Ook op regenachtige dagen is er heel wat te doen met de kinderen in Limburg. Maak je keuze uit de vele indoor activiteiten die je met het gezin kan doen.

Schuil voor de regen

Alle activiteiten voor kinderen in Limburg

Terhills - Terhills vormt de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, een wandelwalhalla

Terhills

MAASMECHELEN
Terhills strekt zich uit over een gebied van circa 356 ha in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen, aan de rand van het enige Nationale Park van België. Gevormd door haar verleden als industriële mijn- en grindontginningssite, wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke verzichten vanop de mijnterrils.
Hier start je bezoek aan Terhills, een groene oase vol diversiteit: van natuur tot avontuur!

Laat je in Terhills verrassen door een bijzonder stukje Vlaamse natuur. Je kan er genieten van een rijkelijk landschap van ‘bergen en meren’: uitgestrekte dennenbossen, grote waterplassen die getuigen van grind- en zandwinning, de hoge toppen van de mijnterrils die spectaculaire panorama’s bieden …

Waterratten en actievelingen komen aan hun trekken in het Terhills Cablepark, waar watersport toegankelijk is voor beoefenaars van elk niveau. Waag een poging en geniet van het instant vakantiegevoel op en langs het water.

Een autonome shuttle voert je dwars doorheen Terhills naar de imposante ingang van Elaisa. In dit hypermoderne wellnesscomplex vind je een nieuwe balans; omringd door prachtige natuur en geometrische vormen.

Een overnachting waarbij comfort wordt omzoomd door luxe? Daarvoor kan je terecht in één van de 59 viersterrenkamers van Terhills Hotel. De neoklassieke barokstijl van het imposante hoofdmijngebouw is een pronkstuk uit ons industriële verleden. In het heden kreeg het pand een trendy, toekomstgerichte invulling … Welkom in Terhills Hotel!

Droom je van een overnachting in het hart van de natuur? Dankzij Terhills Resort geniet je ten volle van het Nationaal Park Hoge Kempen, dichterbij dan ooit. In je vrijstaande cottage aan het water is een stijlvol samenzijn gegarandeerd. Wakker worden waar het bos, de heuvels en het water elkaar ontmoeten … Ook een daguitstap is mogelijk bij Terhills Resort. Van zwemmen, spionage in de digitale escape room tot minigolf.
De Soeverein - De Soeverein

De Soeverein

LOMMEL
Park de Soeverein ligt in het midden van het Limburgse groen, aan de rand van natuurgebied De Sahara. Met méér dan 30 ha, biedt dit park uitstekende mogelijkheden voor sport, recreatie en natuurbeleving. Blikvanger is zonder twijfel de Arena met haar eigentijdse architectuur.

Park de Soeverein is spraakmakend op alle vlakken. Omwille van de architecturale vormgeving en stijlvolle inrichting, maar evengoed door het programma dat bol staat van sport- en cultuurevenementen. Op een oppervlakte van méér dan 5500 vierkante meter vinden hier de meest diverse evenementen plaats. Onder andere de internationale Taptoe België, Michael Flatley en internationale sportploegen stonden al in de multifunctionele arena!

Tip: Optisport Sportcentrum, het nieuwe zwembad met tennishal, is zeker een bezoekje waard. In brasserie De Kantine kan je gezellig borrelen of een hapje eten.

Faciliteiten:
- De Soeverein met arena, congrescentrum, sporthal, turnhal, dojo, danszaal, polyvalent zaaltje, fietsverhuur, infobalie en cafetaria Den Dribbel
- Tennishal met 4 terreinen
- Voetbalstadion met oefenveld
- 10 voetbalterreinen, waarvan één kunstgrasveld
- Verlichte atletiekpiste
- 8 verlichte tennisvelden en 2 miditennisvelden
- Openlucht basketbalterrein
- Skatepark
- Speeltuin Dol-fijn (incl. peuter/kleuter speeltuin)
- Zwembad Optisport De Soeverein met sportbad (25 m), instructiebad, kinderbad, familieglijbaan, welness en cafetaria De Kantine met terras.
- Openluchtmanège
- Oriëntatieomloop
- Fit-O-meter en loopomloop van 3 of 6 km
- Vertrek van MTB-, wandel-, fiets- en ruiterpaden
Speel- en Beleefboerderij 'Den Lindenbosch' - Speelweide

Speel- en Beleefboerderij 'Den Lindenbosch'

ALKEN
In het hartje van Haspengouw, verscholen tussen Hasselt en Sint-Truiden, ligt brouwerijgemeente Alken. Op één van haar oudste straten staat een boerderij van 110 jaar. Op Lindestraat 93 ben je welkom bij Den Lindenbosch, een speel- en beleefboerderij.

Tijdens de zomerperiode toveren we één van onze weiden om in een heuse speelweide. Dan staan er picknickbanken, een zandbak, een ballenbad en allerlei speeltuigen. Kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten en het hele gezin kan genieten van het gezelschap van onze dieren. Van juni tot september is de speelweide open en kan je er ook genieten van drankjes, pannenkoeken, ijsjes maar ook van hartige boerensnacks. Kom dus zeker eens langs voor een boerenomelet of een croque boerendochter. Of gooi het over een andere boeg en kom eens genieten van het uitzicht bij een gezellige picknick. Breng je eigen picknick mee of maak het jezelf gemakkelijk en bestel een 99% Limburgse picknickmand bij Den Lindenbosch.

Gedurende het hele jaar kan je op onze beleefboerderij terecht voor workshops en kinderfeestjes. En beleven nemen we heel letterlijk! Bij een workshop pizza maken, ga je eerst zelf de groentjes oogsten op het veld om daarna zelf pizzadeeg te maken en je eigen pizza te beleggen. Dan wordt de pizza gebakken in een grote steenoven en kan je smullen van je zelfbereide pizza. Naast deze workshop bieden we nog veel meer leuke workshops en activiteiten aan die allemaal één ding gemeenschappelijk hebben: beleving! Kijk dus zeker eens op onze website: www.denlindenbosch.com.

Samen met onze dieren kijken wij alvast uit naar jullie komst! En wie heel veel geluk heeft, komt misschien onze boerderijkabouter Florejan wel eens tegen!