Als je er even met het hele gezin tussenuit wilt, is er geen leukere plek dan Limburg. Je hoeft niet ver te gaan om leuke uitstappen met de kinderen te maken. Het is hier één groot en groen speelterrein, waar zowel jong als oud hun hart kunnen ophalen.

Kinderen aan het spelen in het speelbos van de Lommelse Sahara

Ravotten in de bossen

De Limburgse speelbossen dagen kinderen uit om handig en creatief te zijn. Boomhutten bouwen, klauteren en klimmen in de bomen, en zo tegelijkertijd iets bijleren over de natuur, dat is toch helemaal top!
>> Bekijk alle speelbossen

Kinderen aaien een dwerggeit in de kinderboerderij van Kiewit in Hasselt

Naar de kinderboerderij

Een uitstap naar de kinderboerderij is altijd feest. Je maakt er kennis met de vele boerderijdieren en je komt alles over hen te weten. En wie weet mag je de dieren zelfs aaien!
>> Bekijk alle kinderboerderijen

Kinderen komen van de glijbaan in het openluchtzwembad Goolderheide in Bocholt

Neem een duik in het zwembad

Het is zalig om in de zomer een frisse duik te nemen. En de kinderen zijn blij als ze zien dat er een glijbaan is. Indoor of outdoor, subtropisch of zwemvijver, wat ook jouw voorkeur heeft, Limburg heeft het.
>> Bekijk alle zwembaden

Meisje rijdt op pony onder begeleiding van een vrouw

Maak een rit met de pony of ezel

Kinderen vinden het geweldig om een ritje maken op de rug van een pony of ezel. Zelfs voor de allerkleinsten is dit een ware belevenis.
>> Bekijk alle ponyverhuur

Alle activiteiten voor het hele gezin in Limburg

Fietsen door het leven van de bijen - Honing producten

Fietsen door het leven van de bijen

GENK
Vertrek bij de Imker: Spoorstraat 11, 3600 Genk om 8u30 voor een korte briefing. Hier word kort uitgelegd wat de tocht inhoud. Vanaf hier vertrekken we voor een tocht van ongeveer 25 Km en deze zal in totaal 5 uur in beslag nemen. Best voorzie je een hapje en een drankje voor onderweg.
Het eerste punt is Fietsen door het Water in Bokrijk. Hier is er wat tijd om foto's te nemen en even te genieten van het uitzicht. Dan vertrekken we richting het sas
Op het Albert kanaal te Diepenbeek. Vervolgens komen we aan bij onze eerste bijenstandplaats. Deze is gelegen in natuurpark de Maten, Locatie de Hutten. Daar gaan we samen werken aan de bijen. Dit houdt in dat we effectief kasten gaan opendoen en ik zal alles wat er gebeurt bij de bijenvolken duidelijk uitleggen.
Hierna zetten we onze tocht verder door het bosrijke gebied van De Maten, dat rijkelijk voorzien is van de nodige waterpartijen, heide, vogels, kikkers,... Dan komen we aan bij de Slagmolen. Dit is een oude watermolen gebouwd op de Stiemerbeek. Vanaf de Slagmolen gaan we naar de bijenstand gelegen aan de oever van de Stiemerbeek en ook hier gaan we samen aan de slag met de bijen.

Tot zover het harde labeur. Na hard werk volgt vertier en plezier. Nu gaan we smullen van een ijsje bij ijssalon Le Lis. U kan kiezen uit diverse soorten heerlijk zelf bereid ijs. Mijn aanrader is het Stiemerijs, gemaakt met honing van de bijen waar we net aan hebben gewerkt.

Na het verorberen van onze verfrissing, zetten we onze tocht verder terug naar het vertrekpunt, waar we de dag afronden met een proeverij van het volledige aanbod honing en bijenproducten van de imkerij. Hier kunnen jullie genieten van een proeverij van de lokaal geoogste honing producten enzoverder.

Duur: 5 uur
Afstand: 25,2 km
Fietsknooppunten route: 242, 71, 92, 91, 243, 98, 82, 560, 249, 72, 242
Fietsknooppunten Genk station - begin punt: 249, 72, 242
Fietsverhuur mogelijk bij: https://www.visitlimburg.be/nl/wat-te-doen/fietsverhuur-fietspunt-genk-statio