Een zomer vol plezier en afwisseling met ruimte om tot rust te komen, dat kan in Limburg! De hele zomervakantie vind je hier de leukste tips voor een daguitstap, weekend of vakantie met de kinderen. Zo krijgt verveling geen kans.

10 zomerse gezinsuitstappen in Limburg

Papa en dochter in het openluchtmuseum van Bokrijk in Genk

Bereid je voor op een geweldige zomervakantie met deze 10 must-do tips voor uitjes met kinderen in Limburg! Deze bucketlist is jouw ultieme gids om inspiratie te vinden wanneer je het nodig hebt. Houd deze lijst altijd bij de hand, zodat je klaar bent voor avontuurleuke momenten met het hele gezin.

Bekijk de 10 tips voor leuke uitstappen met de kinderen

Vader met kinderen wandelt door het zand van In den Brand in Bosland

Wandelen met kinderen

Wandelen is misschien niet de favoriete activiteit van jouw kinderen. Maar wees gerust, door de prachtige natuurgebieden van Limburg lopen er heel wat toffe wandelroutes speciaal voor korte kinderbeentjes.

Ga naar de gezinswandelingen

Gezin aan het fietsen door de Maasvallei in Kinrooi

Fietsen met kinderen

Samen fietsen langs de natuurlijke schoonheid van het Limburgse landschap klinkt heerlijk. En het wordt nog leuker als er onderweg wat bijzonders valt te zien of doen! Op deze fietstochten gaan jullie lol trappen!

Ga op fietstrip met het gezin

Uitstappen voor kleine dierenliefhebbers

Heb jij een kleine dierenliefhebber thuis rondlopen? Dan scoor je gegarandeerd met een uitstap in het thema van dieren. Knuffelen in de kinderboerderij of op pad met ezeltjes, maak je keuze uit deze beestig leuke tips.

Bekijk de beste beestige uitstappen

Kleuter aan het wandelen in Bosland

Activiteiten op maat van peuters

Op zoek naar inspiratie om je peuter of kleuter in de vakantie goedgezind te houden? Wij geven je graag wat ideeën op mini-maat. Deze tips gaan de verveling vast en zeker tegen!

Bekijk wat er te doen is voor de allerkleinsten

Indoor activiteiten bij slecht weer

Ook op regenachtige dagen is er heel wat te doen met de kinderen in Limburg. Maak je keuze uit de vele indoor activiteiten die je met het gezin kan doen.

Schuil voor de regen

Alle activiteiten voor kinderen in Limburg