Als je er even met het hele gezin tussenuit wilt, is er geen leukere plek dan Limburg. Je hoeft niet ver te gaan om leuke uitstappen met de kinderen te maken. Het is hier één groot en groen speelterrein, waar zowel jong als oud hun hart kunnen ophalen.

Ravotten in de bossen

Ravotten in de bossen

De Limburgse speelbossen dagen kinderen uit om handig en creatief te zijn. Boomhutten bouwen, klauteren en klimmen in de bomen, en zo tegelijkertijd iets bijleren over de natuur, dat is toch helemaal top!

Bekijk alle speelbossen

geitje op de kinderboerderij

Naar de kinderboerderij

Een uitstap naar de kinderboerderij is altijd feest. Je maakt er kennis met de vele boerderijdieren en je komt alles over hen te weten. En wie weet mag je de dieren zelfs aaien!

Bekijk alle kinderboerderijen

Zwemplezier met het hele gezin

Neem een duik in het zwembad

Het is zalig om in de zomer een frisse duik te nemen. En de kinderen zijn blij als ze zien dat er een glijbaan is. Indoor of outdoor, subtropisch of zwemvijver, wat ook jouw voorkeur heeft, Limburg heeft het.

Bekijk alle zwembaden

Maak een rit met de pony of ezel

Maak een rit met de pony of ezel

Kinderen vinden het geweldig om een ritje maken op de rug van een pony of ezel. Zelfs voor de allerkleinsten is dit een ware belevenis.

Bekijk alle ponyverhuur

Alle activiteiten voor het hele gezin in Limburg

LAGO Sint-Truiden Bloesembad - Waterfontein kinderbad

LAGO Sint-Truiden Bloesembad

SINT-TRUIDEN
Reis voor een onvergetelijke gezinsuitstap naar het subtropisch zwemparadijs LAGO Sint-Truiden Bloesembad dat te midden van het groene sport- en recreatiepark ‘Sportpark Haspengouw’ bloeit.

Mascotte Ollie de octopus verwelkomt je 7/7, zowel bij goed als slecht weer in het nieuwe zwemparadijs voor plezier en ontspanning. Voor ouders met jonge kinderen is er een aparte waterspeeltuin waar baby’s, peuters en kleuters urenlang kunnen wegdromen en plonzen in het warme water van 34°C. De echte wateravonturiers leven zich uit in het golfslagbad, de wildwaterbaan en de spectaculaire duoglijbaan waar je tegen elkaar kan racen voor een recordtijd. De bandenglijbaan, waar je ook met een virtual reality bril door kan glijden voor een avontuurlijke tocht, is een primeur in België. Zowel binnen als buiten is er een terras waar je net zoals op vakantie eten en drinken kan bestellen in je badkledij.

Wie even wil ontspannen, kan terecht in de ruime wellnesszone met warme lagune, sauna en stoombad. Het paradepaardje van het Bloesembad en exclusief in de provincie Limburg is het zoutbad waarin je heerlijk gewichtloos blijft drijven. Een bezoek aan dit bad relaxeert je volledige geest en schenkt je lichaam en huid een waaier van gezondheidsvoordelen. Een zwembeurt in de ecologische zwemvijver of het verwarmd buitenbad dat heel het jaar door geopend is maken de relaxerende ervaring compleet. Om nog wat na te genieten van de gezonde buitenlucht is er een ligweide en een dakterras met ligbedden.

Honger na al dat zwemmen of wil je even tot rust komen na een fietstocht door Haspengouw? Kom dan even langs in onze gezellige brasserie, het 'Rest-eau-café', waar kinderen koning zijn. Er is een lekkere kinderkaart, een buitenspeeltuin en een speelzone binnen met een virtueel aquarium waarin een zelf gekleurd visje tot leven gebracht kan worden. Bij mooi weer neem je plaats op het buitenterras waar je geniet van een prachtig uitzicht over het Cicindriapark.