Tijd voor wat meer actie! Naast wandelen en fietsen zijn er nog talrijke avontuurlijke manieren om Limburg te verkennen: te paard, op het water of met een mountainbike. Welke uitdaging ga jij aan?

Ruiters in galop op pad in Limburg

Paardrijden in Limburg

Limburg is dé paardenprovincie. Kilometers aan veilige ruiterpaden door de rustige natuur. Zadel je paard op en stap, draaf of galoppeer door bossen, over zandvlaktes, in heidegebieden,… 

Op vakantie met je paard

Mountainbiken in Limburg

Mountainbiken in Limburg

De fervente mountainbiker vindt hier meer dan genoeg bossen, zandvlaktes en heuvels om in te crossen.

Waar mountainbiken in Limburg?

Stand up paddling op het Schulensmeer in Lummen

Actief op het water

Kajakken, kanoën, met een stilsloep varen. Of ga je liever wakeboarden, waterskiën, surfen of op de bananenboot? Plezier is absoluut verzekerd!

Ga voor actie op het water

Golfbanen in Limburg

Golfen in Limburg

Limburg is een gedroomde golfbestemming. Met maar liefst zes golfbanen met elk hun specifieke troeven is er een gevarieerd aanbod voor iedere golfer.

Bekijk de Limburgse golfbanen

Alle avontuurlijke activiteiten in Limburg

Speel- en Beleefboerderij 'Den Lindenbosch' - Speelweide

Speel- en Beleefboerderij 'Den Lindenbosch'

ALKEN
In het hartje van Haspengouw, verscholen tussen Hasselt en Sint-Truiden, ligt brouwerijgemeente Alken. Op één van haar oudste straten staat een boerderij van 110 jaar. Op Lindestraat 93 ben je welkom bij Den Lindenbosch, een speel- en beleefboerderij.

Tijdens de zomerperiode toveren we één van onze weiden om in een heuse speelweide. Dan staan er picknickbanken, een zandbak, een ballenbad en allerlei speeltuigen. Kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten en het hele gezin kan genieten van het gezelschap van onze dieren. Van juni tot september is de speelweide open en kan je er ook genieten van drankjes, pannenkoeken, ijsjes maar ook van hartige boerensnacks. Kom dus zeker eens langs voor een boerenomelet of een croque boerendochter. Of gooi het over een andere boeg en kom eens genieten van het uitzicht bij een gezellige picknick. Breng je eigen picknick mee of maak het jezelf gemakkelijk en bestel een 99% Limburgse picknickmand bij Den Lindenbosch.

Gedurende het hele jaar kan je op onze beleefboerderij terecht voor workshops en kinderfeestjes. En beleven nemen we heel letterlijk! Bij een workshop pizza maken, ga je eerst zelf de groentjes oogsten op het veld om daarna zelf pizzadeeg te maken en je eigen pizza te beleggen. Dan wordt de pizza gebakken in een grote steenoven en kan je smullen van je zelfbereide pizza. Naast deze workshop bieden we nog veel meer leuke workshops en activiteiten aan die allemaal één ding gemeenschappelijk hebben: beleving! Kijk dus zeker eens op onze website: www.denlindenbosch.com.

Samen met onze dieren kijken wij alvast uit naar jullie komst! En wie heel veel geluk heeft, komt misschien onze boerderijkabouter Florejan wel eens tegen!