Tijd voor wat meer actie! Naast wandelen en fietsen zijn er nog talrijke avontuurlijke manieren om Limburg te verkennen: te paard, op het water of met een mountainbike. Welke uitdaging ga jij aan?

Ruiters in galop op pad in Limburg

Paardrijden in Limburg

Limburg is dé paardenprovincie. Kilometers aan veilige ruiterpaden door de rustige natuur. Zadel je paard op en stap, draaf of galoppeer door bossen, over zandvlaktes, in heidegebieden,… 

Op vakantie met je paard

Mountainbiken in Limburg

Mountainbiken in Limburg

De fervente mountainbiker vindt hier meer dan genoeg bossen, zandvlaktes en heuvels om in te crossen.

Waar mountainbiken in Limburg?

Stand up paddling op het Schulensmeer in Lummen

Actief op het water

Kajakken, kanoën, met een stilsloep varen. Of ga je liever wakeboarden, waterskiën, surfen of op de bananenboot? Plezier is absoluut verzekerd!

Ga voor actie op het water

Golfbanen in Limburg

Golfen in Limburg

Limburg is een gedroomde golfbestemming. Met maar liefst zes golfbanen met elk hun specifieke troeven is er een gevarieerd aanbod voor iedere golfer.

Bekijk de Limburgse golfbanen

Alle avontuurlijke activiteiten in Limburg

Terhills - Terhills vormt de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, een wandelwalhalla

Terhills

MAASMECHELEN
Terhills strekt zich uit over een gebied van circa 356 ha in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen, aan de rand van het enige Nationale Park van België. Gevormd door haar verleden als industriële mijn- en grindontginningssite, wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke verzichten vanop de mijnterrils.
Hier start je bezoek aan Terhills, een groene oase vol diversiteit: van natuur tot avontuur!

Laat je in Terhills verrassen door een bijzonder stukje Vlaamse natuur. Je kan er genieten van een rijkelijk landschap van ‘bergen en meren’: uitgestrekte dennenbossen, grote waterplassen die getuigen van grind- en zandwinning, de hoge toppen van de mijnterrils die spectaculaire panorama’s bieden …

Waterratten en actievelingen komen aan hun trekken in het Terhills Cablepark, waar watersport toegankelijk is voor beoefenaars van elk niveau. Waag een poging en geniet van het instant vakantiegevoel op en langs het water.

Een autonome shuttle voert je dwars doorheen Terhills naar de imposante ingang van Elaisa. In dit hypermoderne wellnesscomplex vind je een nieuwe balans; omringd door prachtige natuur en geometrische vormen.

Een overnachting waarbij comfort wordt omzoomd door luxe? Daarvoor kan je terecht in één van de 59 viersterrenkamers van Terhills Hotel. De neoklassieke barokstijl van het imposante hoofdmijngebouw is een pronkstuk uit ons industriële verleden. In het heden kreeg het pand een trendy, toekomstgerichte invulling … Welkom in Terhills Hotel!

Droom je van een overnachting in het hart van de natuur? Dankzij Terhills Resort geniet je ten volle van het Nationaal Park Hoge Kempen, dichterbij dan ooit. In je vrijstaande cottage aan het water is een stijlvol samenzijn gegarandeerd. Wakker worden waar het bos, de heuvels en het water elkaar ontmoeten … Ook een daguitstap is mogelijk bij Terhills Resort. Van zwemmen, spionage in de digitale escape room tot minigolf.
Domein Bovy kinderaanbod - Speeltuin Domein Bovy

Domein Bovy kinderaanbod

HEUSDEN-ZOLDER
Domein Bovy is een ideale gezinsuitstap!

Kleine en grote avonturiers kunnen hier letterlijk over het water lopen.
Op het houten vlonderpad over de vijvers ga je helemaal op in de natuur.

Ga je mee op zoek naar Martin de IJsvogel ? Deze grappige felgekleurde ijsvogel heeft zich overal verstopt! Onderweg ontdek je alles over de dieren en de natuur van De Wijers. (1.7 km)

Het Hazenpad is een kunstige kinderlus, waar je werkjes vindt van kinderen van de Kunst Academie die levensgroot werden uitgewerkt. Speciaal hoor! Heb jij al ooit een blauw hert of een vrolijke draak met 6 poten gezien? (0.9 km)

Ravotten in de natuur mag overal, maar uiteraard ook in de speeltuin.
Ben je fan van boerderijdieren? Kom dan kennismaken met onze ezel, schapen, geitjes, varkens, pauwen, kippen,...

Geniet van een zonnig terrasje, een (h)eerlijke maaltijd of ijsje in Bistro Bovy. Liever picknicken? Dan kan natuurlijk ook!

Nog niet genoeg gewandeld ? Tegenover het domein vertrekken er nog eens 5 bewegwijzerde wandelingen (tussen 3.8 km en 11.7 km)

Liever fietsen? Domein Bovy ligt op het fietsknooppuntennetwerk tussen knooppunt 301 en 302.

Het domein is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
Gratis openbare (rolstoeltoegankelijke) toiletten, met verschoonhoekje voor de allerkleinsten.

Er is een ruime gratis parking, ook voor bussen.
Mobilhomes mogen 24uur gratis parkeren op de voorziene plaatsen. Mits betaling kan er gebruik gemaakt worden van de servicezuil (water en elektriciteit)