650 kilometer. Zo lang is het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk. Dat is ongeveer van Hasselt naar Berlijn, kan al tellen hè! En het plezantste is dat praktisch alles door de natuur loopt over onverharde paden. Bossen, zandgronden, duinen, heidelandschappen,… Limburg is er vol van.

Twee ruiters galopperen over de vlakte in Oudsbergen

Ruiterpaden met knooppunten

Wat je bij ons met de fiets kan, kan je ook met je paard: van knooppunt naar knooppunt rijden. Plan op voorhand je route met de ruiterkaart. Noteer de knooppunten, spring in het zadel en allez ju. De Limburgse ruiter- en menpaden sluiten trouwens perfect aan op die van Antwerpen en Nederland. Ideaal om kilometerslange tochten te maken.

Genieten van een biertje in een ruitervriendelijk café

Rustpauzes onderweg

Met zoveel kilometers aan ruiterpaden is een kort rustmoment al wel eens welkom. Niet alleen zijn er onderweg pleisterplaatsen waar je in alle rust van een picknick geniet, Limburg heeft ook echte paardvriendelijke cafés die langs het ruiterroutenetwerk liggen en volledig ingesteld zijn om mens én paard hartelijk te ontvangen.

Paarden in de schuilstal in de Breugelhoeve in Peer

Met je paard op vakantie in Limburg

Er zijn zoveel mooie natuurgebieden die je via de vele ruiterpaden kan verkennen dat één dag misschien niet voldoende is. Limburg is de optimale plek voor een dichtbijvakantie met je paard of een meerdaagse trektocht. Overnachten doen jij en je paard in een van de paardvriendelijke logies.