Limburg is de groenste provincie van Vlaanderen en dat maakt het zo fijn om hier te wandelen. Van de fruitstreek in het zuiden tot de zandgronden in het noorden, waar je ook kiest om te gaan wandelen, overal doet de schone natuur je versteld staan. Trek je wandelschoenen al maar aan!

Borgloon - © Raf Ketelslagers

Borgloon - © Raf Ketelslagers

Zoveel natuur

Het land van 1001 vijvers, de Sahara, het enige Nationaal Park van België, klinkt veelbelovend, toch? Dat ligt allemaal in Limburg. Je hebt als het ware het ene natuurgebied net achter je gelaten en het volgende ligt al om de hoek. Die wandelschoenen heb je ondertussen toch al aan, hè?

Lommel - © Raf Ketelslagers

Lommel - © Raf Ketelslagers

Handig op weg

Waar ga je wandelen? Hoeveel kilometer? Kan de koets mee? Is er parking? ’t Is belangrijk dat je zulke zaken op voorhand al weet natuurlijk. Wandelen in Limburg geeft het antwoord! Op de kaart zie je het overzicht van alle wandelroutes en met de zoekfunctie filter je op de gewenste eigenschappen. Als je liever een echte kaart in handen houdt, dan is de Wandelbox iets voor jou.

Maasmechelen - © Guy van Grinsven

Maasmechelen - © Guy van Grinsven

Lang…langer…langst

Voor de fervente wandelaar die wat meer uitdaging zoekt en meerdere dagen aan de wandel wilt, heeft Limburg vier lange afstandswandelingen door vier heel diverse streken. Als je ze allemaal hebt uitgewandeld heb je meer dan 330 kilometer in de benen. Het zal nu wel tijd zijn voor een nieuw paar wandelschoenen!