De natuur in Limburg is zo mooi en divers. Voor veel mensen is het dé reden bij uitstek om naar Limburg te komen. En hoe kan je die natuur beter verkennen dan tijdens een wandeltocht? Of je nu houdt van een korte wandeling of liever op meerdaagse trektocht gaat, er voor iedere wandelaar een goede optie.

Wilde konikpaarden grazen op de oevers van de Maas

De mooiste natuurgebieden

Limburg kent een heel gevarieerd landschap. Van de fruitstreek in het zuiden tot de zandgronden in het noorden, je bent hier niet snel uitgewandeld.
>> Bekijk meer

Poortje op een wandelpad in het herfstige landschap

Vind een wandelroute

In welke regio ga je wandelen? En hoeveel kilometer? Voornamelijk vlak of mag er geklommen worden? De zoektocht naar jouw ideale wandelroute start hier.
>> Bekijk meer

Twee wandelaars tussen de bomen en de heide in wandelgebied de Mechelse Heide in Nationaal Park Hoge Kempen

Lange afstandswandelingen

De fanatieke wandelaar die meerdere dagen aan de wandel wilt, heeft de keuze uit vier langeafstandswandelingen door vier heel diverse streken.
>> Bekijk meer

Alle wandelactiviteiten in Limburg

Zomerzoektochten Gezinssport Vlaanderen - Zomerzoektochten Gezinssport Vlaanderen

Zomerzoektochten Gezinssport Vlaanderen

SINT-TRUIDEN
Doe mee aan de zomerzoektochten "Sint-Truiden gezien? Sint-Truiden gevonden!"
Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen, ook in deze uitdagende tijden. De zomerzoektochten in Sint-Truiden gaan door en zijn 'coronaproof'!
Van 3 juli tot en met 30 september kan je elke dag naar hartenlust wandelen, fietsen en geocachen in Sint-Truiden langs een mooie uitgestippelde route. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je Sint-Truiden op een sportieve manier beter kennen.

Jouw keuze uit vier zoektochtformules:
- Wandelzoektocht (4 km)
- Kinderzoektocht (4 km)
- Fietszoektocht (30 km)
- Geocaching

Praktische info:
Vertrekplaats: Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt 44 (openingsuren: ma-za: van 9-17 u.; zo en feestdagen: 10-17 u.).
Inbegrepen bij het deelnamepakket: Wandel-, fiets- en geocache-zoektochtenboekje, kinderzoektocht (1 exemplaar/kind), een brochure met stadsplan, leuke gadgets en een Trudopas voor verschillende historische bezienswaardigheden.
Deelnameprijs
Leden Gezinssport Vlaanderen en Gezinsbond: € 10,00 voor het hele pakket.
Niet-leden: € 15 voor het hele pakket.
Gratis voor 'Op Weg'-leden
Korting via het Fonds Vrijetijdsparticipatie

Wie zoekt, die wint!
Heb je goed gezocht? Dan ga je misschien met één van onze mooie prijzen aan de haal! Cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, weekendarran­gementen, fietsen van het merk Minerva, boeken en andere mooie naturaprijzen.

De zomerzoektocht ‘Sint-Truiden gezien? Sint-Truiden gevonden!’ is een initiatief van Gezinssport Vlaanderen in samenwerking met de stad Sint-Truiden. Met de steun van de Gezinsbond, Gezinsvakantie-Familiatours, Baloise, Vayamundo en Sport Vlaanderen.