Limburg is de groenste provincie van Vlaanderen en dat maakt het zo fijn om hier te wandelen. Van de fruitstreek in het zuiden tot de zandgronden in het noorden, waar je ook kiest om te gaan wandelen, overal doet de schone natuur je versteld staan. Trek je wandelschoenen al maar aan!

Borgloon - © Raf Ketelslagers

Borgloon - © Raf Ketelslagers

Zoveel natuur

Het land van 1001 vijvers, de Sahara, het enige Nationaal Park van België, klinkt veelbelovend, toch? Dat ligt allemaal in Limburg. Je hebt als het ware het ene natuurgebied net achter je gelaten en het volgende ligt al om de hoek. Die wandelschoenen heb je ondertussen toch al aan, hè?

Lommel - © Raf Ketelslagers

Lommel - © Raf Ketelslagers

Handig op weg

Waar ga je wandelen? Hoeveel kilometer? Kan de koets mee? Is er parking? ’t Is belangrijk dat je zulke zaken op voorhand al weet natuurlijk. Wandelen in Limburg geeft het antwoord! Op de kaart zie je het overzicht van alle wandelroutes en met de zoekfunctie filter je op de gewenste eigenschappen. Als je liever een echte kaart in handen houdt, dan is de Wandelbox iets voor jou.

Maasmechelen - © Guy van Grinsven

Maasmechelen - © Guy van Grinsven

Lang…langer…langst

Voor de fervente wandelaar die wat meer uitdaging zoekt en meerdere dagen aan de wandel wilt, heeft Limburg vier lange afstandswandelingen door vier heel diverse streken. Als je ze allemaal hebt uitgewandeld heb je meer dan 330 kilometer in de benen. Het zal nu wel tijd zijn voor een nieuw paar wandelschoenen!

Bosland

HECHTEL-EKSEL
Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Ouders mogen ook mee, maar alleen als ze braaf zijn.

Deze gigantische natuurkern - gelegen in de gemeenten Hechtel-Eksel, Overpelt en de steden Lommel en Peer - ligt in het hart van Noord-Limburg en bestaat uit een 12-tal deelgebieden.

Het Project Bosland is een samenwerking van vier gemeentebesturen, het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Lage Kempen en Toerisme Limburg.
Bedoeling is om de mooie en kwalitatieve Boslandse natuur te behouden en verder te ontwikkelen, maar ook waar mogelijk open te stellen voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creëert dynamiek vanuit het groen!

Het kindvriendelijkste bos in woord en daad Bosland wil kinderen bereiken en doet dat door hen persoonlijk te benaderen. Daarom spreekt men in Bosland niet over ‘uitstapjes met de kids’. Nee, in Bosland gaan kinderen op Expeditie en vertrekken ze op pad met een Bengelkaart die haast onleesbaar is voor volwassenen. Tijdens het schatzoeken rusten ze uit in een speciale Boslandhangmat!

Want voor de allerkleinsten werden heel wat belevingsvolle producten ontwikkeld: spannende schatzoektochten en geocaches, avontuurlijke speelplekken, … om er enkele te noemen. Daarnaast is er een enorm aanbod van kwalitatieve routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters.

Op zoek naar een leuke suggestie of een vraag over Bosland? Dan kan je altijd bij de Bosland Gastheren en gidsen terecht. De Gastheren zijn ondernemers die na een aartsmoeilijke test deze titel hebben verdiend. Je vindt er onder andere praktische informatie zoals routekaarten, maar ook voor een doe-tip kan je bij hen binnenspringen.

De gidsen zijn onze slimmerikken die je alles over de fauna en flora, streekproducten en Boslandarrangementen kunnen vertellen!

Meer weten?

Surf naar de website www.bosland.be, schrijf je in op de nieuwsbrief of volg Bosland via Facebook of Instagram

Terhills

MAASMECHELEN
Feel the heartbeat of nature.
Dat is de passende beschrijving voor Terhills. Alles gebeurt op het ritme van je eigen hartslag: of je nu uren ongestoord door de natuur trekt, vanop een mijnterril de ondergaande zon volgt, vol passie je uitleeft op het Aquapark of de waterski's of op je dooie gemak van je luxueuze hotelbed naar Maasmechelen Village kuiert ... Jij kiest het tempo waartegen je deze unieke trekpleisters consumeert.

Het industriële verleden van dit 356 hectare groot recreatiegebied is zichtbaar in de neoklassieke stijl van het imposante hoofdmijngebouw dat nu het trendy TERHILLS HOTEL huisvest. De omgeving wordt vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke vergezichten vanop de mijnterrils. Een levende herinnering aan het Limburgse steenkoolmijnverleden.

Op het TERHILLS CABLEPARK kun je waterskiën, wakeboarden, kneeboarden of het aquapark uitproberen. Een uitdagen opblaasbaar aquapark met obstakels tot 4 meter hoog.
Wie liever kijkt dan deelneemt, vlijt zich neer op het strand bij de beachbar of het restaurant.

Terhills is bovendien de thuishaven van de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen, CONNECTERRA. Een ongeëvenaard wandelparadijs.

Pure actie, ontspanning of een businesstrip? Bij het TERHILLS HOTEL beleef je een onvergetelijk verblijf. Dat doe je in één van de smaakvol ingerichte luxekamers. In een nieuwbouw langs het hotel kan je ook terecht voor vergaderingen, conferenties, teambuildingactiveiten, ...
De Franse tuin van het hotel vormt de groene schakel naar het Nationaal Park én shoppingparadijs Maasmechelen Village.