Headerfoto: wandelgebied van de maand: Terhills Nationaal Park Hoge Kempen 

De natuur in Limburg is zo mooi en divers. Voor veel mensen is het dé reden bij uitstek om naar Limburg te komen. En hoe kan je die natuur beter verkennen dan tijdens een wandeltocht? Of je nu houdt van een korte wandeling of liever op meerdaagse trektocht gaat, er is voor iedere wandelaar een goede optie.

Gezin wandelt door het bos in Lommel

Wandelroutes in Limburg

Ben je op zoek naar een wandelroute? Je hebt de keuze uit diverse bewegwijzerde wandellussen en themawandelingen of je wandelt een eigen tocht van knooppunt naar knooppunt.

Ga naar de wandelroutes

Uitgetest: Het is de Merckx op wandelweekend in Limburg

Yannick en Lesley, het koppel achter de reisblog Het is de Merckx, gingen op wandelweekend in Limburg om verschillende routes uit te testten. Bekijk de vlog om te weten te komen wat ze gedaan hebben en wat ze ervan vonden. En probeer het daarna uiteraard zelf!

Bekijk de vlog

voerstreek tijdens de herfst lange afstandswandeling

Lange afstandswandelingen

De fanatieke wandelaar die meerdere dagen aan de wandel wilt, heeft de keuze uit vier langeafstandswandelingen door vier heel diverse streken.

Ga op trektocht

de mooiste natuurgebiedenen wandelingen in limburg

De mooiste natuurgebieden

Limburg kent een heel gevarieerd landschap. Van de fruitstreek in het zuiden tot de zandgronden in het noorden, je bent hier niet snel uitgewandeld.

Bekijk de natuurgebieden in Limburg

Alle wandelactiviteiten in Limburg