Events & festivals

Terug

“Wat gaan we doen vandaag?” In Limburg is er het hele jaar iets te doen: van de bloesemactiviteiten in de lente en de zomerse muziekfestivals tot gezellige herfstwandelingen en winterse kerstmarkten, … Keuze genoeg! Waarheen dit weekend? Neem een kijkje in onze evenementenkalender.

Evenementen in de kijker

Boekenmarkt Bilzen

28/5 - Boekenmarkt Bilzen

Zondag 28 mei snuister je op de Boekenmarkt van Bilzen door meters aan boeken, strips, cd's en dvd's. De randanimatie en sfeervolle muziek zorgen voor de gezelligheid. Gevonden wat je zocht? Op de talloze terrasjes rond de markt is het op een zonnige dag aangenaam vertoeven.

Ook op de laatste zondag van juli en september kan je jouw boeken- of cd-collectie aanvullen.

Meer info

Affiche van het plantenfestival in Hex 2023

2, 3 & 4/6 - Hex Plantenfestival

Op zoek naar zeldzame planten of informatie erover? Breng dan zeker een bezoek aan het Plantenfestival van Kasteel Hex. Gespecialiseerde plantenkwekers en tuinspecialisten geven uitleg over vaste planten, één- en tweejarigen, heesters, bomen, exclusieve rozen, ...

Laat je inspireren door de vele lezingen, demonstraties en tentoonstellingen of ga op een begeleide wandeling doorheen de prachtige kasteeltuinen.

Bestel je tickets in voorverkoop

Kroningsfeesten in Tongeren

2, 4, 7 & 9/7 - Kroningsfeesten

Begin juli staat Tongeren in het teken van de Kroningsfeesten, een bijzondere traditie die om de zeven jaar plaatsvindt. Tijdens de Kroningsweek trekt de Processie vier keer door de straten van het centrum. Later op de dag neemt het spectaculaire Avondspel je mee door het leven van Maria en Christus.

Zowel de Kroningsprocessie als het Avondspel kan je gratis bijwonen. Om je te verzekeren van een plek op de tribune, bestel je nu best al je ticket. Dit mag je niet missen!

Bekijk meer

De evenementenkalender van Limburg