Fietscafés

Terug

De fietsvriendelijke cafés liggen op maximum 1 kilometer van het fietsroutenetwerk, zodat je geen grote omweg moet maken, en ze zijn ook duidelijk bewegwijzerd, zodat je de weg niet kwijt raakt. Je herkent een fietscafé aan het label op de buitenmuur. Niet te missen dus!

Alle fietscafés in Limburg

Het Vlierhof - Vlierhof

Het Vlierhof

KORTESSEM (VLIERMAAL)
't Vlierhof is terug geopend door Mario Vanvoorden (54 jaar) en zijn vrouw Maria Margaretha Carboni.
Samen willen we de buurtbewoners samenbrengen, toeristen charmeren met lokale producten en echte horecarakkers opleiden. Mario heeft tonnen horeca-ervaring en wil met deze zaak de focus leggen op de mooie buurt.
We zijn afkomstig van Wellen en willen het kerkdorp tot leven brengen en zorgen voor sociaal contact tussen de inwoners. Mario heeft interesse in toerisme en wil hierop inspelen. Hij begrijpt dat veel toeristen naar rust zoeken tijdens hun verlof. “Ervoor zorgen dat toeristen een klein en gezellig dorpje als Vliermaal bezoeken en even kunnen ontsnappen uit de drukte en volop kunnen genieten, daar gaan we voor!”, zegt Mario enthousiast.

Het doel van Mario is om studenten in te zetten en hier echte horecarakkers van te maken. Deze jonge talenten wil hij opleiden en hun de eerste prikkels van de horeca meegeven. Ook ouder personeel is altijd welkom. De zaak heeft midden mei een feestelijke opening gekregen tijdens de kermis in Vliermaal. “Het is de eerste keer dat het pand volledig verhuurd wordt, het café en de zaal samen. De zaal is een aantal jaar geleden zelfs volledig vernieuwd”, aldus schepen van Toerisme Alexander Wouters.
Zijn vrouw Maria Margaretha Carboni stapt ook mee in de zaak. Zij zal in de keuken staan. Er zal een kleine keuken zijn, aangevuld met een afwisselend suggestiemenu waar de focus ligt op streekproducten. Deze streekproducten, voornamelijk op basis van vlierbes, zullen ook te koop worden aangeboden. Mario heeft vroeger ook al twee goed draaiende zaken in Wellen gehad. Met zijn zaken bracht hij leven in de buurt. Samen organiseerde het koppel ook tal van activiteiten. Bijvoorbeeld een nieuwjaarsduik en een kerstmannenloop voor de buurt.