De Voerstreek is een stukje Vlaanderen dat doet denken aan de Ardennen door haar heuvelachtige landschap, de dichtbegroeide bossen en pittoreske dorpjes. Laat de tijd even stil staan en geniet. 

Stap voer stap

Wandellust is dé reden waarom gasten de Voerstreek opzoeken. De heuvels en valleien die deze regio te bieden heeft, zijn zelfs voor gevorderde wandelaars een uitdaging.

Met het uitgebreide knooppuntenwandelnetwerk bepaal je zelf de lengte en moeilijkheidsgraad van je route. De grens met Nederland is nooit ver en omdat hun wandelnetwerk netjes aansluit op dat van ons, stap je zorgeloos over de grens verder.

Via het Stroevenbos en de Reesberg in het dorpje Remersdaal bereik je het hoogste punt van Vlaanderen voor een fenomenaal uitzicht.

Wil je natuur en cultuur graag combineren? Dan is de Bronnenwandeling helemaal iets voor jou. In 2012 werd deze wandelroute verkozen tot Mooiste van Vlaanderen en dat is niet zonder reden. Start in Sint-Martens-Voeren en wandel langs de mooie vakwerkhuizen het graftenlandschap van de Martelberg in. Wie weet spot je zelfs een das!

Even verderop beland je in Sint-Pieters-Voeren. Neem zeker een kijkje bij de Commanderij, een prachtig kasteel in Maaslandse renaissancestijl aan de bron van de rivier Voer.

Vrouw met hond wandelt in de natuur van de Voerstreek

Savoereren

Plan tijdens je bezoek aan de Voerstreek ook zeker een moment in om de plaatselijk verbouwde wijn te proeven! Dankzij haar glooiende landschap is de Voerstreek bijzonder geschikt voor wijnteelt. Het bewijs daarvan is Wijndomein Crutzberg, dat voor hun wijnen al verschillende prijzen en titels in ontvangst mocht nemen. Op zaterdag vinden er regelmatig proefnamiddagen plaats m.u.v. de oogstmaanden september en oktober.

Op domein Pietershof maak je er een heuse onderwijnzende excursie van met een rondleiding door de wijnbouwer, degustatie en als afsluiter een vrijblijvende wandeling door de omliggende wijngaarden.

Wijndomein Zwaeneberg produceert ook rode wijn, voor België toch wel best bijzonder.

Het Voerens vakmanschap zorgt voor nog wel meer lekkere streekproducten op tafel. Ben jij benieuwd welke gerechten en drankjes je zeker eens moet proeven? In deze blog vertellen we er alles over.

Man en hond in een wijngaard in de Voerstreek

Op de fiets door Voeren

De Voerstreek is een fantastische regio om met de fiets te verkennen. De serieuze hellingen maken er een stevige uitdaging van. Maar met een elektrische fiets of stevig getrainde beenspieren swing je zo de bergen door. Op de fietsroute Verrassend Voeren fiets je letterlijk en figuurlijk langs hoogtepunten.

Klikvoer

Voeren telt zes prachtig rustieke dorpjes: 's Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Moelingen, Remersdaal en Teuven. De authentieke vakwerkhuizen, die tot op heden bewoond zijn, dragen bij aan de authentieke sfeer van de regio.

Ook kerken, kastelen en talloze kapelletjes maken deel uit van het historisch erfgoed dat hier alom tegenwoordig is. Tel daarbij de prachtige panorama's en je weet waarom deze streek geregeld het onderwerp is van fotoreportages en social media posts. Ook het oude spoorwegviaduct in Sint-Martens-Voeren is een unieke blikvanger in het landschap.

Vakwerkhuizen in de Voerstreek

Kom en laat je beroeren door het natuurschoon van Voeren.