Kies eens voor een stedentrip naar Limburg. Een dag lekker veel shoppen, uniek erfgoed bezichtigen in onze historische steden, een romantische avond met zijn twee of helemaal ontspannen in de mooiste wellnesscentra. Genoeg ideeën voor een weekend in een Limburgse stad.

Shoppen in Maasmechelen Village

Gezellig shoppen

Limburg telt heel wat hippe boetiekjes, designer boetieks, speciaalzaken en grote ketens. Maar ook tal van smakelijke adresjes. En het leukste van al: in onze steden liggen ze allemaal op wandelafstand van elkaar. Hier word je bovendien niet overweldigd door een massa mensen. Ideaal voor een dagje uit of een weekendje weg met je vriendinnen.
>>Bekijk meer

Vrouw in wellness van Lago Pelt Dommelslag in Overpelt

Wellnessen in Limburg

Na een dagje shoppen, kunnen een warm bad of een heerlijke massage wonderen verrichten. Oze wellnesscentra ontvangen je met open armen om de vermoeidheid weg te masseren. In de sauna of jacuzzi kom je echt tot rust.
>> Bekijk meer

Alle activiteiten voor een citytrip naar Limburg

Escaperoom Trapped In - escape rooms voor kinderen 3

Escaperoom Trapped In

HOUTHALEN-HELCHTEREN
Durf jij de uitdaging aan?

Je wordt samen met je vrienden of collega's een afgesloten kamer binnengelaten.
Je hebt 60 minuten de tijd om te ontsnappen, maar dan moet je wel eerst ontdekken hoe! In de escape room staan raadselachtige toestellen en er liggen voorwerpen die je niet thuis kunt brengen...
Kunnen die je helpen om de uitgang te openen? Hoe zit dit?
Overleg. Denk na. Maar niet te lang.
Intussen tikken de minuten weg...

Wij hebben ook escape rooms voor kinderen! Wij helpen ouders hun kinderen een onvergetelijk feestje te organiseren voor elke gelegenheid.

Onze kamers:
Abduction: [ESCAPE ROOM]
Je wordt wakker in een kamer en je weet niet waar je bent.
(Staf en Mathias Coppens vergrendelden deze kamer!)
Je kijkt rond en al gauw wordt het duidelijk... Je bent ontvoerd!
Wie doet zoiets? Wat gaat er gebeuren?
Eén ding weet je zeker... Je MOET ontsnappen!

Sleepover: [ESCAPE ROOM op maat van kinderen]
Eén van je vrienden organiseert een slaapfeestje bij zijn grootouders.
Tijdens een rondje verstoppertje door het huis stoten jullie op enkele eigenaardigheden en gaan jullie op onderzoek uit!

Rescue Roger: [ESCAPE ROOM op maat van kinderen]
Je ouders zijn een avondje weg en hebben je bij Jimmy, de babysit, gelaten. Jimmy is een gemene babysit, en vandaag heeft hij je teddybeer Roger van je afgenomen en verstopt in de speelkamer.
Het is al voorbij je bedtijd, maar zonder Roger kan je niet slapen. Als je ouders zien dat je zo laat nog wakker bent, krijg je huisarrest. Je hebt nog 1 uur voordat je ouders thuis komen, zoveel tijd heb je om Roger te redden!

Crime Scene: [CLUEDO SPEL]
Danny Jordens is dood. Vermoord!
Was het zijn job als advocaat dat hem de das omdeed? Of was het zijn onuitputbare interesse in het vrouwelijke schoon?
Aan jullie om de verdachten te analyseren en de dader en het motief te achterhalen!
Studio Pieter Stockmans - Biscuit placemat and windlights

Studio Pieter Stockmans

GENK
In 1987 werd de Studio Pieter Stockmans opgericht om een
plaats te geven aan de ambachtelijke productie van porselein, in kleine reeksen, met bijzondere technieken, om ruimte te creëren voor experiment. De Studio staat voor groepswerk, of beter samenwerk(en). Want ook dochter Widukind is actief betrokken en heeft sinds 1997 de leiding over de studio. Piet Stockmans ontwerpt installaties, interieurobjecten en exclusieve serviezen voor sterrenrestaurants. Opvolging is verzekerd doordat ook Frank Claesen ontwerpt voor het merk Pieter Stockmans.

Expo "Piet 80"

Naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Piet Stockmans is er een nieuwe tentoonstelling in het voormalig metaalmagazijn van de mijn van Winterslag te C-mine waar de Studio Pieter Stockmans gevestigd is.
Piet Stockmans toont hierbij nieuw vrij werk. Na meer dan 50 jaar werken met porselein heeft hij steeds nieuwe toepassingen.
Hij heeft een grote installatie voorzien in het midden van de 1200 m2 grote ruimte.
Maar ook nieuwe wandinstallaties en vloerinstallaties ontbreken niet in deze met daglicht gevulde museale ruimte.
Voor zijn 80ste verjaardag komt er een uitzonderlijk boek uit.
Gedrukt op 300 exemplaren op A3 formaat, 29,7x42cm.
Alle boeken worden gesigneerd door de kunstenaar.
Er zullen drie uitvoeringen zijn waarvan één gecombineerd met porselein.

Frank Claesen, die sinds 1998 ontwerpt voor de Studio Pieter Stockmans, brengt naar aanleiding van deze verjaardagsexpo een “ode aan Piet Stockmans”. Hij heeft het afgelopen jaar gewerkt aan 6 nieuwe ontwerpen waarbij hij een typisch Piet Stockmans element omgezet heeft naar een porseleinen object. Elk ontwerp met een eigen verhaal. Vanaf nu is Frank hoofdontwerper voor het merk Studio Pieter Stockmans.
Beide ontwerpers stellen enkele limited editions voor.