Aan cultuur en erfgoed geen gebrek in Limburg. Niet alleen heeft het mijnverleden een grote invloed op verschillende regio's gehad, maar in Limburg ligt ook de eerste stad van België en onze kunst in open ruimte, zoals het Doorkijkkerkje, is zelfs buiten onze landsgrenzen bekend. Klaar voor een flinke portie cultuur?

Verlichte schachtbokken in C-mine Genk

Limburgs mijnerfgoed

Geen enkele periode heeft Limburg zo beïnvloed als de tijd van de mijnbouw. Nergens in Vlaanderen vind je nog zoveel mijnerfgoed als hier. Vandaag zijn de mijnsites interessante plaatsen die een nieuwe invulling gekregen hebben, met respect voor het verleden.
>> Bekijk de mijnsites

Kloostertuin aan het Teseum in Tongeren

De oudste stad van België

Tongeren bestond al in de tijd van de Romeinen. Zelfs vandaag zie je nog veel overblijfselen van die rijke geschiedenis in het straatbeeld. Maak je op voor een dagje terug in de tijd.
>> Bezoek Tongeren

Kunstwerk in open ruimte "Twijfelgrens" in Borgloon

Kunst in open ruimte

Kunst hoort alleen in een museum? Niet in Limburg. Kunst kan je overal tegenkomen, ook buiten, in de natuur. De kunstwerken in open ruimte geven een extra dimensie aan het landschap waarin ze staan.
>> Bekijk alle kunst in open ruimte

Man staat bij de Helmen van Halen onder een bewolkte lucht

Kleine verhalen in een Groote Oorlog

Ook in Limburg had de Eerste Wereldoorlog een enorme impact. Het zijn misschien niet de grote verhalen van aan het front, maar net de kleine verhalen in een Groote Oorlog die een indruk nalaten.
>> Luister naar de kleine verhalen

Alle culturele activiteiten in Limburg