02-02-2023

Expo's in Limburg

Of je nu houdt van kunst, mode, fotografie of geschiedenis, de Limburgse musea bieden regelmatig inspirerende tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Een fascinerende en leerrijke uitstap die ook bij slecht weer niet in het water valt. Hieronder vind je een greep uit het aanbod.

Expo's in Limburg

1. Bags. Inside out in het Modemuseum

tot 14 mei 2023 in het Modemuseum in Hasselt
De tentoonstelling zet de schijnwerper op de handtas. Bijna 300 objecten illustreren de eeuwenoude en wereldwijde fascinatie voor de tas: van de iconische Brillant van Delvaux en de Kellybag van Hermès tot piepkleine vanity cases, militaire rugzakken en luxueuze reiskoffers. De tentoonstelling staat niet enkel stil bij het maakproces van de tas, maar ook bij de ingrediënten die haar succes bepalen. Een (hand)tas is immers niet alleen functioneel, maar is ook een uiting van identiteit en status.

Meer info over Bags. Inside out

2. Wolf! De wolf in illustratie in Villa Verbeelding

tot 4 juni 2023 in Villa Verbeelding in Hasselt
In deze expo ontmoet de bezoeker de wolf in vele gedaantes: vriendelijk of wreed, als slachtoffer van de jager of zelf schietend op de jager. Wolfmensen, leeswolven, wolven op affiches of in sprookjesboeken, prentenboeken en graphic novels. Het is uniek om op één plek zoveel wolvenillustraties samen te zien: ze komen uit Parijs, Berlijn, Madrid en uit heel Nederland en Vlaanderen.

Meer info over Wolf! De wolf in illustratie

3. Compagnons de Route in het Emile van Dorenmuseum

van 2 maart tot 18 juni 2023 in het Emile Van Dorenmuseum in Genk
Een boeiende tentoonstelling van en met het intrigerende werk van Aaron-Victor Peeters en van kunstenaars die hem inspireerden en begeleidden op zijn artistieke pad. Met zijn eigen schilderijen, tekeningen en installaties gaat hij in dialoog met het werk van zijn historische en hedendaagse compagnons de route.

Meer info over de expo Compagnons de Route

4. Enzo Mari in C-mine Genk

tot 29 mei 2023 in C-mine Genk
De tentoonstelling 'Enzo Mari curated by Hans Ulrich Obrist with Francesca Giacomelli' is gewijd aan het werk en de ideeën van de beroemde Italiaanse ontwerper, kunstenaar en theoreticus Enzo Mari. Je ziet nooit eerder vertoonde projecten, modellen, tekeningen, films en posters uit het ‘Enzo Mari Archive’.

Meer info over de expo Enzo Mari curated by Hans Ulrich Obrist with Francesca Giacomelli

5. Charbonnage - 100 jaar in CC Maasmechelen

tot 12 mei 2023 in CC Maasmechelen
Vijftien jaar na de oprichting van mijnmaatschappij ‘S.A. des Charbonnages Limbourg-Meuse’ in 1907 werden op 7 september 1922 de eerste kolen opgehaald in de mijn van Eisden. Vandaag, honderd jaar later, wenkt voor ‘de charbonnage’ een vergeten verleden. De mijn in Eisden ging 35 jaar geleden dicht, waardoor enkel vijftigplussers er nog levendige herinneringen aan hebben.

Meer info over de expo Charbonnage - 100 jaar