11-10-2023

Expo's in Limburg

Of je nu houdt van kunst, mode, fotografie of geschiedenis, de Limburgse musea bieden regelmatig inspirerende tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Een fascinerende en leerrijke uitstap die ook bij slecht weer niet in het water valt. Hieronder vind je een greep uit het aanbod.

1. We Need to Talk about Fashion in het Modemuseum

tot 18 februari 2024 in het Modemuseum in Hasselt
Wat betekent mode voor jou? Denk je na over thema's als overconsumptie en uitbuiting? In de expo We Need to Talk about Fashion bevraagt Modemuseum Hasselt bezoekers, experten en zichzelf over de rol van mode en kleding.

Meer info

We Need to Talk about Fashion in het Modemuseum

2. De oudheid in kleur in het Gallo-Romeins Museum

tot 2 juni 2024 in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren
Je kent ze vast wel, de witmarmeren beelden uit de tijd van de oude Grieken en Romeinen. Maar wist je dat ze toen kleurrijk beschilderd waren? En dat van kop tot teen! Ervaar het in een fascinerende expo met tientallen reconstructies. Bontgekleurde beelden van goden, keizers en krijgers. Verbazingwekkend voor jong en oud!

Meer info

Expo Oudheid in kleur in Gallo-Romeins Museum Tongeren

3. Het Archief in Studio Pieter Stockmans

tot eind 2026 in Studio Pieter Stockmans in Genk
Voor het eerst stelt Piet Stockmans zijn archief open voor het publiek. De overzichtstentoonstelling 'Het Archief’ biedt een unieke blik op het leven en werk van de ontwerper en geeft een overzicht van het oeuvre van Piet Stockmans van 1963 tot 2010. Maak kennis met zijn werk én met de kunstenaar aan de hand van onder meer audio- en videofragmenten.

Meer info

Tentoonstelling Het Archief in Studio Pieter Stockmans in Genk

4. This is Us in Z33

tot 18 februari 2024 in Z33 in Hasselt
In This Is Us wordt voor de allereerste keer werk uit de collecties van de vier grootste Vlaamse musea voor hedendaagse kunst als één geheel getoond. De curator Fabian Flückiger maakte een selectie uit de Vlaamse hedendaagse kunstcollecties van M HKA, S.M.A.K., Mu.ZEE en M Leuven. Hij vertrok daarbij vanuit het thema ‘de artistieke leeromgeving’, om na te denken over wat onze Vlaamse collecties representeren.

Meer info

5. Classroom in Z33

tot 18 februari 2024 in Z33 in Hasselt
Classroom is een architectuurtentoonstelling die stilstaat bij de impact die de Covid-pandemie heeft gehad op de leeromgeving van jongeren. Leerlingen kregen geen les meer in een klaslokaal, maar volgden online onderwijs. Heeft dit onze kijk op de klasruimte veranderd?

Meer info

6. The Holy Grail in het GlazenHuis

verlengd tot 31 mei 2024 in het GlazenHuis in Lommel
Deze tentoonstelling toont hét geschrift voor glasblazers, de mystieke ontleding van glaskunsttechnieken en de ongekende rijkdom van de Lommelse glaskunstcollectie. Met de digitalisering van deze collectie wil zij haar schat aan kunstwerken onthullen. Kom en vind jouw Holy Grail.

Meer info