01-11-2023

4 indoor activiteiten voor kinderen in Beringen

Een regenachtige of koude dag, het kan deze tijd van het jaar al eens gebeuren. Wel balen als het net op je vrije dag is en je met de kinderen naar de dierentuin wilt gaan. Geen nood! Je hoeft niet thuis te blijven. Zet koers naar be-MINE in Beringen, met een groot aanbod aan indoor activiteiten voor het hele gezin.

1. Bezoek aan het Mijnmuseum

Het nieuwe Mijnmuseum stelt het Limburgse mijnverleden op een plezante manier aan kinderen voor. Maquettes, licht- en geluidseffecten zorgen voor een boeiende tocht door het museum. Laat je op enkele vaste tijdstippen door een ex-mijnwerker begeleiden door de ondergrondsimulatie en ondervindt zelf hoe het was om hier te zwoegen.

Het opdrachtenboekje van ‘Mijn Verhaal’ maakt het museumbezoek nog leuker voor kinderen. Spelenderwijs komen ze te weten hoe het er in en rond de mijn aan toe ging. Op het einde van het spel wacht een toffe verrassing!

Praktisch
Het Mijnmuseum is elke dag open van 10u tot 17u. Een ticket voor volwassenen kost 6 euro, voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is het 4 euro en kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis naar binnen.

De begeleide tocht naar de ondergrondsimulatie start om 11u, 13u en 15u en kost 4 euro per persoon.

Mijnmuseum Beringen

2. Snorkelen in TODI

In het gigantische bassin van duikcentrum TODI duik je kopje-onder tussen duizenden kleurrijke tropische zoetwatervissen en levensechte onderwaterschatten. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben om te leren snorkelen of duiken. Kinderen met een zwembrevet kunnen al vanaf 6 jaar hun allereerste snorkelinitiatie volgen. Deze les is nét iets spectaculairder dan in een doorsnee zwembad!

Voor de allereerste keer duiken? Kinderen tussen 8 en 12 jaar leren de beginselen van een ervaren instructeur. Jij kan ze ondertussen gadeslaan vanuit de TODI brasserie.

Praktisch
Het indoor duikcentrum TODI is open op woensdag, vrijdag en in het weekend. In de schoolvakanties kan je ook op maandag snorkelen of duiken. Prijzen zijn afhankelijk van wat je wilt doen en welk materiaal je huurt.

Kinderen snorkelen in TODI duikcentrum in Beringen

3. Klimmen in Alpamayo

Loop je kinderen thuis tegen de muren op van verveling? In het indoor klimcentrum van Alpamayo leven ze zich uit op klimmuren van wel 18 meter hoog. Eerst op een plezierige manier kennismaken met deze sport, doen je kinderen in de ‘Clip ‘& Climb’-hal. Hier klimmen ze veilig en speels onder begeleiding over de diverse klimmuren. In de Boulderruimte probeer je zonder touw uit de klimput te komen.

In de voormalige stuurkamer van de elektriciteitscentrale kan je in de kleine cafetaria terecht voor een drankje en kleine hap. Van hieruit zie je de klimmers in de grote hal aan het werk.

Praktisch
Het klimcentrum Alpamayo is open op woensdag en in het weekend. In de schoolvakanties zijn ze iedere dag open. Voor 13 euro klimt je kind anderhalf uur in de Clip’ n Climb. Reserveer je sessie online op voorhand.

Kinderen in de Clip 'n Climb ruimte van Alpamayo klimcentrum in Beringen

4. Zwemmen in Sportoase

Op een koude dag lonkt het warme water van de Sportoase be-MINE. De glijbanen met speciale lichteffecten en waterversnellingen zorgen voor de kriebels in de buik. In het peuterbad spetteren de allerkleinsten lustig in het rond.

Als je na al dat geravot wat rust zoekt, ontspan je in de relaxatiezone met sauna's en een stoombad. Helemaal bijkomen na een dag vol waterfun, doe je in de brasserie waar je van ontbijt tot diner terecht kan.

Praktisch
Het zwembad van Sportoase is iedere dag open. Voor de glijbanen ga je in het weekend tussen 10u en 17u30. In de schoolvakantie zijn ze beschikbaar tot 21u. Tickets kan je op voorhand online reserveren.

Zwembad van Sportoase Beringen