11-06-2020

7 originele activiteiten in Bocholt

In het noorden van Limburg, helemaal tegen de grens met Nederland, ligt het landelijke Bocholt. Hier beleef je de natuur op een wel heel bijzondere manier.

1. Plezier op de boerderij

Ben je op zoek naar een originele teambuildingsactiviteit of wil je een leuk vrijgezellen- of verjaardagsfeestje organiseren? Dan zit je goed bij Farm Fun. In het unieke kader van een boerderij speel je een partijtje weidegolf of neem je deel aan de FarmGames. Zowel voor kinderen als voor vriendengroepen een activiteit die doet schaterlachen.

Alpaca's op de alpacaboerderij in Bocholt

2. Wandelen met alpaca’s

Ga eens wandelen met een alpaca, dat is eens iets anders dan met de hond. Ook boerengolf tussen de alpaca’s en alpacagility kan je op de Alpacaboerderij doen. Voor wie een dag niet lang genoeg duurt, boek een overnachting in een van de vakantieappartementen op de boerderij en ontwaak met zicht op alpaca's.

3. Actie voor het hele gezin

Actie en avontuur zijn de sleutelwoorden voor een onvergetelijke vakantie of een leuk dagje uit in Goolderheide. Laat je gaan in het breed gamma aan activiteiten of geniet van de prachtige natuur en rust. Zeker in de zomer is het genieten geblazen in de drie openluchtzwembaden  tussen de dennenbossen.

Het brouwerijmuseum in Bocholt

4. De geschiedenis van het bier

Bocholt heeft het grootste brouwerijmuseum van Europa. In het voormalige brouwershuis van Brouwerij Martens ervaar je wat voor een speciaal ambacht bierbrouwen eigenlijk wel is. Gepassioneerde gidsen nemen je mee op een reis door het verleden met leuke anekdotes en beklijvende verhalen.

5. Even een toren opschuiven

Waarom noemen ze de Bocholtenaren ‘Torenkruiers’? Je komt het te weten in het Torenverplaatsingsmuseum, misschien wel het meeste gekke museum dat je ooit bezocht hebt. Ook een verzameling aan kunstschatten staan in dit museum tentoongesteld.

6. Wandelen door Kempen~Broek

Start je wandeltocht door GrensPark Kempen~Broek aan de Luysmolen. Deze watermolen uit begin 16de eeuw ligt midden in het natuurgebied en vormt het uitgelezen start- en rustpunt voor een wandeling die je tot over de grens met Nederland brengt. In de aanpalende herberg kan je terecht voor een hapje en drankje. Bestel hier zeker een stuk verse Limburgse vlaai.

De Luysmolen in GrensPark Kempen~Broek in Bocholt

7. En nog meer wandelen

De Abeek is één van de meest natuurlijke laaglandbeken die Vlaanderen nog rijk is. In Oudsbergen, Peer en Bocholt vormt deze beek de ruggengraat van het natuurgebied 'de Abeekvallei'. Een wandeling door deze zeldzame natuur is zeker de moeite waard!