08-12-2020

Bergwandelen in Limburg

Panorama Connecterra

Nu het afgeraden wordt om deze winter op skivakantie naar het buitenland te gaan, blijven heel wat bergfanaten op hun honger zitten. Liefhebbers van mooie bergwandelingen hoeven hun wandelschoenen gelukkig niet op te bergen de komende maanden. Limburg heeft meer dan genoeg leuke alternatieven voor kilometerslange, heuvelachtige wandeltochten en ‘berg’beklimmingen. Klaar voor een vakantie in eigen land met toch dat tikkeltje Zwitserland-gevoel?

1. Voerstreek

Een prachtig stuk Limburg waar ook het hoogste punt van Vlaanderen te vinden is. Berg- of laat ons zeggen heuvelachtiger ga je het niet vinden. Om dat hoogste punt te bereiken trek je naar de Reesberg in het pittoreske Voerdorpje Remersdaal. Beperk je zeker niet tot deze plek, met een wandelnetwerk van 125 kilometer is er meer dan genoeg groen om aan social distancing te doen. De glooiende weilanden doen meteen denken aan een Alpenlandschap. The hills are alive….

Meer lezen over de Voerstreek

Wandelen in de Voerstreek

2. Terhills

Het welbekende panorama over het meer en de ‘bergen’ van Terhills kan je alleen maar aanschouwen na een stevige klim. De wandeling leidt je verder door dichte naaldbossen. Misschien spot je wel enkele reeën, want daar houdt zich een grote populatie van schuil in de bossen. Je zou bijna denken dat je in Scandinavië bent. Nationaal Park Hoge Kempen is het hoogste deel van de Kempen en dus een volwaardig alternatief voor je wintervakantie.

Meer lezen over Terhills

Wandelen in Connecterra

3. Duinengordel

Duinen zijn dan wel geen echte bergen, je kuitspieren zullen het toch wel geweten hebben. De Oudsberg is met zijn 85 meter hoog de hoogste landduin van Vlaanderen. Als je zin hebt in een pittige wandeling is het gebied van Solterheide aan te bevelen. De overgang van het Kempens Plateau in de vlakte van Bocholt - de befaamde ‘steilrand’ - staat garant voor hoogteverschillen tot 25 meter. Door bruuske insnijdingen van bepaalde beken, krijg je zelfs het gevoel omringd te zijn door heuse bergen.

Meer lezen over Duinengordel

Wandelen in Duinengordel