01-03-2022

Beringen op maat van actieve sporters

You like to move it, move it? Voor een beleving vol adrenaline, hoogtes, water en vooral heel erg veel lol, zetten we de volgende attracties in Beringen op de hoogste sport!

 1. Todi snorkel- & duikcentrum

Haal diep adem en waag een sprong in het diepe water van TODI, het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa. Hier kan je het hele jaar door terecht voor verschillende onderwatersporten: duiken en vrijduiken in een gigantisch bassin van 10 meter diep, snorkelen tussen 5.000 tropische zoetwatervissen in een prachtig onderwaterdecor. De TODI Academy biedt initiaties en opleidingen aan. Hou je het liever droog? Maak kennis met de vele vissen via de grote ramen in het aquarium en stil je honger en dorst bij TODI Brasserie.

TODI snorkel- en duikcentrum in Beringen

2. Alpamayo klimcentrum

Ben je een geoefende klimmer of wil je een avontuurlijke namiddag doorbrengen met de kinderen? Trotseer je de hoogte liever alleen of in groep? De keuzeopties zijn even breed als de klimmuren hoog zijn bij Alpamayo. In 2016 opende dit klimcentrum in de voormalige elektriciteitscentrale te be-MINE. Intussen telt Alpamayo 1300 m² aan klimmuren, 400 m² aan boulder en 17 fun-klim attracties in de Clip ’n Climb. Klimmen maar, nu je op de hoogte bent!

Alpamayo klimcentrum in Beringen

3. MTB-Park be-MINE

Het mountainbike park is gelegen op de Avonturenberg, een recreatieve ontwikkeling van de kleine terril van be-MINE. De andere Limburgse mijnterrils zijn niet toegankelijk voor mountainbikers omwille van het risico op erosie. Dat maakt het Mountainbike park be-MINE zo uniek. Er is een permanent traject voor recreanten en gevorderden. Voor de ervaren mountainbiker zijn er twee routes: Groen (2,5 km) is fysiek zwaar maar technisch aanvaardbaar met enkel de brug als hindernis. Rood stuurt je langs 3,2 km uitdagende hindernissen en technische variaties. Het MTB-traject sluit aan op het toeristisch fietspad. Op de top van de terril vind je een skillpark met north shores, een dirtparcours en verschillende drops. Maak een terrilfiets van je terreinfiets en trap die avonturenberg op!

Mountainbike Park be-Mine in Beringen

4. Sportoase be-MINE

Zwemmen met zicht op de indrukwekkende schachttorens kan bij Sportoase be-MINE. Indoor vind je een sport-en wedstrijdbad van 25 meter met 10 banen en de mogelijkheid tot waterpolo. Minder sport, meer spel? Het recreatiebad telt twee glijbanen, water-versnellingen, springfonteinen en meer. Voor de kleinsten is er een peuter- en kleuterzone met bescheiden fonteintjes en leuke animaties op veilige diepte. Sauna's, stoombad en belevingsdouches bieden de nodige rust te midden van al die waterpret. Bij goed weer kan je je uitleven in het buitenbad met zonneterras, ligweide en waterspeelplaats. Sla je school- of vlinderslag bij Sportoase be-Mine.

Sportoase be-Mine zwembad in Beringen

5. Avonturenberg

In 2016 werd de kleine terril van be-MINE omgedoopt tot Avonturenberg en dat mag je letterlijk nemen: het is een berg vol avontuur. Aan de voet van de mijnterril beginnen een aantal paden en trajecten richting de top. Getrainde benen en armen zijn een voordeel want naast wandelpaden, trappen en een bos van 1600 palen zijn er gewaagde klim- en klauterconstructies en glijbanen tegen de berghelling. Onderweg naar boven leer je meer over de koolmijnen in Limburg aan de hand van infoborden. Wanneer je de top bereikt, word je beloond met een adembenemend uitzicht. Daag jezelf uit en verzet eens een avonturenberg.

De avonturenberg in Beringen.