Wat te doen in Limburg? Je vindt het hier!

Nationaal Park Hoge Kempen - Terhills

Nationaal Park Hoge Kempen

MAASMECHELEN
Wie graag zijn longen wil vullen met verse zuurstof is hier meer dan welkom!

De toegangspoorten zijn de ideale start van jouw bezoek aan het Nationaal Park en bieden voor ieder wat wils!
In de Mechelse Heide spreekt de natuur voor zich: prachtige heide zover het oog reikt! Of beklim je liever de mijnsteenbergen van Terhills om er te genieten van een adembenemend panorama? Herbeleef in Pietersheim het adellijke verleden in de Waterburcht of trek naar de kinderboerderij met speeltuin. In Kattevennen kan je heerlijk achterover leunen en je laten meevoeren door de 360° projecties in de Cosmodrome, terwijl een tocht op blote voeten in Lieteberg natuurlijk ook nooit gaat vervelen! Trek je eropuit met de fiets? Dan is Station As je ideale vertrekpunt. Het Nationaal Park breidde in 2020 uit en in de toekomst worden Thorpark (Genk), Duinengordel (Commanderij Gruitrode, Oudsbergen) en Bergerven ('t Eilandje, Maaseik) ontwikkeld als toegangspoort.

Het Nationaal Park met donkergroene bossen, weidse heide, spiegelende vennen en grote landduinen nodigt uit om te wandelen. Je hebt keuze uit meer dan 80 wandellussen. Ze zijn dankzij wandelwissels zelfs makkelijk te combineren. Twee wandelingen in Pietersheim dragen zelfs een Premium kwaliteitslabel! Nog niet moe? Sinds juni 2022 kan je wagen aan de National Park Trail, van meer dan 100 km.

Ook fietsers en mountainbikers komen hier zeker aan hun trekken! Via het fietsroutenetwerk knoop je makkelijk zelf een route aan elkaar. Mountainbikers hebben de keuze uit 10 bewegwijzerde lussen met afstanden van 16 tot 80 km, in verschillende moeilijkheidsgraden.

Zelfs voor ruiters ligt er een heel netwerk aan paden klaar. Met duidelijke bewegwijzering en heldere kaarten raak je nooit de weg kwijt!

Wil je graag met een local mee? Elke 1e en 3e zondag van de maand vertrekt er een Ranger aan één van de toegangspoorten. Je kan ook je eigen Ranger online boeken voor een groep.

Brouwerij Cornelissen - Brouwerij

Brouwerij Cornelissen

BREE (OPITTER)
Noem ons koppig. Maar we zijn nog steeds een hechte familie met sterke familiewaarden. We brouwen nog steeds zelf onze bieren. We gebruiken nog altijd de originele koperen ketels. En we kunnen onze kwaliteit voor minstens nog eens 160 jaar garanderen.

Al sinds de jaren 1800 brouwt de familie Cornelissen bier en sinds 1859 doet ze dat in Opitter. Met Jef Cornelissen staat er ondertussen de zesde generatie aan het roer. Hij combineert er ambacht en traditie met een toets van de nieuwste technieken, wat resulteert in een heel mooi aanbod hoge kwaliteitsbieren.
En dat wordt wereldwijd gesmaakt. Het mooiste bewijs zijn de vele awards en (gouden) medailles die de exclusieve speciaalbieren van onze Limburgse familiebrouwerij op diverse internationale bierconcours wegkapen.

Ook vandaag zweert onze brouwerij nog steeds bij authenticiteit. En dat start met ingrediënten van de allerbeste kwaliteit. Wist je bijvoorbeeld dat bierkenners onze bieren onder andere herkennen aan de gist? We kopen die namelijk niet gewoon aan bij een gistleverancier, maar kweken de gist zelf. Regelmatig wordt de gist opgestart vanuit de originele oerstam. Zo kunnen we de hoge en constante kwaliteit van onze bieren garanderen.

Verder gebruiken we water uit onze eigen bodem. Wij halen ons water op een diepte van 160 meter en beschikken daardoor over constant water van hoge kwaliteit. In combinatie met de passie en ervaring van onze meesterbrouwers, leidt dat tot speciaalbieren met unieke smaaksensaties.
Fiets -Vaar Vakantie Limburg Sensationeel - Hotel Yacht Miró*****

Fiets -Vaar Vakantie Limburg Sensationeel

RIEMST
Dag tochten met Hotel Yacht Miró*****

Boutique Hotel Schip Miró***** maakt voor jou geheel verzorgde dagtochten en meerdaagse Fiets-Vaar Vakanties door Limburg en het Maasland dit voor individuele gasten en voor kleine groepen (max. 10 Pers.)

De Miró***** is een klein en uniek - Luxe Hotel Schip en geregistreerd als Nationaal varend erfgoed (sinds 1916). Recent geheel onder architectuur gerestaureerd en verbouwd op duurzaamheid. Een prachtig uniek historisch schip met alle luxe en modern comfort o.a. 5 x 2 pers. Buiten hut met elk een dubbelbed & badkamer en suite , Cv. Airco ,TV. Wi-Fi enz. Een mooie salon met grote panorama vensters, een overdekt terras en zonnedek. Brede trappen en gangboorden

We organiseren rondvaarten op maat en onze meerdaagse 7 en 15 daagse vakanties zijn uniek, perfect verzorgd met taxi service, logies, half of volpension. Interessante excursies en prachtige meest vlakke fietsroutes & e-Biketours - Incl. perfecte toeristische route beschrijvingen en eventueel met GPS en/of professionele fiets gids.
Er staan 12 nieuwe e-Bikes aan dek .De E:SY e Trekking met 8 versnellingen- sterke 400 AMP. accu, Bosch midden motor, hand en terugtrapremmen met extra lage instap compleet met fietstassen, fietshelm - Poncho - Ketting slot en pech onderweg service.

Afvaart is vanuit Kanne of vanuit elke gewenste haven. In de EU Bel gerust of stuur en e-mail aan info@dutchparadise.com

Hartelijk welkom aan boord!
Miss Elly - Capt. Mart. & Crew