Wandelen in het RivierPark Maasvallei

In het oosten van België, waar de Maas de grens vormt met Nederland, ligt het RivierPark Maasvallei. De Maas vormt er de ruggengraat van een bijzonder, grensoverschrijdend landschapspark van ruim 15 000ha groot. Door de eeuwen heen heeft de Maas er het landschap geboetseerd tot een warrig netwerk van rivierarmen, oeverwallen, uiterwaarden, grindplassen en struingebieden. Het open water is een lust voor water- en trekvogels. Grote grazers zoals Gallowayrunderen en Konikpaarden 'snoeien de natuurgebieden tot een lappendeken van open grasland, ruigere struwelen en bosjes. Het ideale landschap om te voet te verkennen.

In het RivierPark Maasvallei werden 7 wandelgebieden uitgewerkt (6 aan Belgische zijde en 1 aan Nederlandse zijde). Elk wandelgebied biedt de wandelaar een aantal wandellussen van 2,5 tot 12 km die je langs de meest bijzondere plekken voeren. Elke lus is herkenbaar aan een gekleurd symbool dat zichtbaar is op houten palen langs het pad.
Wil je graag wandellussen combineren om je ideale route te krijgen? Hou dan de wandelwissels in het oog. Wandelwissels markeren de plekken waar wandellussen elkaar kruisen. Deze kruispunten hebben elk een eigen nummer, aangeduid op de wandelpaal en de wandelkaart.

De wandelbox van het RivierPark Maasvallei bevat de 6 wandelkaarten van de wandelgebieden aan Belgische zijde van het RivierPark én 1 wandelkaart van de Nederlandse zijde van het gebied. De gratis folder van de MaasVerkenners en de ontdekkingskaart zitten ook in deze handige verzamelbox. Zo kun je helemaal geïnformeerd op stap.

Meer info de specifieke wandellussen vind je op de website www.wandeleninlimburg.be.

Individuele tarieven

  • Wandelbox: € 12

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m