Wandelen in Ham

Een fraai decor, zorgvuldig geselecteerde paden, een goede bewegwijzering en een flexibel systeem. Het wandelnetwerk van Ham heeft het allemaal! Het verwent zowel de recreatieve als de doorwinterde wandelaar.

Het principe kan je eigenlijk vergelijken met dat van het fietsroutenetwerk. De wandelpaden zitten in een netwerk en ze kruisen elkaar bij knooppunten die elk een nummer hebben. We plaatsten hiervoor paaltjes en bordjes op het traject, goed voor 120km wandelplezier.

Het wandelnetwerk strekt zich uit tussen de natuurgebieden Gerheserheide en de Rammelaars, over De Schans van Gerhees, Veldhovenheide tot aan sportcentrum 't Vlietje.

Wie wil wandelen in Ham kan zijn wandelparcours online uitstippelen via een routeplanner. Je bepaalt zelf waar je naartoe wil en hoe lang je tocht duurt. Klik op de knooppunten waar je wilt langs wandelen of laat je verrassen... En wat meer is: het knooppuntensysteem van Ham heeft een verbinding met het wandelnetwerk Kempische landduinen. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Een uitgestippelde route kan je printen, downloaden op je wandelGPS of bekijken op je smartphone. Redenen genoeg om de Hamse natuur al wandelend van knooppunt tot knooppunt te ontdekken.

Een kaart is te verkrijgen in het Vrijetijdspunt Ham, Dorpsstraat 17 - 3945 Ham.

Prijs wandelkaart: 2 euro

Bordje/paal verdwenen of vernield? Een boom op je pad?
Stuur de locatie, liefst met een duidelijke foto naar vrijetijd@ham.be

Individuele tarieven

  • Gratis

Groepstarieven

  • 0

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m