Hasselt heeft als hoofdstad van Limburg alles in huis voor een geslaagde citytrip of dagje uit. Fashionista’s halen hun hart op in exclusieve boetieks en hippe concept stores verspreid over de stad. Overal in het straatbeeld kom je coole street art tegen. In de groene rand van de stad kom je helemaal tot rust. Of zet je neer op een van de vele gezellige terrasjes. 's Avonds heb je de keuze uit talrijke restaurants met elk een heel eigen keuken.

Hasselt voor modegoeroes

Hasselt is één van de meest exclusieve shopping- en modesteden van het land. Van kleine straatjes met exclusieve en alternatieve boetieks tot grote winkelstraten en de heuse winkelboulevard Quartier Bleu, hier vind je het allemaal op wandelafstand van elkaar. Modeliefhebbers springen binnen bij het Modemuseum, waar altijd wel een tentoonstelling te bekijken is over het modeverleden en de hedendaagse trends.

Binnen in het Modemuseum van Hasselt

Cultuur, museum tot muur

Voor wie een flinke portie cultuur wilt opsnuiven, wordt niet ontgoocheld. Deze stad is the place to be voor liefhebbers van street art. Her en der kom je prachtig versierde gevels tegen. Wil je geen enkel graffiti-pareltje missen, maak dan gebruik van de Street Art Cities app.  Z33 – Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur - ligt naast het Begijnhof midden in de stad, en kreeg onlangs een volledig nieuw tentoonstellingsgebouw. In Het Stadsmus, een stadsmuseum voor jong en oud, kom je meer te weten over het historische erfgoed van de stad.

Gevel met street art in Hasselt

Hasselt smaakt

Ook de lekkerbekken onder ons zitten in Hasselt helemaal goed. Van ontbijt tot diner: er is geen gebrek aan lekkere adresjes waar je terecht kan. Voor een terrasje kan je terecht op de Fruitmarkt, de Grote Markt of het Kolonel Dusartplein. Jenever is het Hasseltse drankje bij uitstek. Ze zijn hier zo verknocht aan hun borrel dat ze er zelfs een heel museum over hebben, het Jenevermuseum. En ja, hier kan je ook proeven! Nog een lekker streekproduct is de Hasseltse speculaas.

Drie vriendinnen lunchen in La Bottega in Hasselt

Groen in de stad

Tussen de binnenstad en de grote ring stuit je op de Japanse Tuin, een vleugje Japan in Limburg. Hier kom je tot rust tussen kletterende watervallen en kersenbloesems en word je ondergedompeld in de Japanse cultuur. Middenin een landschap van vijvers, boomgaarden, akkers en grachten ligt Abdijsite Herkenrode. In deze voormalige vrouwenabdij kom je alles te weten over de boeiende geschiedenis van 600 jaar vrouwen op Herkenrode. Ook rondom de site is een hele hoop te ontdekken. Het is namelijk de poort naar het uitgestrekte natuurgebied de Wijers en startpunt van een aantal prachtige wandelroutes. Nog meer groen vind je in Domein Kiewit. In dit natuurgebied grazen Gallowayrunderen.

Twee meisjes nemen een selfie voor de watervallen van de Japanse Tuin in Hasselt