Japanse Tuin

De Japanse Tuin in Hasselt is de grootste van zijn soort in Europa, de plek bij uitstek om de Japanse cultuur ten volle te beleven. Oorspronkelijk zette een Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning en dat is in Hasselt niet anders. Wie rust zoekt, kan hier een bankje vinden om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen en voederen, te picknicken of rustig rond te wandelen en te genieten van het wisselende uitzicht. Soms kan je ook de vredesbel horen luiden. Sinds 2016 heeft de vredesbel een vaste plaats in de tuin. Daarbovenop zijn er elke maand ook tal van activiteiten die open staan voor het publiek.

De Japanse tuin van Hasselt ligt tussen de binnenstad en de grote ring, maar straalt toch een aangename rust uit. Het is een ideale plaats om wat rond te lopen en te genieten van het steeds wisselende uitzicht of om zomaar ergens te gaan zitten en te luisteren naar het stromende water.

Individuele tarieven

  • € 6 p.p.
    € 4,5 p.p. voor senioren.
    € 1 p.p. voor studenten tot 18 jaar of op vertoon van geldige studentenkaart.
    Gratis voor kinderen tem 12 jaar en mensen met een Hasseltse UiTpas. *Laatste ticketverkoop: een half uur voor sluitingstijd

Groepstarieven

  • € 4,5 p.p. voor groepen vanaf 15 personen, € 1 p.p. voor schoolklassen (kinderen tem 12 jaar gratis)

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk
Vergaderzalen 20 – 50 personen