Voor de fervente wandelaars zijn de lange afstandswandelingen waarschijnlijk niet nieuw: meerdaagse wandeltochten over grotendeels onverharde paden. Limburg telt vier wandelroutes over lange afstand.

Wandelaars op een veldweg van de lange afstandswandeling haspengouw

Lange afstandswandeling Haspengouw

Of je er nu in de lente naartoe gaat, wanneer de bloesems volop bloeien, of later op het jaar, wanneer het fruit rijp aan de bomen hangt, Haspengouw is ieder seizoen de moeite waard. De lange afstandswandeling Haspengouw  is een lus-vormige wandelroute van 130 km met nog eens 52 km aan doorsteken zodat je ook kortere lussen kunt maken.

het wandelgebied de Platwijers in de winter

Lange afstandswandeling De Wijers

De Wijers, het land van 1001 vijvers, strekt zich uit van Lummen tot Genk. Het vijverlandschap van De Wijers houdt je wel enkele dagen zoet. De lange afstandswandeling De Wijers is in totaal 82 km lang, maar je kan ook kiezen uit drie dag-stappers.

lange afstandswandeling nationaal park hoge kempen

Lange afstandswandeling Nationaal Park Hoge Kempen

Vlaanderen heeft één Nationaal Park en dat ligt in Limburg. Nationaal Park Hoge Kempen is een absolute topper. De National Park Trail van 110 km laat je echt alle hoeken van het park zien. Starten doe je aan de toegangspoorten Station As, Kattevennen, Lieteberg of Mechelse Heide.

wandeling langs de maasvallei in de winter

Lange afstandswandeling RivierPark Maasvallei

In het oosten van de provincie meandert de Maas van Maastricht tot Kessenich. Het landschap aan de oevers is ronduit prachtig om al wandelend te ontdekken. Op de lange afstandswandeling RivierPark Maasvallei van maar liefst 137 km stap je de grens met Nederland over.