01-05-2024

Pietersheim voor kinderen: 5 gezinsactiviteiten in Lanaken

Op zoek naar een leuke daguitstap met de kinderen? Dan heb je die bij deze gevonden. Domein Pietersheim in Lanaken bundelt talrijke familie-activiteiten die jong en oud een fijne dag zullen bezorgen. Laat je inspireren door deze 5 toppers.

1. Ravotten op de buitenspeeltuin

De grote buitenspeeltuin biedt meer dan voldoende speelplezier voor kleine avonturiers tussen 2 en 10 jaar. Zweven door de lucht op de schommels, de wolken aanraken vanop de trampoline en royale zandkastelen bouwen in de gigantische zandbak, eindeloos gegiechel en plezier is gegarandeerd! De speeltuin is gedeeltelijk aangepast aan kinderen met een beperking zodat ook zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen in deze avontuurlijke buitenomgeving.

Kind op de glijbaan van speeltuin Pietersheim in Lanaken

2. Op Kabouterwandeling

Volg met je kinderen het kabouterpad op domein Pietersheim. Deze wandeling van 3 km leidt je door het kabouterbos. Onderweg spot je deze kleine bewoners. Via interactieve infoborden delen ze hun geheimen en dompelen ze je onder in het echte kabouterleven. Het pad start aan de kinderboerderij of aan de brug van de Waterburcht.

Kinderen op de kabouterwandeling van Pietersheim in Lanaken

3. Ridders gezocht in Waterburcht Pietersheim

Ga op een ridderlijk reis door de Waterburcht van Pietersheim. Tijdens de ontdekkingstocht ‘Ridders gezocht’ stap je in de voetsporen van Jan van Pietersheim en kom je alles te weten over het fascinerende verleden. Ga op pad langs de meest spannende en verborgen plekjes van de burcht. Aan het einde wacht een gepersonaliseerde oorkonde en de titel van Heer of Vrouwe van Pietersheim.

De Waterburcht van Pietersheim in Lanaken

4. Uitreiking van de B'Oscars

De B’Oscars is de belangrijkste showbizzprijs voor natuurtalenten vanaf 7 jaar. Wandel vanuit toegangspoort Pietersheim door Nationaal Park Hoge Kempen. Kinderen kruipen in de huid van een ridder en worden onderweg uitgedaagd door de personages Ree Witherspoon en Arnol Schwarzenever. Winnen ze op het einde een B’Oscar?

5. Kinderboerderij domein Pietersheim

Ontmoet de bewoners van de kinderboerderij: van de wollige schapen tot de speelse konijnen in het ‘Huis van Lotte en Giel’. Onze gevederde vrienden zorgen op hun beurt voor een muzikaal spektakel met hun getjilp en gekwetter. Een bezoek aan de kinderboerderij is de perfecte afsluiter van een dag vol fun!

Huis van Lotte en Giel in de kinderboerderij van Pietersheim in Lanaken

Nog meer inspiratie voor een trip naar Lanaken vind je op de website van Visit Lanaken.