01-04-2023

Een lentedag met de kinderen in Riemst

Tijdens de Paasvakantie genieten van de voorjaarszon, bloesempracht en enkele kindvriendelijke activiteiten? Een lentedag in Riemst zal de verwachtingen van je gezin zeker inlossen. We geven je graag inspiratie voor een goedgevulde zaterdag met een wandeling langs een waterburcht, 500 geitjes en een bouwkunstige brug. En heel veel ijsjes.

kindvriendelijke wandeling in Millen in Riemst

11u00 // Kidsproof wandelen in Millen

In Millen beleef je alle karakteristieken van een Haspengouws bloesemdorp. Ook korte beentjes stappen deze bewegwijzerde wandeling van 3,5 km prima af, langs een gordel typische hoogstamboomgaarden, vierkantshoeves en landbouwbedrijven met boerderijdieren. Onderweg zorgt de gloednieuwe natuurspeeltuin voor nog meer blije kindergezichtjes! Even verderop biedt het terras van Brasserie De Waterburcht een ideale gelegenheid om te bekomen van al die wandel- en speelpret. Geniet er van de exclusieve grotchampignons uit Kanne of één van de lokale bieren of wijntjes. Moegespeelde kindjes smullen er van ambachtelijk hoeve-ijs!

Geitenboerderij Noelmans in Membruggen, Riemst

14u00 // Geitenboerderij Noelmans-Peters

De 500 geiten van geitenboer José Noelmans zijn een topattractie in Membruggen. Iedere eerste zaterdag van de maanden april tot en met oktober neemt José jullie trots mee op tocht door het familiebedrijf. Hier zie je het leven zoals het is op de geitenboerderij. Je maakt kennis met de gehoornde dieren en als je geluk hebt ook met de kleinste lammetjes! Je ontdekt wat ze eten, hoe ze verzorgd worden en hoe dit invloed heeft op de heerlijke geitenmelk. Als afsluiter kan je zelfs een dagvers glas proeven. Op woensdag en zaterdag kan je in de hoevewinkel terecht voor verschillende soorten geitenkaas en dagvers ijs van geitenmelk!

De Brug van Vroenhoven in Riemst

16u00 // de Brug van Vroenhoven

Alleen al voor de architectuur is de Brug van Vroenhoven de rit waard. Maar kinderen (en ouders) zijn ook helemaal onder de indruk van het belevingscentrum rond de Tweede Wereldoorlog en het Albertkanaal. Jonge avonturiers kruipen met invulboekjes in de huid van Kapitein Bob of Vroenhovenaar Mathieu. Zo ontdekken ze op speelse wijze wat het leven inhoudt als binnenschipper en ook hoe ingrijpend de Duitse inval in Vroenhoven in mei 1940 was. Na een spannend bezoek is ontspanning gelukkig niet ver. Vlakbij de Brug vind je een brasserie en zelfs – je raadt het al - een ijssalon, om deze kindvriendelijke lentedag in Riemst smake-lik af te sluiten!