01-03-2022

Een dag in Lommel

In het noorden van Limburg ligt de stad Lommel tegen de Nederlandse grens. Daar begint je dag rustig met een vleugje cultuur om daarna helemaal los te gaan. Kinderen ravotten zich te pletter en zijn echte schattenjagers. Mama’s en papa’s verwarmen tegelijkertijd hun hart aan de mooie plekjes die de Lommelse Sahara te bieden heeft.

10u00 // Gegroet soldaat

In de stilte van de ochtend begin je de dag met een groet te geven aan de overleden militairen. Op de Duitse militaire begraafplaats liggen namelijk maar liefst 39 111 gesneuvelde soldaten van de Tweede Wereldoorlog, waarvan 1 200 kindsoldaten. En dan slik je wel even over het gevolg van zo’n oorlog bij die oneindige rijen kruisjes. Toch zorgt deze rustplaats voor een paarskleurig schouwspel tijdens de bloeiperiode van de aangeplante heide.

Tip: wil je bijblijvende verhalen weten achter de locatie en de begraven militairen? Met een gids, op aanvraag, doorgrond je de grootste West-Europese begraafplaats uit WOII.

Duitse militaire begraafplaats in Lommel

12u00 // Geen gewone kantine

Tijd om de buikjes te vullen. In het sportcentrum De Soeverein vertoef je heerlijk in de brasserie De Kantine met een drankje in de hand en voor een lekkere maaltijd. Hier kan je op elk moment van de dag en in elk seizoen terecht. Bij goed weer zit je in de lounge op het ruime terras terwijl je de kinderen ziet rondrennen in het verkoelende spraypark en de speeltuin. Maar ook binnen amuseren de jongsten zich op het speelelement. Ben je met een grotere groep? Geen probleem, in De Kantine is er plaats genoeg!

Brasserie De Kantine in Lommel

14u00 // We zoeken een schat!

Genoeg gerust! Nu is het tijd om de schat van Koning Leeuw te vinden want draak Ivor heeft die gestolen. Oh nee! Ivor heeft gelukkig per ongeluk een spoor van diamanten achtergelaten, dus door die te volgen komen jullie stap voor stap dichter bij de schat. Maar dat kan uiteraard enkel als jullie de opdrachten goed uitvoeren. Eén ding is zeker: de schat ligt in een van de twee natuurgebieden Lommelse Sahara of Blekerheide. Dus jullie tocht is ook de moeite waard voor jullie ogen.

Praktisch: voor deze gratis schattenzoektocht volg je de blauwe diamanten voor de 3,5 km lange wandeling die geschikt is voor stevige buggy’s of de rode diamanten voor de 7,8 km lange avonturentocht. De schattenjagers krijgen een beloning voor hun moedige werk.

Goesting in een dagje Lommel? Check visitlommel.be voor meer inspiratie!

De Schat van Koning Leeuw in Lommel