01-08-2021

Dagje be-MINE in Beringen

Op be-MINE in Beringen krijg je met gemak een spannende dag gevuld. Zwem tussen vissen in de zotste vormen en kleuren bij TODI, trotseer de klimmuur bij Alpamayo en ga op pad met een ex-mijnwerker in het Mijnmuseum.

bemine

10u00 // Tussen kleurrijke vissen

Duik de dag in bij TODI op be-MINE en laat je verwonderen door de magische onderwaterwereld. In dit indoor snorkel- en duikcentrum zwem je tussen zo’n 5000 (!) tropische zoetwatervissen en unieke waterelementen. Hier kijk je echt je ogen uit, jong en oud. Hongerke gekregen van dat snorkelen? Duik in de heerlijk gevarieerde menukaart van brasserie TODI.

12u30 // Klimmen en klauteren

Op naar de volgende uitdaging. In klimcentrum Alpamayo klim en klauter je in een voormalige elektriciteitscentrale. Zowel de geoefende als de onervaren klimmer leeft zich hier uit. Bereik lengtes tot 25 meter in de klimhal of laat het aapje in jezelf los in de boulderruimte. Kinderen vanaf vier jaar kunnen terecht in de Clip ’n Climb. Hier klimmen ze tot negen meter hoog - gezekerd en veilig - en genieten ze van achttien verschillende uitdagingen, elk even uniek en spannend. Wil je zeker zijn van je plaats? Vergeet dan niet te reserveren. 

Klimmuur bij klimcentrum Alpamayo

15u00 // Op sjok met een ex-mijnwerker

Sluit je dag af met het boeiende mijnverleden van de streek. In het Mijnmuseum kom je een heleboel te weten over het leven in en rond de mijn. Hoe werkte men honderden meters onder de grond? Waarom moest je rennen als de stutten beginnen te kraken? Een ex-mijnwerker geeft antwoord op al deze vragen tijdens de ondergrondsimulatie. Verken de negen zalen van het museum op eigen houtje of download hiervoor de gratis app ‘Mijnmuseum’. Kinderen krijgen een gratis opdrachtenboekje mee om in te vullen.

Tip: Elke 1ste en 3de zondag in juli en augustus kan je terecht in het museum voor de ‘Mijnzondagen’. Dan krijg je onder begeleiding van de gids de unieke kans talrijke ruimtes in de historische gebouwen te ontdekken die normaal gesloten blijven voor individuele bezoekers.

Mijnzondagen in het Mijnmuseum

Mijnzondagen in het Mijnmuseum