01-07-2022

Ga op daguitstap naar Houthalen-Helchteren

Wanneer je een dagje uit gaat met de kinderen, hoef je in Houthalen-Helchteren geen schrik te hebben waar naartoe te gaan. Drie kindvriendelijke domeinen zijn de speelterreinen voor vandaag. Trek met het hele gezin op uitstap bij zowel goed als slecht weer. De afwisseling tussen binnen- en buitenactiviteiten met speelbossen en binnenspeeltuinen laat je nooit tegenhouden voor een leuke dag.

10u00 // Move in Kelchterhoef

Word direct klaarwakker op het actieve belevingspad in domein Kelchterhoef. Op Het Beestige Multimovepad bewegen kinderen vol hartenlust op de natuurlijke hindernissen die ze onderweg tegenkomen. Door het bos, over het water of in de lucht, het kan hier allemaal! In het speelbos van 3 hectare is er meer dan plaats genoeg om verder te ravotten. Na al dat moven is het tijd om uit te rusten met een heerlijke picknick. Wandel rond de vijvers op de vlonderpaden richting het picknickeiland in het riet. Bestel jouw rijkgevulde mand op voorhand en al wat jij nog moet doen is genieten!

Praktisch: op het 2,5 km lange parcours van het Multimovepad klauter en beweeg je volop waarbij je Moovie volgt om op het juiste pad te blijven. Het pad is voor een gedeelte rolstoel- en buggytoegankelijk. Starten doe je aan de parking van Hoeve Jan, achter de speeltuin. Het speelbos vind je tussen de Kastanjedreef en vakantiecentrum De Bosberg.

Papa en zoon wandelen op het vlonderpad van Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren

13u30 // Goeie tijden in Park Molenheide

In Saraland van Park Molenheide is de keuze reuze wanneer het even begint te regenen! Spetter verder in Aquapolis en roetsj van de vier spannende glijbanen. Spring daarna van het speelkussen recht het water in! Ben je niet zo’n waterrat? In de binnenspeeltuin van maar liefst 7.500 m² beleven je kinderen uren speel- en klauterplezier. Vergeet zeker de nieuwe Family Virtual Reality niet uit te proberen waar je elkaar uitdaagt in een andere wereld. Of daal af naar de grootste indoor minigolf van Europa ‘De Mijn’. Net wanneer de zon terug begint te stralen, begroet je nog de dieren in het aangrenzende Wild- en Wandelpark.

Spelen in Park Molenheide in Houthalen-Helchteren

16u00 // Vertoef in Hengelhoef

Nog niet genoeg uitgeleefd? Aan het bezoekerscentrum Hengelhoef leren de kleinsten de natuur nóg beter kennen. Het speelbos zit vol natuurlijke spelelementen waardoor kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. In en rond het gerenoveerd Kempisch vakwerkhuis word je wijzer over het vroegere leven op de heide. Wandel via de ecologische volkstuintjes en insectentuin naar de interactieve tentoonstelling over het leven van de bij in de imkerij.

Praktisch: bezoekerscentrum Hengelhoef is geopend van maart t.e.m. oktober van half twee tot half zes. In juli en augustus is een bezoek ook op dinsdag mogelijk.

Goesting in een dagje Houthalen-Helchteren? Check visit.houthalen-helchteren.be voor meer inspiratie!

Bezoekerscentrum Hengelhoef in Houthalen-Helchteren