01-07-2021

Een dag met de kids in Houthalen-Helchteren

Geniet van een dagje natuur met de kinderen in Houthalen-Helchteren. Op domein Kelchterhoef ravot je in bossen en langs water. Geniet van een heerlijke lunch in de Abdijhoeve en sluit af tussen de diertjes in Molenheide. Gegarandeerd plezier voor het ganse gezin!

Kinderen op het multimovepad in Houthalen-Helchteren

10u00 // Ravot je rot

Kies voor een actieve start in domein Kelchterhoef met het Beestige Multimovepad. Dit actieve belevingspad vol leuke speelelementen stuurt je dwars door het bos en over het water. Onderweg stuit je op natuurlijke hindernissen en houten constructies waar jouw stoere kroost de uitdaging mee aangaat. Klauteren in een hangnet, wiebelen over bruggen en duiken over rekken. Hier is niets te zot!

Het Beestige Multimovepad in domein Kelchterhoef

12u00 // Vertoeven in een hoeve

Na het betere ravotwerk is het tijd voor een welverdiende pauze. Bij de Abdijhoeve op domein Kelchterhoef geniet je van een culinair hapje en drankje te midden van een unieke setting. Het interieur kreeg een fris en modern jasje met een dikke knipoog naar de oorspronkelijke staat van de hoeve. Op zonnige dagen is het dan weer heerlijk verpozen op het ruime terras.

Restaurant & Brasserie Abdijhoeve op domein Kelchterhoef

14u00 // Eén met de dieren

Sluit af in Wild- en Wandelpark Molenheide. Hier stap je door een omheind natuurpark met de warme geur van dennennaalden, heide en duinen in je neus. Terwijl maak je kennis met de diertjes die er wonen. Kijk hoe een eekhoorntje smult van een dennenappel, deel je brood met een hert of ree en observeer het reukvermogen van everzwijnen. Volg het Kinderpad (1,6km), Reeënpad (2,7km) of Everpad (3,7km) voor een heerlijke wandeling.

Goesting in een dagje Houthalen-Helchteren? Check toerismehouthalen-helchteren.be voor meer inspiratie!

Everzwijn het het Wild- en Wandelpark Molenheide