01-03-2023

4 x plezier met het gezin in Peer

Wat willen we? Plezier! Wanneer willen we het? Nu! Haast jullie dan naar Peer voor een geweldige gezinsuitstap. Met dieren knuffelen, op zoektocht gaan en vooral heel veel avontuur! Je kinderen zullen glunderen van plezier (én dubbel zo goed slapen!)

1. Het verhaal van de Reus: Op ontdekking in de toren

De Reus der Kempen is een imposant overblijfsel uit het woelige verleden van Peer. Het Verhaal van de Reus: Op ontdekking in de toren laat je met een gloednieuw, fascinerend en multimediaal totaalconcept deze rijke geschiedenis. Trotseer de 202 trappen en laat je leiden door een virtuele gids, vormgegeven door Warre Borgmans. Hoe hoger je komt, hoe meer je te weten komt over de geschiedenis van de toren en van Stad Peer. Boven wacht een mooie beloning met een uitzicht over de wijde omgeving.

Het Verhaal van de Reus: Op ontdekking in de toren

2. De knuffelboerderij van Breugelhoeve

Breng samen met het gezin een bezoekje aan de fantastische knuffelboerderij van Breugelhoeve! Hier maak je kennis met heel veel speelse en interessante dieren zoals hangbuikzwijntjes, dwerggeiten, cavia’s, konijnen, kippen en kleine pony’s. Ontdek welke konijntjes het liefste knuffelen, wat er op het menu staat van onze zwijntjes Babs, Piggy en Basiel en hoe goed de dwerggeiten kunnen klimmen.

Knuffelboerderij Breugelhoeve

3. De crash van Kolonel Knots

Soldaat Saar en speurhond Nytro van de vliegbasis vinden tijdens hun patrouille een gescheurde rugzak in het bos waarin de naam Kolonel Knots staat. Er zitten vele spullen in, waaronder een gsm met een filmpje. Na het bekijken van dit filmpje begrijpt ze dat de rugzak toebehoort aan een gevechtspiloot die al een tijdje vermist is. Het wordt meteen duidelijk dat de piloot met zijn straaljager in het bos gecrasht is. De tijd dringt! Help jij mee om zijn schuilplaats te vinden?

Help Saar en Nytro om Kolonel Knots terug te vinden!

4. Op schatzoektocht met Bostrol Bobl

Stad Peer maakt deel uit van Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen! Ga met het hele gezin op een meeslepende avonturentocht in Peer met de schatzoektocht ‘De kleurrijke droom van Bostrol Bobl’. Bobl heeft een grote droom. Hij wil niets liever dan de regenboog vinden. Durf jij Bobl te helpen en je te storten in deze tocht vol spanning, avontuur en doe-opdrachtjes? Hou je ogen open, want ook de bosdieren hebben leuke verhalen en handige tips!

Schatzoektocht ‘De kleurrijke droom van Bostrol Bobl’

Zijn jullie alvast gezinspireerd? Al deze én nog een heleboel andere leuke activiteiten vind je ook terug op Visit Peer!