01-03-2021

Een weekend in Bosland met het hele gezin

Een weekend in Nationaal Park Bosland is genieten voor het hele gezin. Dit bosgebied in hartje Noord-Limburg is een waar speelparadijs voor kinderen met avontuurlijke speelbossen en curieuze schattenzoektochten. Het grote aanbod aan wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterroutes maakt het (natuur)plaatje helemaal af. Je hoort het al, Nationaal Park Bosland is dé uitvalsbasis voor je vakantie in het groen!

Spelende kinderen in de Lommelse Sahara in Bosland

ZATERDAG        

10.00 u. // Woestijn van het noorden

Start de dag in de Lommelse Sahara. Deze miniatuurwoestijn omgeven door helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen verdient dubbel en dik een plaats op je bucketlist. Onderweg valt er voor kinderen een heleboel te beleven: ravotten in unieke speelbossen en speurneuzen tijdens spannende schatzoektochten. Pluis jij uit wie al jaren de schat van Koning Leeuw probeert te stelen? Het hoogtepunt van dit gebied mag je vrij letterlijk nemen. De reus van Bosland, een uitkijktoren van 30 meter hoog, trakteert je op een adembenemend uitzicht over de bossen.

Uitkijktoren Lommelse Sahara

14.30 u. // Op zoek naar Bruegel

In Peer komen je kinderen en jij alles te weten over de wondere wereld van Pieter Bruegel de Oude. Zijn originele schilderijen zijn verspreid over de hele wereld. Maar in het Bruegelmuseum kan je de reproducties op ware grootte bewonderen. Geef je bezoek dat tikkeltje meer met de familiezoektocht. Aan de hand van toffe doe-activiteiten ontdek je de spannende verhalen achter zijn schilderijen. Let op: Bruegel laat zich niet gemakkelijk vinden, zelfs niet in zijn eigen museum.

Gezin in het Bruegelmuseum in Peer

20.00 u. // Tanden poetsen tussen kikkers

Laat je de kinderen kiezen dan willen ze gegarandeerd in Center Parcs Erperheide overnachten. Dit vakantiepark, gelegen in het landelijk Peer, is maar een klein halfuurtje rijden van Lommel en een absoluut kinderparadijs. Naast het ruime aanbod aan Comfort, Premium en VIP Cottages hebben zij een cottage speciaal voor kleine dierenliefhebbers. Hoe tof is dat! De kamers van deze ‘Dieren in het Bos-cottage’ hebben elk een ander thema. Van vliegende dieren in de woonkamer tot zwemmers in de badkamer. Sluit je oogjes tussen één van de vele nachtdiertjes. Heb je zelf een beste vriend op vier poten? Die mag gewoon mee!

ZONDAG

09.00 u. // Aperobox met liefde

Op weg naar je nieuwe activiteit maak je een kleine tussenstop in Peer bij INGEbakken. Hier pik je een heerlijke aperobox op om samen te toasten op het leuke weekend. Zo hoef je het bosrijke decor niet achter je te laten om te genieten van een heerlijke picknick. Inge doet niets liever dan bakken en dat proef je! Dit heerlijke mandje vol homemade specialiteiten en verse streekproducten is een lust voor het oog én de smaakpapillen. Je kan de box een dag op voorhand telefonisch bestellen, per mail of via haar Facebookpagina.

Vriendinnen picknicken in Bosland met de aperobox

09.30 u. // Op pad met guitige gidsjes

In ’t Ezelsbrugske staan Ijoor, Thincan en Donkey klaar voor een ezelwandeling. Deze schattige ezeltjes gidsen je op unieke wijze door de bosrijke omgeving van Pelt. Via een autoluwe weg wandel je naar Holven waar de kinderen nog kunnen ravotten in het speelbos of een stukje verder naar Grote Hof – Hobos, een gebied met een merkwaardige geschiedenis. Haast kennen deze ‘langoren’ niet, neem dus gewoon je tijd om te genieten van de natuur en het koddige gezelschap. Een van de wandelaartjes vermoeid? De allerkleinsten (tot 40 kg) mogen uitrusten op hun rug.

Kinderen knuffelen met de ezels van 't Ezelsbrugske in Pelt

13.30 u. // Fietsen in hogere sferen

We wandelen het weekend in en fietsen er uit. In het Pijnven wacht 'Fietsen door de Bomen' in Bosland op je, een niet te missen fietsbeleving. Hier fiets je over een dubbele cirkel tot op tien meter hoogte tussen de boomtoppen. Je ziet, voelt en ruikt de natuurpracht en wordt helemaal één met de omgeving. Tip: eet je zalige Aperobox van INGEbakken op in het paviljoen aan de fietsbeleving om samen na te genieten van een geslaagd weekendje Nationaal Park Bosland! 

Kom je niet met je eigen fiets? Dan huur je er toch gewoon eentje! Het dichtstbijzijnde fietsverhuurpunt Fietscafé de Lage Kempen ligt op een steenworp van 'Fietsen door de Bomen' in Bosland. Reserveren doe je vanaf 15 maart en op voorhand. Je fiets kan je ter plaatse oppikken.

Goesting in een weekendje Nationaal Park Bosland? Check bosland.be voor meer inspiratie.