Nationaal Park Bosland Uitkijktoren Sahara - Reus van Bosland

Wie Nationaal Park Bosland eens vanuit de lucht wil bekijken kan dat nu op de splinternieuwe uitkijktoren. Met de 144 trappen raak je tot de top, op een hoogte van wel 30 meter, dat is nog net iets hoger dan 15 deuren op elkaar!

De touwen die rond de toren gedrapeerd zijn weerspiegelen het lijnenspel van de duinen in de Sahara. Als je al het touw achter elkaar zou leggen is het zo lang als 30 voetbalvelden achter elkaar ( zo’n 3,5 km). Op weg naar boven kan je, tussen de touwen door, nog steeds genieten van het uitzicht dat steeds verder reikt naarmate je de trappen op gaat.

Eens boven gekomen kan je op een heldere dag tot wel 25 km ver kijken (dit zijn dan bijna 210 voetbalvelden!)! Zoom je graag in op dat prachtig uitzicht? Dat kan ook, boven staat er een observatiekijker ter beschikking.

Praktisch

- Elke wandelroute van het gebied Sahara passeert aan de uitkijktoren. Een snel bezoekje kan via de blauwe route, dan is het ongeveer 2,5 km vanaf het startpunt.

- Startplaats en parking: Evenementenhal De Soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel. Openbaar vervoer: bus 29 en 713

Individuele tarieven

  • Gratis

Groepstarieven

  • Gratis