Cultuurhistorische stadswandeling Stokkem

Met haar opvallende gevels, oude kasseien en lantaarnpalen, visserswoningen en kunstwerken op de straat, ademt deze stad de sfeer van het begin van de 20ste eeuw. Eeuwenlang was Stokkem het centrum van de korverij of mandenmakerij. Een wandeling van 2,5 km loodst je door de rijke geschiedenis van Stokkem. Je kan deze wandeling met of zonder gids ontdekken en onderweg ontdek je historische erfgoedpanelen die je wegwijs maken in deze idyllische stad.
De cultuurgids gaat mee op pad en geeft je in het inzicht in het landelijke en rivier gebonden leven in dit eeuwenoude stadje.
Er wordt ook tevens een bezoek gebracht aan het gloednieuwe Visitor Center De Wissen waarbij er een vlechtdemonstratie van oudsher wordt gegeven, telkens tijdens de zomermaanden de eerste zondagnamiddag van de maand (juli-augustus).
Ben je nieuwsgierig naar deze opmerkelijke geschiedenis en wil je tegelijkertijd een vlechtdemo bijwonen met jouw vrienden, familie of vereniging, boek dan zeker deze wandeling met een cultuurhistorische gids!

Afstand: 2,5 km
Duur van het bezoek: -/+ 2,5 uur

Individuele tarieven

  • Gratis toegang tijdens het bezoek van deze locaties.

Groepstarieven

  • Gidsbegeleiding mogelijk voor groepen maar reserveren noodzakelijk.
    Contact: visit@dilsen-stokkem.be
    Tarieven worden afgesproken met de desbetreffende gids.

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk