Wandelgebied Stokkem

Het wandelgebied Stokkem toont je een zeer verscheiden rivierlandschap. Voor vogelliefhebbers zijn de waterplassen in het natuurgebied Negenoord - Kerkeweerd een aanrader. Talloze steltlopers, kleinere zangvogels en soorten als geelgors, roodborsttapuit en de nachtegaal doen het hier goed. Er broeden zelfs verschillende koppels ijsvogels.
Kies je voor het wandelgebied Stokkem, dan kies je ook voor bloem- en kruidenrijke dijken en oude Maasmeanders. De Oude Maas in Dilsen is een van de markantste Maasmeanders in het RivierPark Maasvallei. Het stadje Stokkem en Oud-Dilsen zijn ankers van een rijke Maaslandse streekgeschiedenis. Het charmante gehuchtje Boyen ten slotte ligt aan de de rand van het rivierbed in een uitgesproken landbouwomgeving.

Neem zeker ook een kijkje in het nieuwe Visitor Center De Wissen. Hier krijg je meer info over de toeristische trekpleisters van Dilsen-Stokkem en van het RivierPark Maasvallei. Op de eerste verdieping bevindt zich trouwens een prachtige expo over het RivierPark Maasvallei in al haar facetten: van natuurbeheer, over zwerfvuilproblematiek of grindwinning... Je ontdekt er hier alles over.

Wandelroutes beschikbaar van 2,5 km tot 12,8 km.
De bijhorende wandelkaart is te koop via de website www.wandeleninlimburg.be.

Individuele tarieven

  • Gratis

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk