Nationaal Park Bosland: Wandelgebied Pijnven

Wie op zoek is naar de echte boservaring, zit goed in het uitgestrekte Pijnven. Dit bos is bovendien dé ultieme, natuurlijke speelplek voor kinderen. In het speelbos en op de speelweides kunnen ze naar hartenlust ravotten en kampen bouwen. Ook de Vlindervallei en het kunstwerk ‘De Boom in’ van Will Beckers maken dit gebied meer dan de moeite waard. De wandelingen leiden langs de Treehouse, een architecturale boomhut die kan gehuurd worden door bedrijven en instanties die op een bijzondere plek willen vergaderen over duurzaamheid.

Krijgen je kinderen er maar niet genoeg van? Dan kunnen ze hun hart ophalen op de nieuwe speelelementen, goed voor heel wat klim en klauter pret. Ook de speelbossen rondom de open plekken zijn een bron van plezier! Liever klein maar fijn? Kruip in de huid van een insect en ontdek de binnenkant van een eikel. Dit grote bos zal geen geheimen meer voor je hebben!

De iconische fietsbrug 'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland kan je ook als wandelaar ontdekken ter hoogte van wandelknooppunt 287 of volg de oranje route.

Individuele tarieven

  • Wandelkaart: € 2,50

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m