01-05-2023

4 x plezier in het Nationaal Park Hoge Kempen

Met die stralende voorjaarszon gaat de lente kriebelen bij jong en oud, en het Nationaal Park Hoge Kempen weet waar te krabben. Hoog tijd om die schermen in te ruilen voor spectaculaire speelbossen, reuzeruimtevaart en vuile voeten!

Blotevoetenpad Lieteberg

Blotevoetenpad Lieteberg

Voor deze wandeling van drie kilometer mogen je schoenen aan de haak! Op blote voeten door water en modder, over de bijzonder prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras en leem. Dichterbij de natuur kom je niet dan tijdens het Blotevoetenpad in Lieteberg. Samen waden door waterpartijen, zandheuvels en steile hellingen beklimmen en jullie weg zoeken door het labyrint. Wedden dat jullie nog nooit zoveel gelachen hebben tijdens een wandeling?

Kattevennen Genk

Kattevennen

Een stukje ruimtevaart in Limburg? Ja hoor! Kattevennen is de meest westelijke toegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen, en dé plek voor een kosmisch avontuur! Maak kennis met ons zonnestelsel tijdens het planetenpad of haal de app, spel- en verhaalboekjes aan het bezoekersonthaal voor de Stokkenmanroute. De Forest school leert kinderen weer in contact komen met de natuur en het bos. En in de grandiose Cosmodrome kan je naar de sterren kijken met een reuzetelescoop. Klaar voor je eerste ruimtereis? Dan is de 360° bioscoop voor jou! Een rondje minigolf maakt de jullie dag compleet. En voor onvermoeibare kinderen is er speeltuin De Speelplaneet, ter hoogte van het terras van Brasserie De Krater. Ideaal voor ouders om even uit te rusten!

Kabouterhuisje in Pietersheim

Kinderboerderij Pietersheim

Pietersheim is de zuidelijke toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, en is een geliefde trekpleister door de waterburcht en Premium wandelroutes. Maar ook voor kinderen is dit een absoluut succesnummer! Op de kinderboerderij kunnen jullie de dieren knuffelen en op de speeltuin ravotten. Het Huis van Lotte en Giel is een kleinveestal met interactieve spelletjes. En het drie kilometer lange Kabouterpad leidt je langs verschillende natuurspelletjes door het domein.

Kinderen in het Beestige Boelbos

Speelbossen

Met 12 000 hectare aan natuurpracht vormt het Nationaal Park Hoge Kempen een uitgelezen decor voor tientallen groene gezinsactiviteiten. Het Beestige Boelbos laat je twee kilometer op ontdekking gaan langs typische diersoorten. Kruip als een slang, spring als een ree en loop als een hagedis! In Oudsbergen vind je het Joekelbos, het grootste avontuurlijk ingerichte speelbos van het land, met spelelementen, houten dieren, schuilhutten, en speelduinen met water.