Het Joekelbos is het grootste avontuurlijk ingerichte speelbos van België. Kom er spelen, leren, genieten en beleven!

Negen uit het hout gesneden dieren zitten verstopt langs de route. Vind jij ze allemaal? Kinderen leven zich uit op een stelten- en klimparcours en jeugdbewegingen kunnen naar hartenlust kampen bouwen en spelletjes spelen. Als kers op de taart kunnen kinderen zandkastelen bouwen en met de waterpomp spelen op de blootgelegde zandduin midden in het speelbos.

Het Joekelbos is naast een ultieme natuurspeelplek ook uitgerust om les te geven in de openlucht. Vlakbij de ingang ligt een amfitheater uit hout: de zitarena. Bij de duin vind je dan weer een negen meter lange tafel, waar een hele klas aan de slag kan. Duikt er plots een bui op, dan kan je terecht in twee schuilhutten. Er is zelfs een bostoilet aanwezig. Het Joekelbos heeft een deels verhard en een onverhard pad. Dankzij het verharde pad is het bos ook toegankelijk voor kinderwagens en minder mobiele personen.

Het Joekelbos is gratis te ontdekken en ligt in Oudsbergen (Opglabbeek) in het natuurgebied Duinengordel, dat in 2020 deel werd van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Individuele tarieven

  • gratis

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk