Het Joekelbos is met 12 ha het grootste avontuurlijk ingerichte speelbos van het land.
Kom er spelen, leren, genieten en beleven!

Het Joekelbos is uniek door de combinatie van avontuurlijk spelen, infrastructuur en inrichting.
1. Er zijn tien spelaanleidingen aangelegd. De meest in het oog springende zijn twee waterspeelplekken, waarvan eentje op een landduin. Daarnaast is er een route met negen uit hout uitgesneden dieren verstopt in het bos, een stelten- en klimparcours, een totemplek en drie hectare bos waar jeugdbewegingen naar hartenlust hutten kunnen bouwen en spelen. Als kers op de taart is er een duin blootgelegd waardoor graven en scheppen in het zand weer mogelijk is.

2. Vanaf de ingang is in het Joekelbos een pad in verharding aangebracht. Hierdoor is een deel van het bos toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

3. Het Joekelbos is naast een ultieme natuurspeelplek ook uitgerust om les te geven in de openlucht. Vlakbij de ingang ligt een amfitheater uit hout: de zitarena. Bij de duin vind je dan weer een negen meter lange tafel, waar een hele klas aan de slag kan. Duikt er plots een bui op, dan kan je terecht in twee schuilhutten. Er is zelfs een bostoilet aanwezig.

Water en zand
Op de plek waar vandaag Sentower Park staat, lag ooit het Jeugdparadijs, een speeltuin met zwembad en camping. Met dit Joekelbos komt de geest van destijds terug: een avontuurlijke speelplek waar kinderen kunnen ravotten, vuil mogen worden en avonturen beleven. Dankzij het Joekelbos is voor Duinengordel een nieuw tijdperk aangebroken. Eindelijk is er het aanbod waar kinderen van dromen: De duin in combinatie met de waterpomp zorgen voor zand en water. Iets waar de Oudsberg, als hoogste landduin van het land, jaloers op is.

Het Joekelbos ligt in Oudsbergen in het natuurgebied Duinengordel, dat in 2020 deel werd van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Individuele tarieven

  • gratis

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk