28-09-2022

Op paddenstoelentocht in de herfst

De natuur heeft in de herfst toch iets speciaal. De blaadjes aan de bomen verkleuren, je kan kastanjes en eikels rapen en na een flinke regenbui ruikt het overheerlijk in het bos. Maar wat echt een typisch kenmerk van het najaar is, zijn de paddenstoelen die overal opduiken. Op deze wandeltochten neemt een gids je mee om je alles te vertellen over de verschillende paddenstoelen die je onderweg tegenkomt.

Een vliegenzwam in de Limburgse natuur

Op zondag 2 oktober heb je de keuze uit de Paddenstoelensafari in de bossen van Houthalen-Helchteren of de Paddenstoelenwandeling in de Vallei van de Zwarte Beek in Beringen. Op beide wandeltochten neemt een echte paddenstoelenkenner je mee op pad.

Een week later, op 9 oktober, trek je naar het uiterste noorden van Limburg voor een Paddenstoelentocht in Bocholt waarbij je de grens met Nederland oversteekt.

Aan Kattevennen in Genk, toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, vertrekt op 15 oktober een Paddenstoelenwandeling speciaal en alleen op maat van kinderen. Ouders kunnen ondertussen ook een herfstwandeling maken op een van de bewegwijzerde wandelroutes.

Ook op de vochtige grond van het Munsterbos in Bilzen groeien de zwammen welig. Je leert de verschillende soorten kennen op de Paddenstoeltocht van 16 oktober. Die dag lijkt wel de hoogmis voor de fans, want er zijn meerdere paddenstoelenwandelingen om uit te kiezen. In Hengelhoef in Houthalen-Helchteren gaat een Paddenstoelenexpeditie door, in Diepenbeek wandel je door vochtige weilanden en bossen op zoek naar de meest uitzonderlijke exemplaren en in Hechtel-Eksel starten verschillende wandelingen waarbij er ook een aangepaste wandeling voor met de kinderen uitgestippeld werd.

In Zonhoven speur je op 18 én 23 oktober naar de mooiste paddenstoelen. Je wandelt doorheen het natuurgebied De Teut en Ten Haagdoorn.

Op 23 oktober neemt een natuurfotograaf je mee door de Stiemervallei in Genk om jou tijdens de fotografieworkshop te leren hoe je de mooiste foto’s van paddenstoelen maakt.

We zijn enorm benieuwd naar de mooiste paddenstoelenfoto's. Deel ze met ons op Instagram met #altijdlimburg of @visitlimburg.be!

Zin in nog meer wandelen? Lees onze blog 'Op herfstwandeling in Limburg' voor extra leuke wandeltips voor het najaar.

Paddenstoelen fotograferen in Limburg