Bruegelmuseum

Pieter Bruegel de Oude maakte in zijn leven meer dan 40 schilderijen die heel divers van onderwerp en opzet zijn: boerentaferelen en drukke pleinen, maar ook Bijbelvoorstellingen en beeltenissen van hel en oorlog. De originele schilderijen zijn over de hele wereld verspreid. Maar in het Peerse Bruegelhuis kan je zijn volledige oeuvre in één keer aanschouwen: een unicum!

Hoe? Met een verrassende kortfilm -met sprekers als fotograaf Michiel Hendrickx en kunstenaar Koen Vanmechelen- wordt onderzocht of de schilder werkelijk in Peer geboren is. De film gaat op een originele manier dieper in op zijn totale oeuvre en legt de link met het Peer van vandaag.

Individueel kan je deze tentoonstelling bezoeken met een audiogids die op een levendige en originele manier vertelt over de diverse werken. Voor een bezoek in gezinsverband, hebben we een zoektocht met leuke doe-activiteiten voor de kinderen. Kom je in groepsverband (enkel op aanvraag en maximum 20 personen per groep), dan regelen we een erkende gids die je meeneemt naar het tijdperk van Bruegel.

De film, de audiogidsen en de familiezoektocht zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Duur: +/- 1,30 u.

Adres Toerisme Peer:
Markt 3 bus 2 in 3990 Peer

Openingsuren:

Van 1 april tot 30 september:
elke werkdag van 9 - 12.30 u. & van 13.30 - 17 u.
elke zaterdag en zondag van 10 - 12.30 u. & van 13.00 - 17 u.

Van 1 oktober tot 31 maart:
elke werkdag van 9 - 12.30 u. & van 13.30 - 17 u.
elke zaterdag en zondag van 11 - 15 u.

Individuele tarieven

  • € 5 per persoon (incl. audiogids)

Groepstarieven

  • Voor gezinnen bieden we een familiezoektocht aan. Je kan het museum verkennen aan de hand van allerlei opdrachten. Tarief voor een gezin: € 5.

    Prijs voor groepen: € 1,50 per persoon. De gids kost € 50 en is apart te betalen.

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m