Politie- en Motormuseum

De gepensioneerde Pierre Thijs uit Helchteren verzamelt al meer dan 40 jaar politie- en rijkswachtuniformen en alles wat hiermee te maken heeft. Oude motorfietsen horen hier ook bij en maken een groot deel uit van zijn collectie. Belgische legendarische merken zoals Gillet, FN en Sarolea ontbreken niet. Maar ook zeldzame fabricaten zoals een Franse Terrot of een Hongaarse Danuvia staan bij hem te pronken. De meesten dateren van de eerste helft van vorige eeuw. De laatste aanwinst is een BMW-motor die de rijkswacht gebruikte in de jaren 80.

Pierre was vroeger antiekhandelaar. Verzamelen zit hem dus in het bloed! Eigenlijk begon hij eerst met oldtimerwagens, maar deze namen veel plaats in beslag.
Zelf rijdt hij ook nog met de motor. Een moderne cruiser van Honda. “Niet met een oldtimer. Daar krijg je te vlug stukken aan. Eens alleen gaan rijden, is niet te riskeren”, vertelt Pierre ons nog.

Uiteraard valt er in het museum van Pierre Thijs nog veel meer te ontdekken. Als je een bezoek wil brengen, kan je dat altijd op aanvraag
Neem alvast een kijkje op Pierres eigen website: www.bloggen.be/rijkswachtmuseum/

Individuele tarieven

  • Gratis

Groepstarieven

  • Gratis

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m