Regionaal Archeologisch Museum

Wie een bezoek brengt aan het Regionaal Archeologisch Museum (RAM) staat oog in oog met een unieke collectie archeologische objecten. Het leven van de mens in de regio van Maas en Bosbeek wordt er chronologisch voorgesteld vanaf de prehistorie tot de nieuwe tijd.
Van prehistorische mammoettanden, Romeinse urnen en middeleeuws glas word je geleid naar de nieuwe en nieuwste tijd, toen de stad Maaseik floreerde. Dankzij meerdere opgravingen uitgevoerd door de archeologische dienst van Maaseik vanaf de jaren 1980, en door verschillende bruiklenen en schenkingen, wordt een erg gevarieerd en duidelijk beeld geschetst van de oude steentijd tot en met de 18de eeuw.

Ook jonge bezoekers worden er niet vergeten. Tijdens een museumbezoek worden ze geprikkeld via digitale/elektronische media, begeleidende stripfiguurtjes en prachtige sceneries. Daarnaast kunnen ze op interactieve wijze (pre)historische activiteiten beleven in de experimentele ontdekkingskelder. Zelf een pijl maken, of een maliënkolder aantrekken? Jezelf schminken met oker of een koperen ring maken? In totaal zijn er 22 verschillende doe-activiteiten. Deze ontdekkingskamer is voor kinderen enkel te bezoeken onder toezicht van een volwassen begeleider.

Individuele tarieven

  • Combikaart (RAM, Apotheekmuseum en Kerkschatten) Volwassenen: € 6; 65+ en studenten: € 5; 8 - 18 jaar: € 2

Groepstarieven

  • Voor groepen: 1 museum: € 3 p.p.; 2 musea €4 p.p. en 3 musea € 5 p.p.
    Deze prijzen zijn enkel geldig voor groepen.

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk