Bezoek 7 monumenten met 1 toegangscode!
De verschillende historische gebouwen die Sint-Truiden rijk is, kan je bezoeken met de Trudopas. Je kan deze Trudopas verkrijgen bij de dienst Toerisme, tijdens de openingsuren van de dienst.

De Trudopas bestaat uit een handig stadsplan, waarop alle bezienswaardigheden zijn aangeduid. Per monument vind je een korte uitleg. Met de unieke code heb je toegang tot alle monumenten. De Trudopas is steeds 2 opeenvolgende dagen geldig, alle monumenten zijn open tot 17 u.

Je kan gebruik maken van de Visit Sint-Truiden wandelgids om meer te weten te komen over de verschillende bezienswaardigheden in een uitgestippelde stadswandeling van 6 km. Deze kan aangekocht worden op de toeristische dienst voor 4 euro.

Ter info:
De onderstaande monumenten van de Trudopas zijn open van 1 april tot en met 30 september: de abdijtoren, de crypte, de kapucijnenkapel, kerkje van Guvelingen, Festraetsuurwerk, academiezaal, keizerszaal.

Van 1 oktober tot en met 31 maart kan je 4 monumenten bezoeken met de Trudopas: de abdijtoren, de crypte, de kapucijnenkapel, kerkje van Guvelingen. (Trudopas tarief is in deze periode aangepast)

Naast de plaatsen die je kan bezoeken met de Trudopas, zijn er ook een aantal monumenten en musea die je gratis kan bezoeken. Kijk hier voor een overzicht van alle bezienswaardigheden.

Op 1 mei en 23 november is de Trudopas gratis!
Kom hem die dag gratis afhalen op de dienst Toerisme.

Individuele tarieven

 • Van 1 april tot en met 30 september:
  pas per persoon: € 5
  +55 : € 4
  studenten <26 jaar: € 4
  kinderen tot 12 jaar : gratis
  groepen vanaf 15 personen: € 4 per persoon
  klasgroepen: € 4 per leerling
  lerarenkaart = gratis toegang

  Van 1 oktober tot en met 31 maart:
  pas per persoon: 3 euro
  +55 : 2 euro
  studenten <26 jaar: 2 euro
  kinderen tot 12 jaar : gratis
  groepen vanaf 15 personen: € 2 per persoon
  klasgroepen: € 2 per leerling
  lerarenkaart = gratis toegang

  De Trudopas is steeds 2 opeenvolgende dagen geldig.

Groepstarieven

 • € 4 p.p. vanaf 15 personen

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m