Nationaal Park Bosland

Nationaal Park Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Deze gigantische natuurkern - gelegen in Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt - ligt in het hart van Noord-Limburg en bestaat uit verschillende deelgebieden.

Het Nationaal Park Bosland koestert het grootste Vlaamse natuurmassief en laat het verder groeien tot een ecologische, attractieve en internationaal exemplarische regio waar onze huidige en toekomstige generaties in leven en beleven.

Het kindvriendelijkste bos in woord en daad. Nationaal Park Bosland wil kinderen bereiken en doet dat door hen persoonlijk te benaderen. Daarom spreekt men in Nationaal Park Bosland niet over ‘uitstapjes met de kids’. Nee, in dit Nationaal Park gaan kinderen op Expeditie. Tijdens het schatzoeken rusten ze uit in een speciale Nationaal Park Bosland hangmat!

Want voor de allerkleinsten werden heel wat belevingsvolle producten ontwikkeld: spannende schatzoektochten en geocaches, avontuurlijke speelplekken, … om er enkele te noemen. Daarnaast is er een enorm aanbod van kwalitatieve routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters.

Op zoek naar een leuke suggestie of een vraag over Nationaal Park Bosland? Dan kan je altijd bij de Nationaal Park Bosland Gastheren en gidsen terecht. De Nationaal Park Bosland Gastheren zijn ondernemers die na een aartsmoeilijke test deze titel hebben verdiend. Je vindt er onder andere praktische informatie zoals routekaarten, maar ook voor een doe tip kan je bij hen binnenspringen.

De Vlaamse Parken omvatten vier Nationale Parken en vijf Landschapsparken. Elk park heeft een uniek karakter met bijzondere natuur, landschap en erfgoed. Er zijn bossen die bruisen van leven en zandvlakten die doen denken aan woestijnen. Je vindt er plekken waar natuur, landbouw, cultuur en geschiedenis met elkaar verweven zijn. Kom de Vlaamse Parken ontdekken met al je zintuigen!

Meer weten? Check de Nationaal Park Bosland website of Inspiratiegids!

Individuele tarieven

  • Nationaal Park Bosland is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Specifieke producten kunnen betalend zijn.

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk