01-06-2024

5 topactiviteiten voor het hele gezin in Kinrooi

Genieten van weidse landschappen, cruisen door de natuur of proeven van de grootste groentetuin van Vlaanderen? Kinrooi is de ideale plek om met je gezin te vertoeven op een mooie zonnige dag. De groene long van de Maasvallei biedt avontuurlijke én smakelijke activiteiten voor het hele gezin. Ontdek onze 5 toppers!

Smullen van lokale lekkernijen tijdens een ecologische Food-Tour

Stap met het hele gezin in een Kinrooise e-car en toer van het ene hapje naar het andere. Via een uitgestippelde route doorheen het rustige landschap van Kinrooi stop je aan 4 verschillende haltes waar je van een lekker stuk Limburgse vlaai of een ander streekgebonden gerecht proeft.

Startpunt: het toeristisch infokantoor van Visit Kinrooi. Hier ontvang je de route, een zoektocht en de uitleg over de e-cars. Daarna ga je op pad voor een gezellige en lekkere toer van 30 km. Let’s go!

Wil je enkel genieten van het mooie landschap? Zwaai je benen dan over een e-scooter en ontdek de eindeloze natuurgebieden en waterplassen van Kinrooi op een leuke en ecologische manier. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen mee achterop!

e-car-foodtour

Als een vis in het water in Kinrooi

In Kinrooi beleef je het landschap niet enkel vanop het land, maar ook vanop het water. Fiets, dobber, vaar of zeil over de enorme waterplassen. Bij Sailcenter Limburg kies je welk watervoertuig het beste bij jou en je gezin past. Is dat een waterfiets, een supplank, een kano of een (elektrisch) bootje? Een vaarbewijs is niet nodig, een portie goesting wel! Na wat uitleg neem je zelf het stuur (of de peddel) in handen en kies je het ruime sop.

meer-kinrooi

Op stap met Sofie’s viervoeters

Altijd al eens willen wandelen met een ezeltje? In Kisserweide komen mens, natuur en dier samen en ga je op stap met viervoeters Nelson, Paultje en Boris. Deze schattige ezeltjes worden graag jouw trouwe vriend.

Deze speciale plek, naast natuurgebied De Zig in Molenbeersel, biedt bovendien nog tal van andere kindvriendelijke activiteiten: je vindt er een speelweide voor jong en oud en je kan er chillen in het "chill"-hoekje.

Wandelen met ezeltjes in Kisserweide Kinrooi

Ontdek de natuur samen met Rijntje en zijn vrienden

Ga samen met je allerkleinste avonturier op ontdekkingstocht door het natuurgebied ’t Vijverbroek. Rijntje en zijn vrienden gidsen je doorheen een heus belevingsparcours vol met prachtige tekeningen en toffe doe-opdrachtjes. Perfect om je te laten kennismaken met de natuur en al zijn bewoners.

De wandeling is geschikt voor kleuters vanaf 2,5 jaar en telt 2,3 kilometer. De route is niet geschikt voor een buggy.

Wandelen met Rijntje Kinrooi

Met het hele gezin fietsen langs de jachthaven

Wil jij het mediterrane gevoel van het Limburgse noorden ervaren vanop je fiets? Kom dan naar Kinrooi en fiets langs de grootste en best uitgeruste binnen jachthaven van West-Europa. Stop onderweg zeker even langs één van de horecafaciliteiten, zet je op een terrasje en geniet van een lekker drankje en streekproduct.

fietsen langs jachthaven in kinrooi

Wil je graag meer weten over deze leuke activiteiten in Kinrooi? Op de website van Visit Kinrooi vind je alle details!