01-09-2023

4 tips om met de kinderen te doen in Kinrooi

Kinrooi biedt een schat aan activiteiten die zowel jong als oud weten te bekoren. Met onze 4 tips verken je de natuur op een speelse en avontuurlijke manier. Klaar voor een boeiende uitstap met het hele gezin?

1. Met de e-cars op tocht

Geen betere manier om het Kinrooise landschap te doorkruisen dan met een elektrisch wagentje. Ze zijn snel, gemakkelijk, milieuvriendelijk en kinderen vinden het geweldig.

Je reserveert eenvoudig online of telefonisch, waarna je e-car met een volle batterij klaarstaat aan Visit Kinrooi. Wil je onderweg van een picknick genieten? Een goedgevulde picknickmand behoort tot de opties.

En zo zoef je door de Kinrooise natuur. Breng een bezoek aan het rozendorp Geistingen of houd halt in Kessenich, het uiterste stukje België. Zelfs een sprong over de Nederlandse grens naar het witte stadje Thorn is mogelijk.

2. Wandelen met Rijntje en zijn vrienden

Tijdens de wandeling 'Rijntje en zijn vrienden' maken de allerkleinsten op een speelse manier kennis met de bewoners van natuurgebied het Vijverbroek in Kessenich. De reebok, kikker en vleermuis zijn maar enkele van de dieren die in dit moerassige gebied wonen.

De wandelroute is 2,3 km lang en geschikt voor kleuters vanaf 2,5 jaar. De kinderen gaan samen met hun ouders op verkenning door de natuur aan de hand van prachtige tekeningen en korte doe-opdrachtjes. Variatie, veel pret en vuile handjes verzekerd!

Vertrek aan het douanekantoor van Kessenich en volg de bewegwijzering met het vossenkopje.

Wandeling Kinrooi

3. Wandel in het spoor van Tijn de grote weerschijnvlinder

Er wacht nog een leuke wandeling! Tijn, de grote weerschijnvlinder, neemt kinderen tussen 3 en 6 jaar mee op pad door het gebied van De Goort. Op verschillende plaatsen langs deze wandelroute van 2,5 km wacht Tijn de kinderen op met spelletjes en opdrachten. Wandelen in de natuur was nog nooit zo fijn!

Je volgt vanaf de Doorslagstraat de groene wandelroute.

Wandeling Kinrooi

4. Waterpret met een stille sloep

Nog een milieuvriendelijke manier om de natuur te verkennen, dit keer vanop het water, is met een elektrische 3D-geprinte sloep. Met een bootje uit gerecycleerd materiaal vaar je geruisloos over de grindplassen. Het is zo eenvoudig dat je geen vaarbewijs nodig hebt.

Spotten jouw kinderen de talrijke watervogels, konikpaarden en gallowayrunderen? Een heerlijke activiteit om met de kinderen te ondernemen.