16-06-2020

6x zwemplezier met de kids

De temperaturen lopen op en je hebt dringend nood aan wat verfrissing. Naar de zee? No way, je hoeft geen uren in de file te staan voor een frisse duik. Wij lijsten de 6 leukste zwemspots op waar je een heerlijke plons kan nemen.

Kinderen zwemmen bij Lago Pelt Dommelslag

1. LAGO Pelt Dommelslag

Het vrolijke subtropisch zwembad van LAGO Pelt Dommelslag biedt waterpret voor groot en klein! Sportieve zwemmers crawlen in het sportbad. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de wildwaterbanen of lekker zwemmen in het golfbad. En vergeet het verwarmd buitenzwembad niet! Wie nog wat watergewenning nodig heeft, kan op een veilige manier spelen in het kinderbad met waterspeeltuin. Even nood aan rust? Verken het wellnesscomplex en kom helemaal tot rust in de sauna's, bubbel- en stoombaden. Nieuwe energie doe je weer op bij het Rest-eau-café met een smakelijk drankje en hapje.

Sportoase be-MINE in Beringen

2. Sportoase be-MINE

Van een zwemparadijs gesproken! Sportoase be-MINE biedt voor iedere vis water naar wils. De kleinsten hebben het grootste plezier in de peuter- en kleuterzone, waar kleurrijke fonteinen en animaties om hun aandacht vragen. Heb je wat stoerdere kids? Daag ze uit om samen van de glijbanen te roetsjen! Wie zijn techniek wil bijschaven, kan baantjes trekken in het 25-meterbad. En in de buitenzone met zwemvijver en zonneterras, voel je je helemaal op vakantie.

Het buitenzwembad van Aquadroom in Maaseik.

3. Aquadroom

Een droom van een zwembad, maar veel te leuk om te slapen! Bij Aquadroom in Maaseik zijn de allerkleinsten een hele dag zoet in de kleuterplonsbaden met een zalige watertemperatuur van 33 graden. Wedden dat jij hier met plezier ook even blijft zitten? Wie nood heeft aan meer actie, mag gerust zijn: met zijn 220 meter aan glijbanen komt dit zwembad tegemoet aan de wens van elke durfal! Laat je 125 meter meevoeren met de lange bochten en versnellingen van de bandenglijbaan, of waag je aan de black hole, een 95 meter lange afdaling in het donker met onverwachte jumps, korte bochten en lichteffecten! 

Gezin op de glijbaan in Center Parcs De Vossemeren.

4. Center Parcs De Vossemeren

De Vossemeren is een walhalla voor zwemliefhebbers. Suis doorheen de Monkey Splash aan 30 km per uur naar beneden of verken de tropische onderwaterwereld tussen échte vissen! Ook aan de allerkleinsten is gedacht, zo kan je samen babyzwemmen en kunnen ze in alle veiligheid lekker spetteren in het babybad of kinder-doe-bad. Met zo'n ruime keuze aan activiteiten weet je niet waar te beginnen. Wil je even ontspannen in de whirlpool of ben je helemaal klaar voor snelheid en actie? Wat je ook kiest, hier staat fun voorop!

 

Aqua Mundo van Center Parcs Erperheide in Peer

5. Center Parcs Erperheide

Glijbanen! Stroomversnellingen! Fonteinen! Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het terug in Erperheide! Leef je helemaal uit op de waterattracties of schiet op elkaar met waterkanonnen in het kinder-doe-bad. Ontdek de onderwaterwereld met het duikarrangement of op een onderwaterscooter! En ook genieters van ontspanning kunnen hier terecht voor een moment van dolce far niente. Laat je meedeinen op de golven van het golfslagbad, voel de weldadigheid van sauna en Turks stoombad en kom bubbelend tot rust in de jacuzzi.

waterpret bij LAGO Sint-Truiden Bloesembad

6. LAGO Sint-Truiden Bloesembad

Bij LAGO Sint-Truiden Bloesembad ontvangt Ollie de Octopus je met acht open armen! In dit subtropische zwemparadijs voelt iedereen zich als een vis in het water, van kleine genieters tot grote avonturiers! De aller-jongsten maken op een leuke manier kennis met het warme water in de aparte water-speeltuin, terwijl durfallen zich uitleven in het golfslagbad, op de wildwaterbaan, duo-glijbaan en bandenglijbaan! Een zwembeurt in het verwarmde buitenbad en een hapje bij Rest-eau-café, maken je dag compleet.

Duik in het Limburgs zwembadaanbod en plan een spetterende dag vol waterpret!