23-06-2022

Wat te doen in het Maasland met de kinderen?

Verdrinken je kinderen in de verveling deze vakantie? Dompel ze onder in puur plezier met een goedgevuld programma in het waterrijke Maasland.

Het uitzicht op het water geeft het Maasland dat tikkeltje meer!

Hoe kunnen jij en je gezin het prachtige grensoverschrijdende RivierPark mooier beleven dan vanop het water? Met Stilsloep vaar je met een elektrische boot in de vrije natuur in een uniek kader. Onderweg kunnen de kinderen de water- en trekvogels die ze spotten afvinken van hun ontdekkingskaart. Hongerige buikjes worden gevuld bij eetcafé On The Rocks of met een picknick aan boord.

Vanop de Maas krijg je de prachtigste kijk op de mooie natuur van het Maasland.

Mag het een beetje sportiever? Bij Sailcenter Limburg huur je zeil- en motorboten, roeiboten, kajaks, kano’s, SUP-boards en waterfietsen om het waterparadijs te verkennen. Hier is het fijn vertoeven! Willen de kids nog niet naar huis? Geen probleem, je kan overnachten op een varend vlot! Ook bij Kajak Maasland Lanaken kan je goed terecht voor uren waterplezier: allemaal samen in een kano of twee tegen twee met een kajak! Zijn jullie met een grote groep? Boek een raft om met zes tot vijftien personen de rivier af te varen! Maak je belevenis compleet met een gezellige picknick! Kies een mooie plek om aan te meren en geniet van de fraaie omgeving van de Maasvallei.

De waterrijke omgeving van het Maasland is de ideale setting voor watersportieve gezinnen.

Na al dat water komen de voetjes terug aan land en gaan de handjes aan de mand! Wie kent het oude ambacht mandenvlechten nog? Met hun gloednieuwe concept wil de Mandenvlechter DIY de kunst van het vlechten weer aan de man(d) brengen. Al doende leert men is het motto, want hier ga je zelf aan de slag met je eigen creatie! Op de indrukwekkende fotowand vind je een overzicht van de geschiedenis van het vlechten.

Bij de Mandenvlechter DIY in Dilsen-Stokkem leer je eigenhandig manden vlechten!

Nog zo’n geweldige – maar iets jongere – traditie in Dilsen-Stokkem is de Smokkelmarkt. Hier vind je naast het uitgebreide gekende marktaanbod ook een heel assortiment aan streekgerechten uit de beide Limburgen. Intussen is de Smokkelmarkt al aan zijn 17e editie toe, goed voor negen heerlijke zondagen in juli en augustus! Muzikale randanimatie en leuke kinderactiviteiten maken jullie bezoek aan de markt compleet.

Op de smokkelmarkt in Dilsen-Stokkem vind je alleen maar lekkere dingen!

Ken jij de legende van Harlindis en Relindis? De twee zussen betekenen heel veel voor de streek en dit jaar staat Maaseik volop in het teken van hun legende met een ommegang die om de kwarteeuw wordt georganiseerd en een divers aanbod aan muziek, dans, theater en meer. Musea Maaseik viert mee met de familiespeurtocht: Op zoek naar Harlindis en Relindis. De wandeling van zo’n drie kilometer brengt jullie langs de mooiste getuigen van dit rijke verleden. Intussen vertelt de Erfgoedapp de eeuwenoude legendes. Voor én door jong en oud: een warm onthaal door Frieda Van Wijck wordt gevolgd door luisterfragmenten met woordkunst, geschreven en ingesproken door de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar.

De kerk van Aldeneik speelt een belangrijke rol bij de ommegang rond Harlindis en Relindis.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Ik zie een topzomer aan die mooie Maaskant!