01-07-2022

3 campingtips in Limburg mét zwembad

Spetteren, ravotten en chillen … Je vult er je hele dag mee tijdens het kamperen. Roetsj van de glijbanen, zowel in het water als in de speeltuin, of bruin onder de zon. Een echt waterparadijs, een groot zwemmeer of een verwarmd openluchtzwembad, waterpret heb je overal. Lig je liefst de héle dag in of aan het zwembad? Bij deze 3 campings duik je je vakantie in!

Limburg Campings: Wilhelm Tell

Het waterparadijs in Wilhelm Tell van Limburg Campings is er eentje waar waterratten ’s nachts van dromen in hun tent of camper. Schiet op elkaar met het waterkanon in de waterspeeltuin en laat je meeslepen in de stroomversnelling. Glij van de waterglijbaan en ga op en neer in het golfslagbad. Is het buiten een beetje te fris? Niet getreurd, een plons in het verwarmd binnenzwembad met whirlpool doet je het weer zo vergeten.

Nadien haal je een ijsje in de snackbar voor extra verfrissing en rust je even uit van al de waterpret op de zonneweide. Daarnaast klimmen en klauteren de kinderen nog uren op de speeltuin en doen ze tal van leuke activiteiten samen met hun nieuwe vriendjes en het animatieteam. Ook voor de ouders staan er geleide wandelingen en kruisboogschieten op de planning. ’s Avonds keer je voldaan terug naar je tent, camper, glamping tent of vakantiechalet midden in de bossen van Oudsbergen.

Zwembad van Wilhelm Tell van Limburg Campings in Oudsbergen

Camping Kikmolen

In Maasmechelen, met ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen op een boogscheut, ligt Camping Kikmolen. Het is alsof je op vakantie bent in een authentiek dorpje door de charmante kronkelende straatjes. Huur een caravan, kom met je camper of sla je tent op en geniet van de rust van de natuur aan het water of in het bos. Kom je met de kinderen dan gaan ze heel blij zijn als je een plekje bij de grote speeltuin kiest.

Een kleurtje opdoen, doe je op de uitgestrekte ligweide of het zonne-eilandje. Heerlijke plekjes die het zwemmeer van 2,7 ha omringen en waar je uitrust na eindeloos van de twee waterglijbanen afgegaan te zijn. Het animatieteam brengt ook veel amusement met zich mee tijdens de zomermaanden. Een lekkere friet of een spaghetti van de brasserie eet je met het mooiste uitzicht op het natuurzwembad. Dat is pas vakantie!

Zwemmeer van Camping Kikmolen in Maasmechelen

De Lage Kempen

Zoek je een kindvriendelijke en kleinschalige camping in de Limburgse Kempen? Bij De Lage Kempen verwelkomen ze je gastvrij in Hechtel-Eksel. In de groene, bosrijke omgeving van Bosland kampeer je in je caravan, tent, camper of chalet met de natuur voor je deur. Leuk om te wandelen of te fietsen, maar ook zeker om van de rust en een zomerse barbecue te genieten.

Nadat je de ochtend hebt gespendeerd in je kampeerstoel, plons je in het verwarmde openluchtzwembad. Zoef het water in met een grote plons vanaf de drie glijbanen. De Lazy River en heerlijk pootjebaden in Spaanse vibes maken je zwemnamiddag helemaal af. Een potje minigolf tussen de bomen of waterspelletjes met het animatieteam zorgen ook voor afkoeling op een hete dag. De hele dag door staan ze voor je paraat om er de beste vakantie van te maken!

Zwembad van camping De Lage Kempen in Hechtel-Eksel